To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój miśkowóz :D:D

Tomek - 06-06-2010, 23:07

robertdg napisał/a:
wydaje mi się ze optycznie sa wieksze

dokładnie, na żywo to zauważyłem, w porównaniu do moich (też 17) wyglądały jakby miały z 18 cali.

costa brawa - 24-10-2010, 23:16

dawno nic nie pisalem bo nie ma o czym ... paliwo leje i jade ..
na dniach idzie na konserwacje , prawe nadkole przy okazji mi gosc ogladnie czy jest co ratowac czy reperaturka - ja mysle ze sie obejdzie bez tylko fachowiec zeby zrobil i obejrzal
skrzynia zaczela wyc ... trzeba lozyska pewnie wymienic jak to u wiekszosci manualow - tak po objawach wysluchalem a ze mnie juz do szalu doprowadza to "terkotanie" to tez pewnie kwestia tygodnia moze dwoch

i wkurza mnie brak kanalu lub jakies rampy zeby moc samemu porobic przy aucie normalnie a tak to trzeba dawac mechanikom jak nie ma gdzie zrobic - naszczescie znalazlem teraz dobrego goscia - na pierwszy ogien idzie do niego na konserwacje zobaczymy jak zrobi - kuzyn dobrego znajomego , zapalony mechanik jak to sie mowi z pasja a nie tylko zeby w bambuko kogos zrobic i do tego kilometr od mojego domu takze na bierzaco bede obserwowal co poczynia :)

misiek od tygodnia w wersji bandit / winter jak kto woli :D

w sumie nie nowa fotka ale cos zawsze .

costa brawa - 21-11-2010, 16:44

wczoraj miska zaprowadzilem na zrobienie konserwacji i tu (oprocz tego nieszczesnego prawego nadkola z tylu) w zasadzie tylko miejscowo gdzie trzeba cos podczyscic poprawic a tak to sie calkiem przyzwoicie wszystko trzyma i w eleganckim stanie - bylem nastawiony ze bedzie duzo gorzej
i mysle nadal co z ta skrzynia zrobic naprawic czy wymienic ....

Edit

Misiek odebrany - wszystko ladnie elegancko mi gosc zrobil . Nadkole do roboty - musze kupic reperaturke i moze jak bedzie w miare pogoda bez mrozow to jeszcze w zimie zrobie a jak nie to na wiosne - do wstawienia nawet nie cala tylko doslownie kawaleczek ten ktory byl ruszany bo reszta jest w pozadku ,a wewnetrzne nadkole jest bez skazy doslownie

a i dzis bylem z bratem ogladac auto dla niego i sie troche napalilem na zmiane samochodu :D

SiM - 21-11-2010, 17:40

u mnie też hałasuje prawdopodobnie skrzynia (charakterystyczne terkotanie) ale biegi zmieniają się bardzo dobrze i bez problemów z synchronizacją nawet przy sporych redukcjach więc na razie nie ruszam tego tematu. jak coś faktycznie zacznie niedomagać to zrobię remont. Zastanawiam się też nad wymianą sprzęgła jak będzie wyjęta skrzynia...
costa brawa - 21-11-2010, 17:55

no u mnie juz jakby delikatnie 4 bieg juz "inaczej" wchodzi - tak to nazwijmy
i raczej wymienie ...

fj_mike - 21-11-2010, 20:09

costa brawa napisał/a:
a i dzis bylem z bratem ogladac auto dla niego i sie troche napalilem na zmiane samochodu :D

A co takiego się tobie spodobało :D :?:

costa brawa - 21-11-2010, 20:34

okularnik po liftingu E320cdi znalezlismy w bardzo ladnym stanie technicznym - przedewszystkim bez rdzy nie bity- mechanika perfekt - ale szukal auta dobrze ponad pol roku :D
osobiscie to jakies v8 bym tam widzial ale ten tez fajnie idzie

fj_mike - 21-11-2010, 20:42

costa brawa, znajomy mechanik chorował kiedyś na takiego. Po dwóch latach posiadania się wyleczył. Stwierdził, że autko super ale ten silnik nie jest na nasze paliwa :D :D
costa brawa napisał/a:
osobiscie to jakies v8 bym tam widzial

O To to to to to :mrgreen:

Hugo - 22-11-2010, 17:03

costa brawa napisał/a:
okularnik po liftingu
Masakra, jak to wygląda...
costa brawa - 23-11-2010, 21:19

Hugo, liftingu mam na mysli dalej tego W210 czyli w zasadzie to tylko lampy przednie tylne i w wnetrzu kierownica i zegary :D bardziej sie nie zaglebialem - nie dla mnie auto :)

A tak nawiazujac do tematu - skrzynia w garazu jutro szukamy "magika" co mi to zalozy w tym tygodniu - na pierwszy ogien moj sprawdzony mechanik (znaja sie na japoncach ) u ktorego juz dawno nie bylem bo osattnio duzo sam naprawiam - zobaczymy co tam powie ciekawego :D

robertdg - 24-11-2010, 08:26

costa brawa, Czemu sam nie wymienisz :?:
Hugo - 24-11-2010, 12:50

costa brawa napisał/a:
Hugo, liftingu mam na mysli dalej tego W210
Ja też.
costa brawa - 24-11-2010, 23:57

robertdg, pierwsze brak czasu , drugie nawet w zasadzie nie mam gdzie teraz a nie usmiecha mi sie na zimnie lezec pod autem
ale juz postanowilem jak na wiosne dostawimy hale przy firmie obowiazkowo zawita tam podnosnik dwukolumnowy - bo byle pierdole przy aucie zrobic to trzeba kombinowac z podnosnikami tzw żabami cudami a tak to sobie wszystko bede mogl porobic na spokojnie i wygodnie

Hugo piszac masakra miales na mysli ze taki paskudny czy ladny ? :D jak dla mnie nijaki jest heh :)

robertdg - 25-11-2010, 09:20

A tymczasowo kanału nie masz :?:
Hugo - 25-11-2010, 09:58

costa brawa napisał/a:
Hugo piszac masakra miales na mysli ze taki paskudny czy ladny ?
Nijaki, to ogólnie dobre określenie calości, a przód wyjątkowo paskudny. Taka żaba.