To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - moje CA0...

londolut - 25-08-2008, 22:19

karolgt napisał/a:
londolut napisał/a:
karolgt napisał/a:
wyreguluj sobie tymi pokrętłami gumowymi szpary miedzy maską a błotnikiem
To nic nie daje :? Przód jest nieźle przestawiony :?

to moze cos na zawiasach trzeba pokombinowac? :?
Na razie olewka, i tak po operacji mycia reflektorów (lampy były zdejmowane) przód się poprawił bo wyrównały się klosze w stosunku do zderzaka. Jeszcze nie jest do końca ok ale i tak jest lepiej. Po zlocie będę kombinował dalej. Na wiosnę mam nadzieję blacha :? (już mnie ten temat rozbraja :( )
pawela - 26-08-2008, 10:30

Tomi, i którą metodą robiłeś? ;)
londolut - 26-08-2008, 15:30

pawela napisał/a:
Tomi, i którą metodą robiłeś? ;)
Najpierw wymycie fury na cacy (pisałem ci na gg :lol: ) potem nanosiłem preparat na 1 element, bądź na 1/2 jeśli był duży (drzwi, maska, dach), odczekałem 2-3 minuty i okrężnymi ruchami polerowałem. Nałożyłem też tej emulsji na alusy i również zyskały lepszy kolorek :)
ruslana81 - 26-08-2008, 15:48

londolut, jeśli chodzi o wygląd "po" to rewelacja. Ja gapa niestety nie zrobiłam foty "przed", ale zrobię "po" i też wrzucę w temacie White'a. Efekt jest powalający, u Ciebie widzę też :D
londolut - 02-09-2008, 23:05

Anonymous - 03-09-2008, 03:24

nie no....

czemu nie skończyli mi evo na czas... ;/ ;/ ;/

fotka rewelka MAK jesteś mistrzem !

rafq - 03-09-2008, 11:27

Efekt zwala z nóg :D
londolut - 03-09-2008, 15:05

Derpin napisał/a:
fotka rewelka
rafq napisał/a:
Efekt zwala z nóg :D
Dlatego już gadałem z Maklakusem i na jesień dajemy ognia do Zakopca na fotki i piwko ;) Lubliniaki szykujcie się :)
Anonymous - 03-09-2008, 19:40

jestem za :P
pawela - 04-09-2008, 10:57

ja też słyszałem już wieści :D
rafq - 04-09-2008, 12:20

I do mnie też słuchy dotarły :) Z miejsca wyraziłem chęć tuż po wypłacie :D
londolut - 12-09-2008, 01:19

Pora odgrzać kotleta ;)

Poniedziałek 8 września, godz. 22:00 - okazało się, że nie świecą światła mijania. Spaliły się obie żarówki (1x Osram Nightbreaker i 1x Philips BlueVision :mrgreen: ). Do domu przyjechałem na "długich" :oops: .
Wtorek rano usilne poszukiwania żarówek Osram SilverStar nie przyniosły efektu. Do lamp trafiły Philipsy VisionPlus. Nie miałem już czasu na wymianę bo spieszyłem się do pracy - o 22:00 jazda z pracy na długich :oops: . Wymiana żarówek o 22:30 pod blokiem - ciemno jak w d... .

Pierwsze wrażenia - spodziewałem się czegoś więcej. Białe światło zauważalne lecz słabsze od poprzednich Osram Nightbreaker +90% i dużo słabsze od Philipsów BlueVision, które testowałem na samym początku. Mam nadzieję, że chociaż czas pracy nie będzie tak krótki jak poprzedników (ok. 8 m-cy).

No to teraz lepsze cosie - w bagażniku czeka komplet filtrów Nipparts i 4 litry Mobila Super S. W przyszłym tygodniu wymiana wszystkich filtrów i oleju. Myślę jeszcze czy by nie zalać świeżego płynu chłodniczego. Zima zbliża się wielkimi krokami i nie chciał bym, żeby Coltowi pękła chłodnica mimo tego, że w zeszłym roku było ok. Co polecacie Pany ;) ?

mkm - 12-09-2008, 16:50

O zarowkach rozmawialismy w Krakowie (na marginesie bardzo ladnie prezentujacy sie Colt). Teraz gdy w jednej lampie swieci roczny Osram Silver Star +50%, a w drugim zwykly Tungsram i nie ma roznicy miedzy reflektorami wydaje mi sie, ze szkoda kasy...
Wymiana plynu nie zaszkodzi zwlaszcza, ze byl rozbierany silnik i jakies syfy mogly sie dostac. Kasa niewielka, a spokoj i swiadomosc, ze Misiek sie chlodzi czystym plynem jest.

londolut - 12-09-2008, 16:55

mkm napisał/a:
Wymiana plynu nie zaszkodzi
Wiem, tyle że mam dylemat jaki?
mkm - 12-09-2008, 17:28

Jak masz szczelny uklad, plynu Ci nie ubywa i mozesz wydac troche wiecej to moze cos lepszego. Jakiegos shella, castrola itp. Dla mnie z plynem jak z olejem - ile osob tyle opinii. Osobiscie mam zalane Petrygo i jest ok.