To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...

akbi - 04-05-2009, 10:55

Krzyzak napisał/a:
niestety - jak cieplo, to na plazach tlumy
dlatego ja wole plaze w zimie...

no niestety racja ... ale latem polecam plażę między Sobieszewem a Świbnem ... duża czysta plaża i niemalże zupełnie pusto :) ...jedynym minusem, że od auta trzeba iść jakieś 10min przez las ... ale przynajmniej przy okazji będzie mały spacerek :)

Krzyzak - 04-05-2009, 11:53

ooo - to zaden minus Arku - mysle, ze wiekszosc osob nawet bedzie zadowolona z takiego spaceru
zauwazylem, ze ludzie stali sie okropnie leniwi - najchetniej na zakupy wjechaliby do sklepu autem i miedzy polkami tylko ladowali do bagaznika... im drozsze auto tym bardziej bezczelny wlasciciel - czesto parkuja na zakazach, pasach, miejscach nieuprawnionych... byle blizej wejscia...

akbi - 04-05-2009, 12:04

Krzyzak napisał/a:
ooo - to zaden minus Arku - mysle, ze wiekszosc osob nawet bedzie zadowolona z takiego spaceru

jeśli się idzie we dwójkę to tak, ale jak masz tobołek (dzieci, ich zabawki, leżaki itp) do dźwigania to już gorzej :)

sebekColt97 - 04-05-2009, 12:22

Mieszkając w Malborku lubiałem odwiedzać takie plaże jak Jantar, Sztutowo czy Kąty Rybackie, bo zwykle tam było spokojnie, a np.taka Stegna czy Krynica, to brak miejsc parkingowych i plaże nabite ludżmi. W ub. roku raz byłem we Władysławowie, mimo tłumu ludzi, też mi sie tam podobało, choć znów problemy z parkowaniem i nieraz kolejki żeby cos zjeść, ale ogólnie Władysławowo mi się podoba i napewno w tym roku też wybiore. Jeśli chodzi o ciszę i spokój to pewnie plaże pomiędzy Zalewem Wislanym a Zatoką są najspokojniejsze. A co do spacerów to fajnie jak sie z kimś idzie i pogada, bo samemu to nuda i też nie lubie chodzić kawał do plaży. Nic, trzeba postarać żeby samemu nie spacerować :)
Anonymous - 04-05-2009, 12:23

Krzyzak napisał/a:
najchetniej na zakupy wjechaliby do sklepu autem i miedzy polkami tylko ladowali do bagaznika...

oo to by bylo dobre :D

sebekColt97 - 04-05-2009, 12:41

właśnie byłem w tym dużym Tesco na Ch. i tak sobie myśle, że idzie sie w nieskończoność tą kładką z góry, kawał drogi trzeba pokonać na dojście, potem w środku zjechać schodami w dół, to prawdziwa gimnastyka, ale kondycja sie poprawi na częstych zakupach tam, bo przecież autem nie będe podjeżdżał z bloku na przeciwko :D :D
Anonymous - 04-05-2009, 15:42

sebekColt97 napisał/a:
i napewno w tym roku też wybiore.
Polecam tramwaj wodny z Gdyni :) ,Sopotu lub Gdańska :)
sebekColt97 - 04-05-2009, 18:00

boje sie pływać statkami, jakoś tak kołysze i niepewnie czuje, jednak zamiast tramwaju wodnego wole ten szynowy niskopodłogowy na Chełm :)
ide zaraz przykleić na autko fajną nalepke "I love Gdańsk", to love to czerwone serducho z herbem miasta, bo powiem szczerze, strasznie mi sie podoba w Gdańsku, dużo Mitsu na drogach i ładne dziewczyny gdzie sie człowiek nie odwróci, ja czuje, że w Gdańsku sie hajtne kiedyś :) Marze czasami, ale po przeprowadzce czuje sie jakoś inaczej, po prostu chce sie tu żyć.

