| 

| Carisma - Ogólne - Lampy przod jakie żarowki

Hugo - 21-02-2013, 16:26

Na zdjęciach niestety wychodzą żółte: 	  | xluki napisał/a: |  	  | Hugo, mógłbyś wrzucić jakieś fotki? | 

MichuGdy - 23-02-2013, 12:41

Jeśli chodzi o Tungsramy +120% to powiem, że szału nie ma myślę że wszystkie podobnie świecą i wystarczy tak na dobrą sprawę następnym razem wsadzić Philipsa +30% i wyjdzie na to samo.
 Ktoś tutaj wcześniej napisał że sportlighty nie zrobiły na nim wrażenia i pewnie napisał prawdę. Nie ma co ukrywać wielu ludzi sobie wmawia  ze lepiej świecą. na drodze tego nie uświadczysz. Często ludzie porównywają żarówki wyeksploatowane do nowych, świeżo wyciągniętych z pudełka.
 Reasumując Następnym razem włożę Phillipsy +30%. nie ma co ulegać chwytom reklamowym
   wojzi - 23-02-2013, 15:15

Ja mam Phillipsa +30 i może i jest OK
 SHARK1979 - 03-06-2013, 21:14

Odświeżam  temat, przyznam może nie doczytałem ale interesuje mnie opinia o czymś takim bo w sumie piszą nieźle - Farenheit Super white Xenon
   xluki - 03-06-2013, 21:18

Hugo, rzeczywiscie te Tungsramy na zdjeciu wychodza zolte, ale jak tylko zrobi sie ciemniej to ladnie widac roznice
   SHARK1979 - 03-06-2013, 21:23

| xluki napisał/a: |  	  | Tungsramy | 
 Mam obecnie i
  nie urywa   xluki - 03-06-2013, 21:48

SHARK1979, to wstaw HID'y
   Żadna malowana bańka żarówki nie będzie świecić tak jak xenon
  moze i barwa bedzie zblizona ale strumien swiatla bedzie taki jak z zapałki  Więc jednemu dupe urwie drugiemu nieee   SHARK1979 - 03-06-2013, 21:50

| xluki napisał/a: |  	  | Żadna malowana bańka żarówki nie będzie świecić tak jak xenon   | 
 No może i tak ale przy tych "Farenheitach" naprawdę jasno to wygląda
   xluki - 03-06-2013, 21:53

i tylko wyglada
  zaglebialem sie troche w ten temat i taka zarowka z malowana banka musialaby byc 100 watowa, a wiem jak to sie skonczy dla odblysnika   
 [ Dodano: 03-06-2013, 22:55 ]
 KOszt nie jest duzy, wiec mozesz potestowac
   RoBSoN_97 - 04-06-2013, 11:52

| xluki napisał/a: |  	  | SHARK1979, to wstaw HID'y Żadna malowana bańka żarówki nie będzie świecić tak jak xenon  moze i barwa bedzie zblizona ale strumien swiatla bedzie taki jak z zapałki  Więc jednemu dupe urwie drugiemu nieee
 | 
 Ja mam xenon, świeci o niebo lepiej od żarówek i jak chce się mieć jasno białe światło to tylko xenon, no i daje więcej światła niż żarówki.
 Tylko po zamontowaniu xenonu musisz koniecznie mieć dobrze światła ustawione + systematyczne dbanie o czystość kloszy
   W chwili obecnej nie jeżdżę na xenonie, bo jeden żarnik mi padł, pewnie od ciągłego przemieniania na żarówki, bo za granicę z xenonem bym nie pojechał (by uniknąć ewentualnego spotkania z tamtejszą policją).
 Na xenonie jeździłem 2 lata z przerwami, miałem dobrze światła ustawione podczas tego okresu raz ktoś mi mrugnął światłami, ale to pewnie jakiś "prawiczek", 2 rutynowe kontrole zaliczone i zero problemów oraz kilkakrotnie przejeżdżałem obok radiowozu policji i to samo.
 matimatizo761 - 04-06-2013, 19:12

| RoBSoN_97 napisał/a: |  	  | Ja mam xenon, świeci o niebo lepiej od żarówek i jak chce się mieć jasno białe światło to tylko xenon, no i daje więcej światła niż żarówki.
 Tylko po zamontowaniu xenonu musisz koniecznie mieć dobrze światła ustawione + systematyczne dbanie o czystość kloszy
   W chwili obecnej nie jeżdżę na xenonie, bo jeden żarnik mi padł, pewnie od ciągłego przemieniania na żarówki, bo za granicę z xenonem bym nie pojechał (by uniknąć ewentualnego spotkania z tamtejszą policją).
 Na xenonie jeździłem 2 lata z przerwami, miałem dobrze światła ustawione podczas tego okresu raz ktoś mi mrugnął światłami, ale to pewnie jakiś "prawiczek", 2 rutynowe kontrole zaliczone i zero problemów oraz kilkakrotnie przejeżdżałem obok radiowozu policji i to samo.
 | 

Czyli bez żadnego problemu można wsadzic żarówki z xenonu ? I jak je ustawic na sam dół ?
 SHARK1979 - 04-06-2013, 19:51

Wszystko pięknie z tymi waszymi xenonami ale stare klosze nie są przystosowane do czegoś takiego i są nielegalne

| xluki napisał/a: |  	  | banka musialaby byc 100 watowa, a wiem jak to sie skonczy dla odblysnika   | 
 Też wiem co się stanie
   xluki,
 Widziałem już kilka aut (nie xenon) i barwa była biała wpadająca lekko w niebieski
 xluki - 04-06-2013, 20:36

SHARK1979, dla jednego bedzie to niebieski dla innego bialy a dla trzeciego zolty. Wszystko zalezy kto czego oczekuje, bo nie oszukujmy się żarówka H4 nigdy nie bedzie świeciła jak xenony
   SHARK1979 - 04-06-2013, 20:41

| xluki napisał/a: |  	  | żarówka H4 nigdy nie bedzie świeciła jak xenony   | 
 I racja ale zmiana żółtych na takie jasne ciekawie wygląda
   xluki - 05-06-2013, 08:36

Zgadzam się... każdy z nas chciałby mieć Xenona fabrycznego w Carismie 	  | SHARK1979 napisał/a: |  	  | I racja ale zmiana żółtych na takie jasne ciekawie wygląda | 

|  | 
 |  |