To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Lampy przod jakie żarowki

Hugo - 21-02-2013, 16:26

xluki napisał/a:
Hugo, mógłbyś wrzucić jakieś fotki?
Na zdjęciach niestety wychodzą żółte:

MichuGdy - 23-02-2013, 12:41

Jeśli chodzi o Tungsramy +120% to powiem, że szału nie ma myślę że wszystkie podobnie świecą i wystarczy tak na dobrą sprawę następnym razem wsadzić Philipsa +30% i wyjdzie na to samo.
Ktoś tutaj wcześniej napisał że sportlighty nie zrobiły na nim wrażenia i pewnie napisał prawdę. Nie ma co ukrywać wielu ludzi sobie wmawia ze lepiej świecą. na drodze tego nie uświadczysz. Często ludzie porównywają żarówki wyeksploatowane do nowych, świeżo wyciągniętych z pudełka.
Reasumując Następnym razem włożę Phillipsy +30%. nie ma co ulegać chwytom reklamowym :)

wojzi - 23-02-2013, 15:15

Ja mam Phillipsa +30 i może i jest OK
SHARK1979 - 03-06-2013, 22:14

Odświeżam temat, przyznam może nie doczytałem ale interesuje mnie opinia o czymś takim bo w sumie piszą nieźle - Farenheit Super white Xenon :D
xluki - 03-06-2013, 22:18

Hugo, rzeczywiscie te Tungsramy na zdjeciu wychodza zolte, ale jak tylko zrobi sie ciemniej to ladnie widac roznice ;)
SHARK1979 - 03-06-2013, 22:23

xluki napisał/a:
Tungsramy

Mam obecnie i :butthead: nie urywa :wink:

xluki - 03-06-2013, 22:48

SHARK1979, to wstaw HID'y ;)
Żadna malowana bańka żarówki nie będzie świecić tak jak xenon :P moze i barwa bedzie zblizona ale strumien swiatla bedzie taki jak z zapałki :) Więc jednemu dupe urwie drugiemu nieee :D

SHARK1979 - 03-06-2013, 22:50

xluki napisał/a:
Żadna malowana bańka żarówki nie będzie świecić tak jak xenon :P

No może i tak ale przy tych "Farenheitach" naprawdę jasno to wygląda :D

xluki - 03-06-2013, 22:53

i tylko wyglada :P zaglebialem sie troche w ten temat i taka zarowka z malowana banka musialaby byc 100 watowa, a wiem jak to sie skonczy dla odblysnika ;)

[ Dodano: 03-06-2013, 22:55 ]
KOszt nie jest duzy, wiec mozesz potestowac ;)

RoBSoN_97 - 04-06-2013, 12:52

xluki napisał/a:
SHARK1979, to wstaw HID'y
Żadna malowana bańka żarówki nie będzie świecić tak jak xenon moze i barwa bedzie zblizona ale strumien swiatla bedzie taki jak z zapałki Więc jednemu dupe urwie drugiemu nieee

Ja mam xenon, świeci o niebo lepiej od żarówek i jak chce się mieć jasno białe światło to tylko xenon, no i daje więcej światła niż żarówki.
Tylko po zamontowaniu xenonu musisz koniecznie mieć dobrze światła ustawione + systematyczne dbanie o czystość kloszy ;)
W chwili obecnej nie jeżdżę na xenonie, bo jeden żarnik mi padł, pewnie od ciągłego przemieniania na żarówki, bo za granicę z xenonem bym nie pojechał (by uniknąć ewentualnego spotkania z tamtejszą policją).
Na xenonie jeździłem 2 lata z przerwami, miałem dobrze światła ustawione podczas tego okresu raz ktoś mi mrugnął światłami, ale to pewnie jakiś "prawiczek", 2 rutynowe kontrole zaliczone i zero problemów oraz kilkakrotnie przejeżdżałem obok radiowozu policji i to samo.

matimatizo761 - 04-06-2013, 20:12

RoBSoN_97 napisał/a:

Ja mam xenon, świeci o niebo lepiej od żarówek i jak chce się mieć jasno białe światło to tylko xenon, no i daje więcej światła niż żarówki.
Tylko po zamontowaniu xenonu musisz koniecznie mieć dobrze światła ustawione + systematyczne dbanie o czystość kloszy ;)
W chwili obecnej nie jeżdżę na xenonie, bo jeden żarnik mi padł, pewnie od ciągłego przemieniania na żarówki, bo za granicę z xenonem bym nie pojechał (by uniknąć ewentualnego spotkania z tamtejszą policją).
Na xenonie jeździłem 2 lata z przerwami, miałem dobrze światła ustawione podczas tego okresu raz ktoś mi mrugnął światłami, ale to pewnie jakiś "prawiczek", 2 rutynowe kontrole zaliczone i zero problemów oraz kilkakrotnie przejeżdżałem obok radiowozu policji i to samo.

Czyli bez żadnego problemu można wsadzic żarówki z xenonu ? I jak je ustawic na sam dół ?

SHARK1979 - 04-06-2013, 20:51

Wszystko pięknie z tymi waszymi xenonami ale stare klosze nie są przystosowane do czegoś takiego i są nielegalne :twisted:
xluki napisał/a:
banka musialaby byc 100 watowa, a wiem jak to sie skonczy dla odblysnika ;)

Też wiem co się stanie :wink:
xluki,
Widziałem już kilka aut (nie xenon) i barwa była biała wpadająca lekko w niebieski

xluki - 04-06-2013, 21:36

SHARK1979, dla jednego bedzie to niebieski dla innego bialy a dla trzeciego zolty. Wszystko zalezy kto czego oczekuje, bo nie oszukujmy się żarówka H4 nigdy nie bedzie świeciła jak xenony ;)
SHARK1979 - 04-06-2013, 21:41

xluki napisał/a:
żarówka H4 nigdy nie bedzie świeciła jak xenony ;)

I racja ale zmiana żółtych na takie jasne ciekawie wygląda :mrgreen:

xluki - 05-06-2013, 09:36

SHARK1979 napisał/a:
I racja ale zmiana żółtych na takie jasne ciekawie wygląda
Zgadzam się... każdy z nas chciałby mieć Xenona fabrycznego w Carismie :P