[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Stukanie w zawieszeniu
Hugo - 20-03-2012, 22:31
jAZZMAN napisał/a: | Zakładam, ze to klocki | Tak, a jeśli nie klocki to zacisk(i) na prowadnicach.
diabelll - 24-03-2012, 17:06
Panowie czy mozna w galancie wytracic luz na przekladni nie jest on duzy ale na tyle by bylo to slychac ? tlucze sie cholera na dziurach i przenosi dzwiek do srodka wkurza mnie to
Hugo - 24-03-2012, 17:12
diabelll, przyjrzyj się najpierw krzyżakom na kolumnie kierowniczej i pamiętajcie o jednym, że jeśli w Galancie nic nie stuka w zawieszeniu to znaczy, że pora włączyć bieg i ruszyć
jAZZMAN - 24-03-2012, 17:31
Hugo, trafne, ale mnie się ten dowcip osobiście nie podoba
Dopiero za 2-3 tyg będę miał możliwość przysiąść i namierzyć czy klekocą mi klocki czy zaciski.
diabelll - 24-03-2012, 17:46
Hugo, haha przyjrze sie niebawem ;> chyba to nie krzyzak bo jak chwyce za koncowke drazka i ktos kreci kierownica to stuki ustaja
Hugo - 24-03-2012, 18:15
diabelll napisał/a: | chyba to nie krzyzak bo jak chwyce za koncowke drazka i ktos kreci kierownica to stuki ustaja | To masz przyczynę, drążek albo końcówka kierownicza.
diabelll - 24-03-2012, 22:20
masz ci los myslalem o jednym a napisalem o drugim chcialem napisac ze jak zlapie za przekladnie z prawej strony to przestaje stukac
fergul11 - 25-03-2012, 03:03
Hugo napisał/a: | jeśli w Galancie nic nie stuka w zawieszeniu to znaczy, że pora włączyć bieg i ruszyć |
nie,nie,nie i jeszcze raz nie, trzeba tak zrobić żeby nie pukało
wiozła mnie zona do mechanika po odbiór mojego auta i ... drżała zapalniczka w gnieździe (widać była nieoryginalna ) ,na drugim skrzyżowaniu wpadła do puchy , teraz jest zupełna cisza ,a raczej szum opon ,a zapalniczka jest nowa ,ze sklepu ,chociaż oboje nie palimy
Hugo - 25-03-2012, 21:59
fergul11 napisał/a: | nie,nie,nie i jeszcze raz nie, trzeba tak zrobić żeby nie pukało | Wiem, ale często jest to praco, czaso i finansowo chłonne
m6riano - 26-03-2012, 03:53
Hugo napisał/a: | Wiem, ale często jest to praco, czaso i finansowo chłonne |
Dlatego u mnie już na 100% pukają sworznie bananów oraz podkówek....
Banany wyjme z rozbitka i jeśli są ORI to dam do regeneracji i wrzuce do siebiie...
A podkowy kupie pewnie SRL.
diabelll - 26-03-2012, 14:22
dobra zdiagnozowalem banan powoduje te glupie stukania bedzie wymiana i tyle
fergul11 - 30-03-2012, 22:22
Hugo przeklales mnie czy jak?
cos klika od stron pasazera , ale tylko gdy pasazer siedzi z przodu na "pusto" nie ,a najlepsze ze jest to tylko w jednym miejscu na drodze .
Jest tam lekko zapadnieta studzienka , nawet stanalem i ja obejrzalem czy to nie luzny dekiel tak stuka .
Odkrecilem banana i sworzen dosyc sztywno chodzi w gniezdzie , guma jak nowa,prostego nie sprawdzalem ,ale one chyba nie stukaja ?
Trzeba bedzie zmienic trase przejazdu
komarsnk - 30-03-2012, 22:28
fergul11 napisał/a: | Trzeba bedzie zmienic trase przejazdu |
Albo pasażera
piaga - 30-03-2012, 22:46
Witam,od pewnego czasu coś stuka w przednim zawieszeniu jak jadę po kostce lub po studzience.Ale najdziwniejsze, że to samo stukanie jest też gdy puszczam sprzęgło po zmianie biegu z 1 na 2-kę.Czy ktos ma jakąś teorię co to stuka?
szuwar - 30-03-2012, 22:57
jAZZMAN napisał/a: | Hugo, trafne, ale mnie się ten dowcip osobiście nie podoba
Dopiero za 2-3 tyg będę miał możliwość przysiąść i namierzyć czy klekocą mi klocki czy zaciski. |
To sprawdziłem, klocki wymieniłem. Dodatkowo nadmienię, ze wymieniłem końcówki drążków i łączniki stabilizatorów do tego wahacz prosty. Na szarpakach itp nic nie wykazuje ...a przy jeździe powoli na nierównościach coś wali i to dosyć głośno w zawieszeniu, przy większej prędkości ustaje... jakieś pomysły ?
|
|
|