[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
smarekxy - 31-08-2009, 22:39
Trik
no może i masz rację, choć sam nie wiem ile to może kosztować, ale może udało by się tę atrapę z sedana sprzedać później? Bo przecież mi jej nie zabiorą w ASO? Tylko kto kupi samą taką atrapę, oto jest pytanie... Ale zarąbiście musiałby wyglądać sedan z przodem SB
Ale, ale... może ktoś już robił takie eksperymanety??? Chociaż pewnie już by się pochwalił...
Trik - 01-09-2009, 00:22
Był taki jeden co całego kita EVO z USiA wkleił. Atrapę to weźmiesz ze sobą i owszem. Widziałem czarnego w serwisie w Białym z matową górna i taki sobie był on.
Cena to tak sobie strzelona skoro spoiler na przedni zderzak to ok 2000 to te 3000 co pisałem to mocno przesadzone w dół
Co do wyglądu, to moim zdaniem wystarczy zerknąć na przód SB i wyobrazić sobie że styłu jest kufer
jaca71 - 01-09-2009, 00:43
No właśnie o co chodzi z tym przodem w SB?
Pierwszy raz jak go zobaczyłem to byłem pod wrażeniem że super, drugi raz jak go zobaczyłem to pomyślałem sobie że fajnie by w sedanie to wyglądało. Potem jak sobie na spokojnie na parkingu ten dziób pooglądałem stwierdziłem że jest be i go nie chcę. niech będzie brzydki przód w brzydkim Sb A tak na poważnie zbyt ordynarny jest, ale do SB pasuje tworzy z dyskusyjnym tyłem zgrabna całość. Sedana by zepsuł.
Trik - 01-09-2009, 01:01
Ten przód w SD jest po prostu uśmiechnięty (wneki na przeciwmgielne podwinęte do góry) i do tego pogwizduje przez tą śrebźną ramkie (optycznie). SB ma grymas zakapiora (te same wnęki ino do dołu) a paszczą jak by miał zamiar plunąć przez zęby (gril) (optycznie oczywiście)
Uwex - 01-09-2009, 08:48
Trik - Ty jakąś poezję współczesną zacząłeś uprawiać ?
zene_k - 01-09-2009, 09:24
Obejrzyjcie sobie Ralliarta
Trik - 01-09-2009, 09:57
Uwex napisał/a: | Ty jakąś poezję współczesną zacząłeś uprawiać ? | Można tak nazwać te bazgroły, nie zmam dnia ni godziny kiedy mi wyobraźnia dakie teksty podpowie zene_k napisał/a: | Obejrzyjcie sobie Ralliarta | , zauważyliście że na stronie jak klikniesz w Ralliarta w SD lub SB to fotka jest ta sama? W Ralliart-cie dochodzą jeszcze wloty powietrza na masce (jakby dodatkowo miał smarka puścic ) EVo przez poszerzone błotniki wiatru się nałapał albo ma już pełna paszczę sliny
redundantor - 16-09-2009, 17:20
Prowadzę własną statystykę i zauważam, że ostatnio większość lancerów to sedan (zdecydowana). Sportsback widoczny jest czasami. Mimo tego okazało się, że akurat pod blokiem, gdzie mieszkam codziennie parkuje SB czerwony - dokładnie taki jak niedługo odbieram. Tak, że nie zabłysnę
Może mi ktoś napisać bo na 100% tego nikt mi nie potwierdził - w SB testowym w bagazniku były takie skrzynki po obu stronach z wieczkiem - to jest opcja, czy dają to w każdym?
jurekschroda - 16-09-2009, 17:30
Może nie tyle skrzynki, ile schowki. Są w każdym Invite z lewej i prawej. Chyba też w Informie. W Intense i Instyle z lewej strony masz glośnik basowy.
redundantor - 16-09-2009, 19:23
Dzięki za odpowiedź. Chodziło właśnie o to.
Navynov - 23-10-2009, 00:01
jurekschroda napisał/a: | Może nie tyle skrzynki, ile schowki. Są w każdym Invite z lewej i prawej. Chyba też w Informie. W Intense i Instyle z lewej strony masz glośnik basowy. |
Zastanawiam sie czy te schowki mozna by bylo zamontowac w sedanie, a tak na marginesie powinnismy zakonczyc ten spor ktore autko jest lepsze, wynikac to powinno z samego szacunku dla nas samych i naszych kolezanek i kolegow. Przecież kupujac czy to SD czy tez SB kierowalismy sie tym co do tego auta czujemy. Faktem jest, ze czesto byl to kompromis zona - maz, lub tez inne obozy SB jest bardziej sportowy, a SD bardziej reprezentacyjny (mala limuzyna z sportowym pyszczkiem). Osobiście chcialem SB i to czarna perla - poparcie mialem tylko ze strony syna, a zona i corka tylko SD i to wlasnie takiego koloru jak na fotkach. Dobry kolorek nie widac brudu . Wracajac do koloru - a raczej lakieru to czarny mnie rozczarowal - zona moja jezdzi peugotem 107 czarna perla - nie ma porownania. Szkoda, ze na brokacie oszczedzaja, a cena jest taka jak by nie oszczedzali. Konczac sznujmy wybor nas - mitsumaniakow i nie ma co wnikac jak i co na ten wybor wplynelo. Zawsze nam pozostaja golfiarze
mazin - 25-10-2009, 00:05
jurekschroda napisał/a: | Może nie tyle skrzynki, ile schowki. Są w każdym Invite z lewej i prawej. Chyba też w Informie. W Intense i Instyle z lewej strony masz glośnik basowy. |
W informie też są. Jeśli ktos chce taką lewą, to mogę odstąpić za niewielką opłatą, bo ja mam w tym miejscu subwoofer.
No i oczywiście SB rulez )
Lestat - 26-10-2009, 08:03
To ja tez dodam cos od siebie:
Sedany są dla seniorów SB GÓRA!!!
puntspusy - 26-10-2009, 08:10
SB rzadzi, Sedan fuj
jaca71 - 26-10-2009, 08:12
ulrik napisał/a: | To ja tez dodam cos od siebie:
Sedany są dla seniorów SB GÓRA!!! |
To ja dodam coś od siebie:
SB kupują ludzie praktyczni, sedany ludzie z gustem
Ale się śmiesznie zrobiło i chyba tak najlepiej. Jak Navynov napisał każdy dokonał wyboru, głupiego bo głupiego ale własnego (czasami pod naciskiem bliskich).
A z praktycznością to nie ma co przesadzać. Skoro podoba mi się sedan to dlaczego mam się przez rok męczyć i patrzeć codziennie na SB? Tylko po to by raz w roku poczuć się mundrym i zaradnym bo łatwiej się na wakacje zapakować? Bez przesady.
|
|
|