To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Był CA4A jest EA5W

KucharZ - 31-07-2013, 11:57

fj_mike napisał/a:
KucharZ napisał/a:
Tz jakbym zwarł inne PIN-y to te ikonki wogóle by mrugały??

Napisałem Tobie powyżej, że ECU nie wykazuje błędów (dobrze podłączyłeś ale błędu nie widać).
Sprawdź podciśnienia w okolicy przepustnicy, przewody na okoliczność uszkodzenia (coś może przeżarło przewód).

Tak wiem, że napisałeś, za co dziękuję. Ale jak człowiek nie ma wiedzy to nie jest pewny tego co robi :P Niestety dzisiaj już mi czasu braknie na sprawdzenie przewodów. Muszę to na jutro odłożyć.

Widać Galant nie chce jechać na zlot, więc chyba Alfą trzeba będzie się wybrać :P mam nadzieję, że nie wygonicie ;)

major - 31-07-2013, 11:57

KucharZ napisał/a:
Odłączenie klem coś może pomóc ??

Na pewno nie zaszkodzi :wink:

KucharZ - 06-08-2013, 10:09

Na tropie usterki - ciąg dalszy...

Na zlocie rozmawiałem z Bartkiem z Warszawy na temat mojego problemu z TCL-em. Podsunął mi jeden pomysł aby sprawdzić moją usterkę. Zaślepić podciśnienie od TCL-a

I o dziwo pomogło :shock: . Gdy otwór jest zaślepiony autko jedzie aż miło i nie mruga TCL. Gdy podłączymy wężyk, znów mruga TCL.

Teraz gdzie szukać rozwiązania ?? Wężyk idzie do jakiegoś czujnika przy ścianie grodziowej, ale co to jest to nie mam bladego pojęcia.

Bartek - 06-08-2013, 12:41

A nie malowałeś tej pokrywki? Może źle poskładałeś ten aktuator i TCL głupieje?
swinks_UK - 06-08-2013, 13:28

Sprawdziłbym elektrozawór na grodzi. W manualu pisze o i jak. :wink:
KucharZ - 06-08-2013, 22:38

Bartek napisał/a:
A nie malowałeś tej pokrywki? Może źle poskładałeś ten aktuator i TCL głupieje?

Malowałem :) ale jakieś 3-4 tyg przed awarią. Starałem się wszystko poskładać tak, jak być powinno.

swinks_UK napisał/a:
Sprawdziłbym elektrozawór na grodzi. W manualu pisze o i jak.

Jutro rano będę próbował coś zadziałać. Ale nie gwarantuje powodzenia :P

A jeszcze pytanie. Jak nic się nie uda zrobić, a zaślepie ten otwór, to mogę jeździć czy coś może być nie tak, lub komp może złapać jakies błędy ??

KucharZ - 07-08-2013, 10:31

Autko prawdopodobnie naprawione :lol: . Narazie zrobiłem rundkę koło domu i wszystko wydaje się w porządku. Później będę jechał do pracy, więc się jeszcze przetestuje.

Dzięki chłopaki za pomoc :) Szczególne podziękowania dla Bartka i Tomka :)

Przyczyną awarii najprawdopodobniej była wtyczka zasilająca elektrozawór. Syf i białe bagno w niej takie było, że masakra. Przeczyściłem, podłączyłem i będziemy obserwować :)

Ale mi się humor poprawił :)

KucharZ - 21-08-2013, 09:55

Co tu dużo pisać ;)

I prawie się udało pamiątkowe zdjęcie pod salonem Mitsubishi ;) musze do nich napisać żeby większe logo dali :P

KucharZ - 20-10-2013, 17:31

W dniu 14.10 byłem u Bartka na wymianie paru rzeczy w galancie. Mianowicie wymienione zostały:

- olej zalany ELF 5w40
- świece

- uszczelki świec
- uszczelki pokryw zaworów

- osłona przegubu

- klocki hamulcowe EBC Black

- wahacze proste z chińskich SLR na CTR

Oczywiście prace przeprowadzała mocna ekipa

Przy okazji okazało się że prawy banan do wymiany. Trzeba będzie jakąś porządną Chiquit'e zakupić :P :P oraz jestem już umówiony na konserwe w przyszłym miesiącu, więc trzeba również zakupić materiały :)

KucharZ - 02-11-2013, 13:31

1 listopada o ile nie był moją ulubioną datą, to teraz będę miał jeszcze gorsze wspomnienia, na temat tego dnia. Parking lotniska we Wrocławiu i oto:

Na szybko do roboty 4 elementy
- drzwi
- błotnik
- felga
- zderzak
Do tego napewno poszła bieżność bo ściąga na prawo. Zresztą inaczej mam ułożoną kierownicę do jazdy prosto.

Sprawca ubezpieczony w PROAMIE. Miał ktoś do czynienia z tym ubezpieczycielem ??

deejay - 02-11-2013, 13:36

Ajjj :evil: , bedzie całka na 99% Michał :?
KucharZ - 02-11-2013, 13:44

Właśnie tego samego się obawiam, bo nie wiem jeszcze jak nivomat i jego mocowanie wygląda. Jeżeli okaże się szkoda całkowita to liczę na podpowiedź z twojej strony bo nie chciałbym rozstawać się ze swoim "wrakiem"

Tak apropos :P Myślisz że mój termin na konserwację aktualny ? Bo dalej jestem zainteresowany :P :P

deejay - 02-11-2013, 13:48

KucharZ napisał/a:
Tak apropos Myślisz że mój termin na konserwację aktualny ? Bo dalej jestem zainteresowany

Teraz to zalezy od ciebie , ja bym poczekał na ogledziny i ocenę szkody .

KucharZ - 02-11-2013, 14:24

deejay napisał/a:
KucharZ napisał/a:
Tak apropos Myślisz że mój termin na konserwację aktualny ? Bo dalej jestem zainteresowany

Teraz to zalezy od ciebie , ja bym poczekał na ogledziny i ocenę szkody .

To kwestia oczywista, że najpierw musi pooglądać :) w poniedziałek maja do mnie dzwonić z PROAMY chyba w celu opisania całego zdarzenia i umówienia się na rzeczoznawcę. Zobaczymy jaki będzie czas oczekiwania. Jak coś to termin trzymaj :) .

A w kwestii oględzin, jak to wygląda ?? Przyjdzie popatrzy, zdjęcia porobi ?? A co z usterkami, które nie są widoczne? Jak to jest weryfikowane ??

deejay - 02-11-2013, 14:32

Podstawa to by sie przydala geometria pojazdu , jak juz to najlepiej w jego obecnosci , bo nie wiadomo co oberwało ?