To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

akbi - 06-10-2007, 21:45

Sruba napisał/a:
Aga napisał/a:
jednak 10 lat jego prezydentury wyraźnie wykazało, że te korzenie nie przeszkodziły mu wprowadzić Polski do Europy i zrobić wiele dobrego, o czym tu już pisano

Aga napisał/a:
naprawdę uważasz, że wtedy nic nie zrobiono?

cytaty ze strony 11 dotyczące prezia...
rozumiem, że to są te konkrety...
ech...

Ja myślę Sruba, że źle to odbierasz ... ja też uważam, że Kwaśniewski zrobił wiele dobrego dla Polski ... w końcu przeważnie stał gdzieś z boku i nie przeszkadzał stanowczo rządzącym. Tylko raz jego kumple parodiowali papieża a on sam tylko raz się tak nachlał, że dał sie złapać na tym jak prawie nie upadł na groby Polaków na Ukrainie.
Zauważ też, że podczas gdy on był ministrem sportu to upadł komunizm ... to pewnie też jego zasługa, bo bardzo często o tym mówi ... "My Polacy uzyskaliśmy nie podległość".
eh ... nie piszę dalej, bo dzisiaj mam baaaaaaaaardzo wesoły dzień :D ...ale wg mnie Kwach to dno, i po 89 powinien zapaść się pod ziemie ... no ale cóż, niektóre czerwone psy nie mają nawet honoru ...

Aga - 06-10-2007, 22:20

ech, Śruba, uparłeś się personalnie na mnie
starałam się wypowiadać tutaj bardzo ogólnie, nie czepiając się personalnie nikogo z piszących, gdyż poglądy polityczne to temat bardzo kontrowersyjny

jednak im bliżej wyborów zauważam, że niektórzy stają się coraz bardziej nerwowi
nie chcę w taki sposób rozmawiać, bo dojdzie do sprzeczek
zwyczajnie nie chcę już drążyć tematu

..............................................
inni odpowiadają Ci za mnie

to tyle do Ciebie

Akbiego litościwie zostawię dziś w spokoju :mrgreen:

Hubeeert - 06-10-2007, 22:28

Aga napisał/a:

Chyba nie On pierwszy :roll:
Nie uważasz, że jest ich więcej? Każdy kto ma inne zdanie się czepia :?:

Aga znów popadasz w ogólniki sugerujące.
Aga napisał/a:
niektórzy stają się coraz bardziej nerwowi

a mi się moim prywatnym zdaniem wydaje, że nie potrafisz odpowiedzieć konkretnie. Z tym, że sympatie polityczne są często irracjonalne też się nie zgodzisz?
Aga napisał/a:
nie chcę w taki sposób rozmawiać, bo dojdzie do sprzeczek
Ależ Droga Koleżanko - swoimi wypowiedziami je wywołujesz
Aga napisał/a:
zwyczajnie nie chcę już drążyć tematu
Brawo :)
Aga napisał/a:
Tak samo konkretnie jak Ty :D

:lol:

Ale fajnie się gada.
Nie zapominajcie, że to tylko forum. A na forum wchodzimy nie po to żeby się denerwowac a po to, żeby porozmawiać.

Pozdrawiam

Aga - 06-10-2007, 22:48

Hubeeert napisał/a:
Ale fajnie się gada.
Nie zapominajcie, że to tylko forum. A na forum wchodzimy nie po to żeby się denerwowac a po to, żeby porozmawiać.

dlatego ja już się wycofam
choć korci mnie aby nie pozostawić bez odpowiedzi tych zarzutów :twisted:

jednak nie będę sobie psuć soboty :mrgreen:
pozdrawiam tych facetów co to nie lubią dyskutujących kobiet :badgrin: :badgrin:

Hubeeert - 06-10-2007, 22:55

Aga napisał/a:
pozdrawiam tych facetów co to nie lubią dyskutujących kobiet :badgrin: :badgrin:

Ależ my je bardzo lubimy. Dlatego tkwimy w tzw związkach. tzn większośc z Nas :D

sruba - 07-10-2007, 01:04

Aga napisał/a:

nie na Ciebie tylko na Kwacha. myślałem, że skoro potrafisz wytknąć konkrety Małym Bliźniakom, to znasz też zalety Małego Prezia.

Aga napisał/a:
starałam się wypowiadać tutaj bardzo ogólnie

ogólnie można mówić o kosmetykach, albo o kontach bankowych. w polityce, jeżeli nie ma to być demagogią, mówi się konkretnie.

Cytat:
jednak im bliżej wyborów zauważam, że niektórzy stają się coraz bardziej nerwowi

nie wiem, czy mnie zaliczyłaś do tych "niektórych", ale chciałem Ci przekazać, żem bardzo wyluzowany (bo w dupie mam kto u tej władzy będzie - jak sobie sam nie zapracuję, to mieć nie będę, zaś wszelakiego rodzaju "poranne wyciąganie z łóżka" przez róznego rodzaju służby specjalne, takich maluczkich jak ja, nie dotyczą). liczę tylko po cichu, że nie będzie to czerwony motłoch. te poradzieckie kundle...

Aga napisał/a:

nie zauważyłem. nie zauważyłem, by ktoś tu napisał coś konkretnego na temat zasług byłego prezydenta dla Polski.

Aga napisał/a:
dlatego ja już się wycofam

niesłusznie i niepotrzebnie. ja cały czas liczę, że jednak coś "za" znajdziesz. coś konkretnego.

Aga napisał/a:
choć korci mnie aby nie pozostawić bez odpowiedzi tych zarzutów

nie zostawiaj.

Aga napisał/a:
pozdrawiam tych facetów co to nie lubią dyskutujących kobiet

od kilku stron staram się prowadzić z Tobą dyskusję, niestety jakoś nam się nie udaje. którejś ze stron brakuje argumentów, na poparcie swoich tez...

Dziesiątki lat, męczona i nękana,
przez życie szła, o przyszłość niespokojna
kto głupi tak zaprzedał swą ojczyznę,
kto skazał kraj na rządy komunizmu.
Tysiące dni, lata niespłaconych ran,
czerwone psy-mordercy wielkich wspomnień,
judaszy płacz, srebrniki za ojczyznę,
fałszywe łzy za zbrodnie komunizmu!

Aga - 07-10-2007, 11:15

Sruba napisał/a:
chciałem Ci przekazać, żem bardzo wyluzowany

to się cieszę, tak trzymać :)

Sruba napisał/a:
nie zostawiaj.

jednak zostawię, wytłumaczono mi (kto, niech zostanie tajemnicą :) ), że czasem lepiej odpuścić, niż dalej niepotrzebnie ciągnąć

ale te konkrety Ci napiszę, skoro tak się upierasz
jednak zaznaczam, że nie będę się już ustosunkowywać do Twoich ewentualnych zarzutów :P
to jest moja opinia i nie obchodzi mnie, że ktoś ma inne zdanie

konkrety:
- najważniejszy - dwukrotna prezydentura - wybrany z ogromną przewagą głosów przez
Polaków, i to wszystkich, nie tylko zwolenników Radia Maryja
- podpisał nową Konstytucję
- podpisał dokumenty ratyfikujące polskie członkostwo w NATO
- działał na rzecz poszerzenia Sojuszu o dalszych siedem krajów i kontynuowania polityki
"otwartych drzwi"
- wprowadził Polskę do Unii Europejskiej
- stworzył Inicjatywę Ryską - platformę współpracy państw naszego regionu Europy,
tworzącą warunki do poszerzania NATO i Unii Europejskiej
- stworzył programy pojednania polsko-niemieckiego, polsko-ukraińskiego,
polsko-żydowskiego
- uczestniczył w międzynarodowej misji mediacyjnej, służącej rozwiązaniu kryzysu
politycznego na Ukrainie
- dla mediów wprowadził wolność słowa (tak skutecznie teraz blokowaną)

to tylko niektóre z nich

przede wszystkim dobrze reprezentował Polskę (wraz z małżonką) poza granicami kraju
za panowania żadnego prezydenta nie przyjeżdżało do nas tylu przywódców innych krajów, i za żadnej Pierwszej Damy - tyle koronowanych głów (na jej osobiste zaproszenie)

Polska była ogólnie szanowana i się z nią liczono...

a teraz? jesteśmy wyśmiewani na arenie światowej
Polacy wstydzą się za własnych przywódców
a to co do tej pory Kwaśniewski zdołał osiągnąć jest skutecznie niszczone...

to tyle w duuuużym skrócie

Anonymous - 07-10-2007, 11:29

dm17 zgadzam sie z tobą w pełni, ludzie którzy tu nie mieszkaja dłuzej niz kilka lat nie powinni mieć możliwości głosowania.

a druga sprawa, ktos kiedys powiedzial: "nie głosowałeś nie masz prawa narzekac" i tego sie trzymajmy.

