To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

areksz121 - 13-04-2010, 19:20

Wszyc....dlaczego Twojego tematu wcześniej nie zauważyłem...???! Mój Gal też za pięknie nie wygląda pod spodem, ale odpuszczam mu wszystkie grzechy za upór...w którymś poście pisałeś że maks 15km się od domu zapuszczałeś a ja bez zgaszenia silnika 15x100km i to po swapie skrzyni :D Ale już drugi raz Holandia zaliczona :twisted: Chyba jak mnie dowiezie 2 raz do PL cało to zrobię blachę jak Ty :P Ale zamierzam się tym sam zająć...przynajmniej jeśli chodzi o poważniejsze elementy konstrukcyjne, ew. malowanko oddam kolegom :)

Powodzenia i szerokości 8)

Wszyc - 13-04-2010, 19:40

:) dzięki w tym roku niestety swapa silnika nie przewidziany nie dam rady finansowo ale jest ambitny plan rozłożenia doszczętnie miśka by oczyścić i pomalować każdy nawet mały element budy będę to robił sam bo nie musi być idalnie estetycznie bo to głównie będą elementy nie widoczne dla oka np. malować go chcę pod zderzakiem tylnym wewnątrz bagażnika całego od dołu pas przedni i podłużnice po zdjęciu przednich błotników a także wybebeszyć go całkowicie w środku i odmalować gródz silnika z obu stron położyć od nowa instalacje elektryczną razem z wygłuszeniem auta, wymiana uszkodzonych elementów tapicerki wnętrza wywalenie każdej śrubki i zastąpienie nową, wymiana podświetlania, montaż 3 światła stop, pranie tapicerki, renowacja i malowanie stelaży przednich foteli, wszystkie małe elementy metalowe narażone na warunki zewnętrzne oddać do anodowania, renowacja reflektorów przednich, jeżeli starczy kasy to wyłożenie nadkoli włóknem szklanym w celu zabezpieczenia przed rdzą po czym pomalowanie na czarno w środku ale przed tym muszę upewnić się że prawe nadkole jest w 100% zdrowe bo później tego nigdy już nie zdejmę... mam nadzieje że w tym roku to wszystko się uda jest dużo roboty ale nie wymaga dużego nakładu pieniędzy najwięcej będzie w sumie kosztować wynajęcie garażu na ten czas heh temat swapa i poważnych napraw silnika poległ bo zawaliłem studia i muszę 2tyś zł wyłożyć na poprawki :?

PS: na stos przecinki i kropki!! :twisted: uduście się czytając to :badgrin:

Kleju - 13-04-2010, 19:53

Wszyc napisał/a:
PS: na stos przecinki i kropki!! uduście się czytając to

Spoko, jednym tchem to przeczytałem :D

Juiceman - 14-04-2010, 00:34

No to chyba do Historii gala coś dopiszesz heh i wyjaśnisz ocb. z oznaczeniem B37 : SPECIAL MAKE TIRE
Wszyc - 14-04-2010, 00:57

heh dobra :D Juiceman sprawdził mój VIN i wyszło że takie mam wyposażenie

C15 : ANTI-SKID BRAKE CONTROL SYSTEM :arrow: myślałem że to norma
TYQ : IMMOBILIZER + KEY LOCK :arrow: haha dobra fajnie wiedzieć bo nie mam :P
TV3 : IMMOBILIZER + CTR DR LOCK + KEY LESS
V82 : AIR BAG (DRIVER SIDE)
R80 : A/C BASE PARTS
SPA : AIR BAG + OTHER OPTION
SWW : AIR BAG + GERMANY,AUSTRIA,HUNGARY,CZECHO SPEC
D15 : COOLING KIT :arrow: że co to niby? szybszy wiatrak ?? haha :badgrin:
N22 : SUNROOF :arrow: yep jest i to elektryczny i wiecie co nawet chodzi :!:
B12 : SPARE TIRE (B) :arrow: zapasowe koło wow :shock: normalnie de-lux :lol:
B37 : SPECIAL MAKE TIRE :arrow: wtf?? co to
PB4 : R/CONT MIRROR (W/DEFOG)
X09 : GERMANY SPEC
N20 : POWER WINDOW
Q63 : FOG LAMP
Q56 : HEADLAMP WASHER (JET TYPE) :arrow: już nie ma po zmianie zderzaka ale powrócą kiedyś znów :P
QS2 : HEADLAMP LEVELING DEVICE :arrow: ciekawe czy mam rzeczywiście bo auto pare strzałów w przód miało i ciekawe czy reflektory są odpowiednie
V55 : ROOF CARRIER ATTACHMENT :arrow: wow to to jest dodatek?
SSP : ABS + AIR BAG
SVP : HL/WSHR + AIR BAG
SFF : HL/WSHR + AIR BAG
TKF : P/W + AIR BAG + OTHER OPTION
TTG : QXX + QXX + QXX
SJY : DUAL SUNROOF + AIR BAG

