Nasze Miśki - Jak ja nienawidze poniedzialkow
pawela - 05-12-2008, 17:08
za kondy zapłaciłem w sumie ok 2zł, wymiana 35zł
rosomak1983 - 05-12-2008, 17:41
Wszystko pięknie ale czy wymontowanie i zamontowania komputera jest mozliwe samodzienymi siłami??? Pawela cos wspominał ze to ciezko jest z tym...
londolut - 05-12-2008, 17:46
rosomak1983 napisał/a: | Pawela cos wspominał ze to ciezko jest z tym... | Bez przesady pawela. To proste jak wyszczanie dziury w śniegu
Zdejmujesz schowek od pasażera i już widać ECU przykręcone do ścianki po prawej stronie. Klucz 10, odkręcasz 2 śrubki, wypinasz 3 wtyki i ECU masz na stole.
pawela - 05-12-2008, 17:53
pisałem, że wyjąć nie problem.
Ale się oklołęm, żeby włożyć z powrotem
londolut - 05-12-2008, 19:43
pawela napisał/a: | Ale się oklołęm, żeby włożyć z powrotem | Nie siej zamętu Nie ma tragedii.
Anonymous - 05-12-2008, 19:47
londolut napisał/a: | Zdejmujesz schowek od pasażera i już widać ECU przykręcone do ścianki po prawej stronie. Klucz 10, odkręcasz 2 śrubki, wypinasz 3 wtyki i ECU masz na stole. | Wcale nie musisz ściągać schowka - łatwiej idzie dołu.
londolut - 05-12-2008, 19:48
gregorbu napisał/a: | londolut napisał/a: | Zdejmujesz schowek od pasażera i już widać ECU przykręcone do ścianki po prawej stronie. Klucz 10, odkręcasz 2 śrubki, wypinasz 3 wtyki i ECU masz na stole. | Wcale nie musisz ściągać schowka - łatwiej idzie dołu. | Ja zdejmowałem. Więcej widać i łatwiej się robi.
pawela - 05-12-2008, 19:55
do wyciągnięcia ECU zostawiłem schowek. Ale do montaży wyciągnąłem. A i tak było mi !@#$%^&* niewygodnie i ciasno
Cezar - 11-12-2008, 17:08
Kiere zamontowalem, tak jak wczesniej pisalem w sobote, ale fotke daje dzis bo poprostu zapomnialem zrobic
Do zrobienia jest jeszcze klakson, jakos bede musial go wycudowac, bo w sobote nie dalo rady a i czasu zabraklo.
Z nowosci to zapalila sie kontrolka hamulca recznego i jakos tak jej ciezko zgasnac
W instrukcji wyczytalem, ze to info o niskim poziomie plynu hamulcowego. Sprawdzilem i poziom jest pomiedzy max a min, wiec chyba ok.
Hamulce dzialaja tak jak wczesniej
pawela - 11-12-2008, 17:37
Cezar napisał/a: | Kiere zamontowalem, tak jak wczesniej pisalem w sobote, ale fotke daje dzis bo poprostu zapomnialem zrobic
[url=http://img228.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Do zrobienia jest jeszcze klakson, jakos bede musial go wycudowac, bo w sobote nie dalo rady a i czasu zabraklo. |
Primo: PIEKNA!!!
Secundo :Miałem to samo z klaksonem gdy założyłem moją kierownicę i nie miałem pojęcia jak to podłączyć. Ale doszedłem i cały myk polega na tym:
Z klaksonu w kierownicy powinny wychodzić 2 kabelki
1 podpinasz pod ten co wystaje z auta
2 podkładasz pod nakrętkę trzymającą nabę (17) i skręcasz (masa)
Testowałem i nie ma znaczenia który będzie który, liczy się taki układ podłączenia.
Cezar napisał/a: | Z nowosci to zapalila sie kontrolka hamulca recznego i jakos tak jej ciezko zgasnac
W instrukcji wyczytalem, ze to info o niskim poziomie plynu hamulcowego. Sprawdzilem i poziom jest pomiedzy max a min, wiec chyba ok.
Hamulce dzialaja tak jak wczesniej |
Też miałem tak samo. Hamowało jak wcześniej, ale okazało się, że klocków zostało ze 2mm. Więc sprawdź to, płyn opada w zbiorniczku w miarę ścierania się hamulców, co powoduję zapalanie się lampki.
Albo popukaj w pływak, może się zawiesił
Cezar - 11-12-2008, 17:48
pawela napisał/a: | Z klaksonu w kierownicy powinny wychodzić 2 kabelki |
wychodza
pawela napisał/a: | 1 podpinasz pod ten co wystaje z auta |
1 leci gdzies na dol naby, a z auta zaden kabelek nie wystaje
pawela napisał/a: | 2 podkładasz pod nakrętkę trzymającą nabę (17) i skręcasz (masa)
|
i tak chcialem zrobic tylko czasu juz nie bylo
pawela napisał/a: | Hamowało jak wcześniej, ale okazało się, że klocków zostało ze 2mm. Więc sprawdź to, płyn opada w zbiorniczku w miarę ścierania się hamulców, co powoduję zapalanie się lampki |
no to wychodzi na to ze klocki mowia papa, trzeba sprawdzic jak tam ich kondycja, a raczej brak kondycji
przy okazji bedzie mozna wymienic tarcze hamulcowe na cos nowego - zapewne mikody
rosomak1983 - 11-12-2008, 19:33
Cezar napisał/a: | Kiere zamontowalem, tak jak wczesniej pisalem w sobote, |
w twoim autku wyglada super u Hugo szczerze powiedziawszy sie gorzej komponowała.Naprawde ładna kiernia.Co do klakos to mi tez kiepsko łaczy czasem działa a czasem nie, trzeba mocno przywalic wtedy, chyba cos nie łaczy.
londolut - 11-12-2008, 20:05
rosomak1983 napisał/a: | u Hugo szczerze powiedziawszy sie gorzej komponowała | Może to efekt tego, że ujęcie wnętrza Hugowego Colta obejmowało fotele, gałę itp. Kiera extra, mówiłem ci Cezar, jak będzie, nie ?
Cezar napisał/a: | z auta zaden kabelek nie wystaje | No nie gadaj, że masz klakson na podzczerwień/bluetooth/wi-fi
Czekam na kolejne mody
Cezar - 11-12-2008, 20:26
londolut napisał/a: | Kiera extra, mówiłem ci Cezar, jak będzie, nie ? |
Mowiles, mowiles
londolut napisał/a: | Cezar napisał/a:
z auta zaden kabelek nie wystaje
No nie gadaj, że masz klakson na podzczerwień/bluetooth/wi-fi |
Serio, zaden kabel nie wystaje z auta. Przy ori kierownicy tez nic nie wystawalo, a klakson dzialal
Hugo - 11-12-2008, 20:29
Cezar napisał/a: | Sprawdzilem i poziom jest pomiedzy max a min | Dolej do max. i przestanie się palić.
|
|
|