Nasze Miśki - moje CA0...
londolut - 25-08-2008, 22:19
karolgt napisał/a: | londolut napisał/a: | karolgt napisał/a: | wyreguluj sobie tymi pokrętłami gumowymi szpary miedzy maską a błotnikiem | To nic nie daje Przód jest nieźle przestawiony |
to moze cos na zawiasach trzeba pokombinowac? | Na razie olewka, i tak po operacji mycia reflektorów (lampy były zdejmowane) przód się poprawił bo wyrównały się klosze w stosunku do zderzaka. Jeszcze nie jest do końca ok ale i tak jest lepiej. Po zlocie będę kombinował dalej. Na wiosnę mam nadzieję blacha (już mnie ten temat rozbraja )
pawela - 26-08-2008, 10:30
Tomi, i którą metodą robiłeś?
londolut - 26-08-2008, 15:30
pawela napisał/a: | Tomi, i którą metodą robiłeś? | Najpierw wymycie fury na cacy (pisałem ci na gg ) potem nanosiłem preparat na 1 element, bądź na 1/2 jeśli był duży (drzwi, maska, dach), odczekałem 2-3 minuty i okrężnymi ruchami polerowałem. Nałożyłem też tej emulsji na alusy i również zyskały lepszy kolorek
ruslana81 - 26-08-2008, 15:48
londolut, jeśli chodzi o wygląd "po" to rewelacja. Ja gapa niestety nie zrobiłam foty "przed", ale zrobię "po" i też wrzucę w temacie White'a. Efekt jest powalający, u Ciebie widzę też
londolut - 02-09-2008, 23:05
Anonymous - 03-09-2008, 03:24
nie no....
czemu nie skończyli mi evo na czas... ;/ ;/ ;/
fotka rewelka MAK jesteś mistrzem !
rafq - 03-09-2008, 11:27
Efekt zwala z nóg
londolut - 03-09-2008, 15:05
Derpin napisał/a: | fotka rewelka |
rafq napisał/a: | Efekt zwala z nóg | Dlatego już gadałem z Maklakusem i na jesień dajemy ognia do Zakopca na fotki i piwko Lubliniaki szykujcie się
Anonymous - 03-09-2008, 19:40
jestem za
pawela - 04-09-2008, 10:57
ja też słyszałem już wieści
rafq - 04-09-2008, 12:20
I do mnie też słuchy dotarły Z miejsca wyraziłem chęć tuż po wypłacie
londolut - 12-09-2008, 01:19
Pora odgrzać kotleta
Poniedziałek 8 września, godz. 22:00 - okazało się, że nie świecą światła mijania. Spaliły się obie żarówki (1x Osram Nightbreaker i 1x Philips BlueVision ). Do domu przyjechałem na "długich" .
Wtorek rano usilne poszukiwania żarówek Osram SilverStar nie przyniosły efektu. Do lamp trafiły Philipsy VisionPlus. Nie miałem już czasu na wymianę bo spieszyłem się do pracy - o 22:00 jazda z pracy na długich . Wymiana żarówek o 22:30 pod blokiem - ciemno jak w d... .
Pierwsze wrażenia - spodziewałem się czegoś więcej. Białe światło zauważalne lecz słabsze od poprzednich Osram Nightbreaker +90% i dużo słabsze od Philipsów BlueVision, które testowałem na samym początku. Mam nadzieję, że chociaż czas pracy nie będzie tak krótki jak poprzedników (ok. 8 m-cy).
No to teraz lepsze cosie - w bagażniku czeka komplet filtrów Nipparts i 4 litry Mobila Super S. W przyszłym tygodniu wymiana wszystkich filtrów i oleju. Myślę jeszcze czy by nie zalać świeżego płynu chłodniczego. Zima zbliża się wielkimi krokami i nie chciał bym, żeby Coltowi pękła chłodnica mimo tego, że w zeszłym roku było ok. Co polecacie Pany ?
mkm - 12-09-2008, 16:50
O zarowkach rozmawialismy w Krakowie (na marginesie bardzo ladnie prezentujacy sie Colt). Teraz gdy w jednej lampie swieci roczny Osram Silver Star +50%, a w drugim zwykly Tungsram i nie ma roznicy miedzy reflektorami wydaje mi sie, ze szkoda kasy...
Wymiana plynu nie zaszkodzi zwlaszcza, ze byl rozbierany silnik i jakies syfy mogly sie dostac. Kasa niewielka, a spokoj i swiadomosc, ze Misiek sie chlodzi czystym plynem jest.
londolut - 12-09-2008, 16:55
mkm napisał/a: | Wymiana plynu nie zaszkodzi | Wiem, tyle że mam dylemat jaki?
mkm - 12-09-2008, 17:28
Jak masz szczelny uklad, plynu Ci nie ubywa i mozesz wydac troche wiecej to moze cos lepszego. Jakiegos shella, castrola itp. Dla mnie z plynem jak z olejem - ile osob tyle opinii. Osobiscie mam zalane Petrygo i jest ok.
|
|
|