Normalnie bogate wyposażenie jak nic :D :D :D

Nie ma nic o tylnych hamulcach a powinny być bębny a mam tarcze widać chyba sobie poprzedni właściciel sam do strugał :D

robertdg - 14-04-2010, 09:41

Wszyc napisał/a:
D15 : COOLING KIT :arrow: że co to niby? szybszy wiatrak ?? haha :badgrin:
Intercooler

Czasami zdarzaja sie błędy w dekoderze, jak narazie miałem jeden mega bład, kiedy wedle VIN było EA3W, a dekoder zdekodował ze to 2.5V6 :D , u Ciebie Wszyc, też się trafiła buba.

Wszyc - 14-04-2010, 11:16

Wiesz Robert może i był w nim immobilizer bo chyba ktoś miąchał przy stacyjce bo mam te problemy że raz zapala a czasem nawet rozrusznikiem nie kręci a sprawdziłem wszystko, cewka rozrusznika okey, aku dobry, masa jest świetna, szczotki na rozruszniku nowe i przekaźnik zapłonu hula jak ta la la więcej w przypadku mojego diesla nie ma zostaje tylko stacyjka :P okablowanie alarmu jest wyrwane żywcem a wszystkie elementy zostały :P

Może go ukradli :P a jak się znalazł zrobiono na szybko nową stacyjkę i zamki w drzwiach ( tapicerka była ściągana bo jest po zrywana i okleiny przeciw wilgoci zdarte tylko z przodu )
a kluczyki nie pasują do bagażnika ani schowka :P

Wszyc - 17-04-2010, 23:07

chyba misio kiedyś będzie i tak cały do lakierowania bo załatwiłem trochę przedni zderzak już :P lakier odpada w jednym miejscu z dokładki zderzaka przedniego a od dołu zeszlifowałem nowy zderzak do jego poprzedniego koloru czyli srebrnego :P rdza wychodzi na tylnych nadkolach od środka bo ten co malował nie prysną ich od środka nadkole to żywa stal zero ochrony :P i coś mi dziś trochę pukać z przodu zaczął po offroadzie :P i skuteczność hamulców spadła dość mocno mi się wydaje :P nie fajnie z tymi nadkolami zabezpieczył bym je i pomalował ale obecnie nie mam nawet kasy na choinkę zapachową do auta :P
mitsu_pl - 18-04-2010, 23:46

Jak będziesz robił z niego pajero, to długo nie pociągnie ;)
Frost - 19-04-2010, 08:55

ale przynajmniej wtedy rozwiąże się kwestia "co z nim zrobić" bo już Wszyc nic z niego nie poskleja hehe :P
Wszyc - 19-04-2010, 10:47

ale jak obiecałem już jeżdżę w terenie 20km/h :P ale zawszę się coś tam otrze a muszę czasem z chłopakami na grilla wyskoczyć :D
mitsu_pl - 19-04-2010, 20:08

a to bozia nóg nie dała do chodzenia i plecków do ciągania grilla i węgla (o browarku już nie wspominając) ;)
Wszyc - 21-04-2010, 12:04

mam dwie końcówki wydechu wiecie? jedna pod maską :P

http://www.youtube.com/watch?v=nA0Zftb0vWs

oj leciutkie przedmuchy są :D :D :D :D

Frost - 21-04-2010, 12:12

leciutkie, prawie nieodczówalne i niewidoczne. To jakaś Masakra Panowie jest
mitsu_pl - 21-04-2010, 13:59

Ty się ciesz, że to jeszcze jeździ i tak super pali... ;)