Nasze Miśki - Jak ja nienawidze poniedzialkow 

pawela - 05-12-2008, 17:08
  za kondy zapłaciłem w sumie ok 2zł, wymiana 35zł
												 rosomak1983 - 05-12-2008, 17:41
  Wszystko pięknie ale czy wymontowanie i zamontowania komputera jest mozliwe samodzienymi siłami??? Pawela cos wspominał ze to ciezko jest z tym...
												 londolut - 05-12-2008, 17:46

| rosomak1983 napisał/a: | 	 		  | Pawela cos wspominał ze to ciezko jest z tym... | 	  Bez przesady pawela. To proste jak wyszczanie dziury w śniegu   

Zdejmujesz schowek od pasażera i już widać ECU przykręcone do ścianki po prawej stronie. Klucz 10, odkręcasz 2 śrubki, wypinasz 3 wtyki i ECU masz na stole.
												 pawela - 05-12-2008, 17:53
  pisałem, że wyjąć nie problem.

Ale się oklołęm, żeby włożyć z powrotem  
												 londolut - 05-12-2008, 19:43

| pawela napisał/a: | 	 		  Ale się oklołęm, żeby włożyć z powrotem    | 	  Nie siej zamętu    Nie ma tragedii.
												 Anonymous - 05-12-2008, 19:47

| londolut napisał/a: | 	 		  |  Zdejmujesz schowek od pasażera i już widać ECU przykręcone do ścianki po prawej stronie. Klucz 10, odkręcasz 2 śrubki, wypinasz 3 wtyki i ECU masz na stole. | 	   Wcale nie musisz ściągać schowka - łatwiej idzie dołu.
												 londolut - 05-12-2008, 19:48

| gregorbu napisał/a: | 	 		   	  | londolut napisał/a: | 	 		  |  Zdejmujesz schowek od pasażera i już widać ECU przykręcone do ścianki po prawej stronie. Klucz 10, odkręcasz 2 śrubki, wypinasz 3 wtyki i ECU masz na stole. | 	   Wcale nie musisz ściągać schowka - łatwiej idzie dołu. | 	  Ja zdejmowałem. Więcej widać i łatwiej się robi.
												 pawela - 05-12-2008, 19:55
  do wyciągnięcia ECU zostawiłem schowek. Ale do montaży wyciągnąłem. A i tak było mi !@#$%^&* niewygodnie i ciasno   
												 Cezar - 11-12-2008, 17:08
  Kiere zamontowalem, tak jak wczesniej pisalem w sobote, ale fotke daje dzis bo poprostu zapomnialem zrobic     

Do zrobienia jest jeszcze klakson, jakos bede musial go wycudowac, bo w sobote nie dalo rady a i czasu zabraklo.

Z nowosci to zapalila sie kontrolka hamulca recznego i jakos tak jej ciezko zgasnac      

W instrukcji wyczytalem, ze to info o niskim poziomie plynu hamulcowego. Sprawdzilem i poziom jest pomiedzy max a min, wiec chyba ok.

Hamulce dzialaja tak jak wczesniej   
												 pawela - 11-12-2008, 17:37

| Cezar napisał/a: | 	 		  Kiere zamontowalem, tak jak wczesniej pisalem w sobote, ale fotke daje dzis bo poprostu zapomnialem zrobic     

[url=http://img228.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Do zrobienia jest jeszcze klakson, jakos bede musial go wycudowac, bo w sobote nie dalo rady a i czasu zabraklo. | 	  

Primo: PIEKNA!!!   

Secundo :Miałem to samo z klaksonem gdy założyłem moją kierownicę i nie miałem pojęcia jak to podłączyć. Ale doszedłem i cały myk polega na tym:

Z klaksonu w kierownicy powinny wychodzić 2 kabelki

1 podpinasz pod ten co wystaje z auta   

2 podkładasz pod nakrętkę trzymającą nabę (17) i skręcasz (masa)

Testowałem i nie ma znaczenia który będzie który, liczy się taki układ podłączenia.

| Cezar napisał/a: | 	 		  Z nowosci to zapalila sie kontrolka hamulca recznego i jakos tak jej ciezko zgasnac      

W instrukcji wyczytalem, ze to info o niskim poziomie plynu hamulcowego. Sprawdzilem i poziom jest pomiedzy max a min, wiec chyba ok.

Hamulce dzialaja tak jak wczesniej     | 	  

Też miałem tak samo. Hamowało jak wcześniej, ale okazało się, że klocków zostało ze 2mm. Więc sprawdź to, płyn opada w zbiorniczku w miarę ścierania się hamulców, co powoduję zapalanie się lampki.

Albo popukaj w pływak, może się zawiesił  
												 Cezar - 11-12-2008, 17:48

| pawela napisał/a: | 	 		  | Z klaksonu w kierownicy powinny wychodzić 2 kabelki  | 	  

wychodza   

| pawela napisał/a: | 	 		  1 podpinasz pod ten co wystaje z auta     | 	  

1 leci gdzies na dol naby, a z auta zaden kabelek nie wystaje 

| pawela napisał/a: | 	 		  2 podkładasz pod nakrętkę trzymającą nabę (17) i skręcasz (masa)

| 	  

i tak chcialem zrobic tylko czasu juz nie bylo     

| pawela napisał/a: | 	 		  | Hamowało jak wcześniej, ale okazało się, że klocków zostało ze 2mm. Więc sprawdź to, płyn opada w zbiorniczku w miarę ścierania się hamulców, co powoduję zapalanie się lampki | 	  

no to wychodzi na to ze klocki mowia papa, trzeba sprawdzic jak tam ich kondycja, a raczej brak kondycji    

przy okazji bedzie mozna wymienic tarcze hamulcowe na cos nowego - zapewne mikody   
												 rosomak1983 - 11-12-2008, 19:33

| Cezar napisał/a: | 	 		  | Kiere zamontowalem, tak jak wczesniej pisalem w sobote, | 	  

w twoim autku wyglada super u Hugo szczerze powiedziawszy sie gorzej komponowała.Naprawde ładna kiernia.Co do klakos to mi tez kiepsko łaczy czasem działa a czasem nie, trzeba mocno przywalic wtedy, chyba cos nie łaczy.
												 londolut - 11-12-2008, 20:05

| rosomak1983 napisał/a: | 	 		  | u Hugo szczerze powiedziawszy sie gorzej komponowała | 	  Może to efekt tego, że ujęcie wnętrza Hugowego Colta obejmowało fotele, gałę itp. Kiera extra, mówiłem ci Cezar, jak będzie, nie   ?

| Cezar napisał/a: | 	 		  | z auta zaden kabelek nie wystaje  | 	  No nie gadaj, że masz klakson na podzczerwień/bluetooth/wi-fi    

Czekam na kolejne mody  
												 Cezar - 11-12-2008, 20:26

| londolut napisał/a: | 	 		  Kiera extra, mówiłem ci Cezar, jak będzie, nie    ?  | 	  

Mowiles, mowiles     

| londolut napisał/a: | 	 		  Cezar napisał/a:	

z auta zaden kabelek nie wystaje

No nie gadaj, że masz klakson na podzczerwień/bluetooth/wi-fi    | 	  

Serio, zaden kabel nie wystaje z auta. Przy ori kierownicy tez nic nie wystawalo, a klakson dzialal   
												 Hugo - 11-12-2008, 20:29

| Cezar napisał/a: | 	 		  | Sprawdzilem i poziom jest pomiedzy max a min | 	   Dolej do max. i przestanie się palić.

| 

|  

|