To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

smarekxy - 31-08-2009, 22:39

Trik

no może i masz rację, choć sam nie wiem ile to może kosztować, ale może udało by się tę atrapę z sedana sprzedać później? Bo przecież mi jej nie zabiorą w ASO? Tylko kto kupi samą taką atrapę, oto jest pytanie... Ale zarąbiście musiałby wyglądać sedan z przodem SB :twisted: :twisted: :mrgreen:
Ale, ale... może ktoś już robił takie eksperymanety??? Chociaż pewnie już by się pochwalił...

Trik - 01-09-2009, 00:22

Był taki jeden co całego kita EVO z USiA wkleił. :lol: Atrapę to weźmiesz ze sobą i owszem. Widziałem czarnego w serwisie w Białym z matową górna i taki sobie był on.
Cena to tak sobie strzelona skoro spoiler na przedni zderzak to ok 2000 to te 3000 co pisałem to mocno przesadzone w dół :D
Co do wyglądu, to moim zdaniem wystarczy zerknąć na przód SB i wyobrazić sobie że styłu jest kufer :wink:

jaca71 - 01-09-2009, 00:43

No właśnie o co chodzi z tym przodem w SB?
Pierwszy raz jak go zobaczyłem to byłem pod wrażeniem że super, drugi raz jak go zobaczyłem to pomyślałem sobie że fajnie by w sedanie to wyglądało. Potem jak sobie na spokojnie na parkingu ten dziób pooglądałem stwierdziłem że jest be i go nie chcę. niech będzie brzydki przód w brzydkim Sb ;) A tak na poważnie zbyt ordynarny jest, ale do SB pasuje tworzy z dyskusyjnym tyłem zgrabna całość. Sedana by zepsuł.

Trik - 01-09-2009, 01:01

Ten przód w SD jest po prostu uśmiechnięty (wneki na przeciwmgielne podwinęte do góry) i do tego pogwizduje przez tą śrebźną ramkie (optycznie). SB ma grymas zakapiora (te same wnęki ino do dołu) a paszczą jak by miał zamiar plunąć przez zęby (gril) :D (optycznie oczywiście)
Uwex - 01-09-2009, 08:48

Trik - Ty jakąś poezję współczesną zacząłeś uprawiać ? :lol:
zene_k - 01-09-2009, 09:24

Obejrzyjcie sobie Ralliarta
Trik - 01-09-2009, 09:57

Uwex napisał/a:
Ty jakąś poezję współczesną zacząłeś uprawiać ?
Można tak nazwać te bazgroły, nie zmam dnia ni godziny kiedy mi wyobraźnia dakie teksty podpowie :lol:
zene_k napisał/a:
Obejrzyjcie sobie Ralliarta
, zauważyliście że na stronie jak klikniesz w Ralliarta w SD lub SB to fotka jest ta sama? W Ralliart-cie dochodzą jeszcze wloty powietrza na masce (jakby dodatkowo miał smarka puścic :D ) EVo przez poszerzone błotniki wiatru się nałapał :doubt: albo ma już pełna paszczę sliny :badgrin:
redundantor - 16-09-2009, 17:20

Prowadzę własną statystykę i zauważam, że ostatnio większość lancerów to sedan (zdecydowana). Sportsback widoczny jest czasami. Mimo tego okazało się, że akurat pod blokiem, gdzie mieszkam codziennie parkuje SB czerwony - dokładnie taki jak niedługo odbieram. Tak, że nie zabłysnę :)

Może mi ktoś napisać bo na 100% tego nikt mi nie potwierdził - w SB testowym w bagazniku były takie skrzynki po obu stronach z wieczkiem - to jest opcja, czy dają to w każdym?

jurekschroda - 16-09-2009, 17:30

Może nie tyle skrzynki, ile schowki. Są w każdym Invite z lewej i prawej. Chyba też w Informie. W Intense i Instyle z lewej strony masz glośnik basowy.
redundantor - 16-09-2009, 19:23

Dzięki za odpowiedź. Chodziło właśnie o to.
Navynov - 23-10-2009, 00:01

jurekschroda napisał/a:
Może nie tyle skrzynki, ile schowki. Są w każdym Invite z lewej i prawej. Chyba też w Informie. W Intense i Instyle z lewej strony masz glośnik basowy.

Zastanawiam sie czy te schowki mozna by bylo zamontowac w sedanie, a tak na marginesie powinnismy zakonczyc ten spor ktore autko jest lepsze, wynikac to powinno z samego szacunku dla nas samych i naszych kolezanek i kolegow. Przecież kupujac czy to SD czy tez SB kierowalismy sie tym co do tego auta czujemy. Faktem jest, ze czesto byl to kompromis zona - maz, lub tez inne obozy :? SB jest bardziej sportowy, a SD bardziej reprezentacyjny (mala limuzyna z sportowym pyszczkiem). Osobiście chcialem SB i to czarna perla - poparcie mialem tylko ze strony syna, a zona i corka tylko SD i to wlasnie takiego koloru jak na fotkach. Dobry kolorek nie widac brudu :P . Wracajac do koloru - a raczej lakieru to czarny mnie rozczarowal - zona moja jezdzi peugotem 107 czarna perla - nie ma porownania. Szkoda, ze na brokacie oszczedzaja, a cena jest taka jak by nie oszczedzali. Konczac sznujmy wybor nas - mitsumaniakow i nie ma co wnikac jak i co na ten wybor wplynelo. Zawsze nam pozostaja golfiarze :doubt:

mazin - 25-10-2009, 00:05

jurekschroda napisał/a:

W informie też są. Jeśli ktos chce taką lewą, to mogę odstąpić za niewielką opłatą, bo ja mam w tym miejscu subwoofer.
No i oczywiście SB rulez ;-) )

Lestat - 26-10-2009, 08:03

To ja tez dodam cos od siebie:

Sedany są dla seniorów ;-) SB GÓRA!!!

puntspusy - 26-10-2009, 08:10

SB rzadzi, Sedan fuj
jaca71 - 26-10-2009, 08:12

ulrik napisał/a:
To ja tez dodam cos od siebie:

Sedany są dla seniorów ;-) SB GÓRA!!!

To ja dodam coś od siebie:

SB kupują ludzie praktyczni, sedany ludzie z gustem ;)

Ale się śmiesznie zrobiło i chyba tak najlepiej. Jak Navynov napisał każdy dokonał wyboru, głupiego bo głupiego ale własnego (czasami pod naciskiem bliskich).

A z praktycznością to nie ma co przesadzać. Skoro podoba mi się sedan to dlaczego mam się przez rok męczyć i patrzeć codziennie na SB? Tylko po to by raz w roku poczuć się mundrym i zaradnym bo łatwiej się na wakacje zapakować? Bez przesady.