Off Topic - nasza-klasa
arekp - 28-01-2008, 11:34
Cytat: | Tutaj praktycznie żadne zabezpieczenia nie podziałają, tylko Twoja ostrożność i traktowanie internetu na poważnie gwarantuje bezpieczeństwo. Dlaczego tak atakuje N-K ?? Mój post nic przecież nie zmieni - usprawni tylko TWOJE bezpieczeństwo. Sam właściciel N-K przyznał się że musiał zmienić nazwisko w serwisie, żeby obce osoby nie wnikały w jego prywatność.
Co należy robić by zachować odrobinę anonimowości ?
# Lepiej umieszczać mniej danych o sobie niż więcej. Po co w naszej klasie umieszczać numer telefonu? Czy na pewno znajomy z przed 20 lat zadzwoni? Podobnie z numerem GG;
# Czy na pewno musisz podawać nazwisko? Najlepiej zrobić skrót np. Anna W. przecież jak jesteś dopisany do swoich klas nie jest Ci ono tak naprawdę potrzebne;
# Podnieca Ciebie jak pół polski widzi Twoje zdjęcie w stroju kąpielowym? |
Zrodlo: hacking.pl
Anonymous - 30-01-2008, 13:16
Zanim niemiecki inwestor odkupił część udziałów w NK od studentów, otrzymywali oni setki propozycji dotyczące możliwości zainwestowania w "firmę". Jak sami twierdzą większość traktowała ich jak "tępych studentów" z których da się wydoić niezłą kasę. Jedną z ofert nadesłała Agora. Niestety mimo nawet atrakcyjnej oferty została ona jak i inne definitywnie odrzucona. Nie minęło zbyt dużo czasu, jak ukazał się na łamach GW artykuł, przestrzegający przed umieszczaniem danych w NK, które to dane kuszą mafię, pedeofili-zboczeńców, szantażystów itp. Nawet artykuły-wywiady z twórcami NK zostały - jak sami twórcy NK potwierdzili - zmanipulowane.
W tym samym czasie powstała plotka o wirusie Gallardo, który jako wirus właściwie nie wiadomo do dziasiaj miał coś z komputerem robić. Miliony maili zwiększały obciązenia serwerów. No i NK chodziła wolno i pewnie ileś tam osób zniechęcono
NK jest najczęściej odwiedzaną witryną , zaraz po googlach. Onet został w tyle. Nie mówiąc o gazeta.pl
A ja tym samym przekroczyłem 1 macha i następny post będzie numerem 1001
sruba - 17-02-2008, 12:54
jak ktos ma ochote wrzucic foto swojego misia w profil mitsumaniakowy z podpisem (nickiem) niech sle fote na adres:
sruba14@gmail.com
wymagania techniczne:
- przynajmniej 800x600
- najlepiej cala "postac"
Morfi - 17-02-2008, 13:21
Dzis bede robił fotki
Marcin-Krak - 18-02-2008, 23:29
Sruba, sam usunąłeś konto Mitsumaniaków, czy administratorzy NK nas wywalili
Cezar - 19-02-2008, 01:45
wlasnie, ni ma Mitsumaniakow
cns80 - 19-02-2008, 08:40
No ! I kto narozrabiał ???
Marcin-Krak - 19-02-2008, 11:42
Co to k*** ma być
Zewsząd nas usuwają
Z Wikipedii, teraz z NK ... jak tak dalej pójdzie to pfu nie będę pisał
sruba - 19-02-2008, 12:05
nie wiem co sie stalo, ale zniknelo.
jak ktos chce, niech zalozy nowy profil.
ja juz mam dosyc zabawy na tym superszybkim portalu spolecznosciowym.
Juiceman - 19-02-2008, 15:40
Ale ocb?
saphire - 19-02-2008, 19:11
IMHO wzięli się w końcu za kasowanie wszelkich kont nieimiennych jako nie zgodnych z regulaminem.
Juiceman - 19-02-2008, 20:52
To moze takie konto :
Imie Mitsu
Nazwisko Maniak ;]
Anonymous - 16-05-2008, 17:47
Uważam że ostatnia zmiana na NK gdzie widać co kto komu napisał i co wysłał są bezsensowne
maxwell61 - 18-05-2008, 11:26
Sruba napisał/a: | jak ktos ma ochote wrzucic foto swojego misia w profil mitsumaniakowy z podpisem (nickiem) niech sle fote na adres:
sruba14@gmail.com
wymagania techniczne:
- przynajmniej 800x600
- najlepiej cala "postac"
_________________ |
sie ma ...poszła moja fotka
Morfi - 18-05-2008, 11:33
Mamy jeszcze tam swój profil??
|
|
|