Zagłosujmy na A lub B lub C i postarajmy sie coś zmienić na lepsze w tym kraju ale nie skaczmy sobie do gardeł z tego powodu.

pozdrawiam

akbi - 07-10-2007, 17:58

Cytat:
- najważniejszy - dwukrotna prezydentura - wybrany z ogromną przewagą głosów przez
Polaków, i to wszystkich, nie tylko zwolenników Radia Maryja
- podpisał nową Konstytucję
- podpisał dokumenty ratyfikujące polskie członkostwo w NATO
- działał na rzecz poszerzenia Sojuszu o dalszych siedem krajów i kontynuowania polityki
"otwartych drzwi"
- wprowadził Polskę do Unii Europejskiej
- stworzył Inicjatywę Ryską - platformę współpracy państw naszego regionu Europy,
tworzącą warunki do poszerzania NATO i Unii Europejskiej
- stworzył programy pojednania polsko-niemieckiego, polsko-ukraińskiego,
polsko-żydowskiego
- uczestniczył w międzynarodowej misji mediacyjnej, służącej rozwiązaniu kryzysu
politycznego na Ukrainie
- dla mediów wprowadził wolność słowa (tak skutecznie teraz blokowaną)

Chciałem odpowiedzieć na poszczególne "konkrety" z osobna ... ale przy 3 pozycji stwierdziłem, że to jest jedna wielka bzdura!!
To nie są żadne konkrety przemawiające, za dobrym działaniem Kwaśniewskiego na rzecz Polski, a jedynie wyszczególnione rzeczy, których nie spier****ł.
Co to za argument dodatni, że był 10 lat prezydentem .. to tylko stwierdzenie faktu - niestety te 10 lat wypadł wg mnie zdecydowanie na minus.
Kwestie konstytucji, Nato, Unii Europejskiej to też jedna wielka bzdura - przecież to on nie miał za wiele z tym wspólnego - musiał tylko złożyć swój podpis jako akurat panujący Prezydent polski. Nie mógł tych podpisów nie złożyć, gdyż przeciwstawiłby się mocno społeczeństwu i w ten sposób mógłby się narazić na niełaskę społeczeństwa i mógłby zniknąć całkowicie ... a tak, podpisał kilka dobrych rzeczy, których inicjatorami była Prawica i ciemny lud dalej daje się prowadzić jak ślepce przez komunistycznego psa.

Jedyną dobrą rzecz, którą ja pamiętam - to niepodpisanie ustawy wprowadzonej przez swoich czerwonych braci, dotyczącej płatnych dróg.

Proszę więc ze Srubą w dalszym ciągu o przedstawienie jakichkolwiek KONKRETÓW pozytywnych w działaniu Kwacha

sruba - 07-10-2007, 19:03

akbi napisał/a:
Proszę więc ze Srubą w dalszym ciągu o przedstawienie jakichkolwiek KONKRETÓW pozytywnych w działaniu Kwacha

to ja odpowiem.
nie ma takowych.
jedyne co dobre, to Ukraina.
i tyle w temacie prezia.

Anonymous - 07-10-2007, 20:09

Ja będę głosował bardziej na konkretne osoby niż partie. Oczywiście, nie będzie wśród nich żadnych PiSiorów :wink:
Anonymous - 07-10-2007, 23:34

Piękne wyniki wyborów we Wrześni :twisted: :twisted:

A oto wyniki ankiety przeprowadzonej przez Onet.pl

akbi - 07-10-2007, 23:41

dm17 napisał/a:

wk****a mnie koalicja "polid" ... a najbardziej to, że największym jej póki co twórcą jest J.Kaczka

cns80 - 08-10-2007, 08:27

akbi napisał/a:
To nie są żadne konkrety przemawiające, za dobrym działaniem Kwaśniewskiego na rzecz Polski, a jedynie wyszczególnione rzeczy, których nie spier****ł.
Tu się muszę przyczepić. Czyli jednak są jakieś kwestie wyróżniające go na tle obecnej ekipy ? :wink:
Nie zapominajmy że on był tylko prezydentem, a nie premierem więc nie ma się co dziwić że niewiele zrobił. To samo tyczy się Wałęsy i Lecha Kaczyńskiego.

akbi napisał/a:
wk****a mnie koalicja "polid" ... a najbardziej to, że największym jej póki co twórcą jest J.Kaczka
Przecież to mały budowniczy wtórnego socjalizmu :)
Aga - 08-10-2007, 09:46

akbi napisał/a:
dm17 napisał/a:

nie denerwuj się tak, bo emocje przejdą na dzidziusia :mrgreen:

a tak na marginesie, zupełnie nie dziwi mnie reakcja Śruby i Akbiego na moja wypowiedź
spodziewałam się tego, dlatego broniłam się przed konkretami

tak to już jest, że każdy tutaj będzie bronił swoich racji, bez względu na to jak przekonujące argumenty napisze druga strona

moim zdaniem wystarczy tych "dyskusji"
już wiemy jakie kto ma poglądy polityczne
teraz tylko nie możemy dopuścić do tego aby te poglądy nas podzieliły... :P