Kibloo - 04-05-2009, 18:31

Cytat:
jakoś inaczej, po prostu chce sie tu żyć.
zmieni ci się... :mrgreen:
sibi - 04-05-2009, 23:16

no i wróciłem (z ledwością bo sprzęgło się skończyło - chyba hydraulika padła) ale co do pobytu w 3-mieście było fajnie a i miśków sporo :D ciekawe to za colt stał na skwerze w Gdyni koło Daru Młodzieży 30.04 około 18-ej
sebekColt97 - 06-05-2009, 12:32

Wekend majowy to była frajda, puste a przynajmniej lużniejsze ulice w Gdańsku czy Sopocie, ale widze, że to wszystko to przeszłość i korki są ogromne, niemal wszędzie. Tramwaj jest najlepszy żeby gdzieś szybko dojechać oprócz skm. Na razie autko pod blokiem, komunikacja miejska pozwoli oszczędzić paliwo i pakowac się w nieznane dotąd ulice które są zabite. Jadąc tramwajem czy autobusem mapa pod ręką i zaznaczam które ulice unikać w przyszłości :) a na razie lista to:Słowackiego, Świętokrzyska,Kartuska, Łostowicka i Spacerowa(na spacer tak,na rower tak, autem nigdy więcej).
Kibloo - 06-05-2009, 12:44

sebekColt97 napisał/a:
Kartuska, Łostowicka i Spacerowa
niestety nie do uniknięcia ...
Krzyzak - 06-05-2009, 12:48

cos krotka ta lista ;) - niestety korki to codziennosc Gdanska
dopoki moglem, to tez jezdzilem SKM, ale teraz juz musze autem

najwieksze tworza sie przez dzieciaki w wieku szkolnym a raczej rodzicow, ktorzy je odwoza - gdy sa ferie lub tylko np. 2 dni wolne od szkoly (zeby nie bylo, ze chodzi o wyjazdy rodzicow z dziecmi i przez to ich brak w pracy) to korkow na dojazdowkach prawie nie ma - takie sa moje obserwacje

a tak z 2 szybkich pasow obwodnicy robi sie jeden (Slowackiego, Kartuska, Spacerowa) z mnostwem swiatel i korek murowany - wiekszosc drog do obecnej obwodnicy projektowali jeszcze Krzyzacy - stad tyle zawijasow, zeby furmanki mogly pod gore podjechac...

sebekColt97 - 06-05-2009, 13:04

Spacerowa to piękna ulica, ten zapach lasu aż płuca zrelaksowane, tylko szkoda, że nie pomysleli o szerszej jezdni bo są do tego warunki, ale widać nikt z Ratusza nie jeżdzi z centrum do Reala Osowa i ma to gdzieś. Ja tą Spacerową autem nigdy nie pojade, chyba, że sie zapomne, ale współczuje tym co muszą do pracy czy do szkoły jeżdzić, to horror niestety.
Z innej paki, jechałem tramwajem Aleją AK i widok niespodziewany, pomiędzy centrum a Chełmem nieoznakowany Merc Vito koloru niebieskiego!!!. Na poboczu zatrzymali auto, w życiu nie widziałem nieoznakowanego auta większego niż osobowe, oj kurcze, trzeba sie pilnować.

akbi - 06-05-2009, 14:51

Krzyzak napisał/a:
najwieksze tworza sie przez dzieciaki w wieku szkolnym a raczej rodzicow, ktorzy je odwoza

korki niestety tworzą w dużym też stopniu sami "kierowcy - piraci drogowi :P "
przykład z ulicy Spacerowej .... sznur aut, prędkość 5-15 km/h ...a tu nagle przerwa 200m :!: :!: a tam właśnie Pirat Drogowy, na jedyneczce się toczy, bo gdy nagle "korek" przyspieszy to mu się nie chce na dwójkę przełączyć i gazu dodać :|
...codziennie jeżdżąc Spacerową widzę takiego, a nawet czasem dwóch Piratów Drogowych :roll: