[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
fergul11 - 18-05-2011, 21:52
Psikus ten mój z fotografii też na spodzie sworznia zalany jest taką gumową masą jak na zdjęciach z forum w linku od Robertadg
Nowe tej białej gumowej masy już nie miały .
Psikus - 18-05-2011, 22:52
fergul11, jeden z moich tez ma miseczkę pokrytą taką gumką,drugi nie. Oba maja gumki NOK i numery na tulejach zaczynające się od MB
tommyc1 - 20-05-2011, 10:50
Ja ruszyłęm z naprawą swojej zawiechy. Wczoraj przyjechał do mnie mechanior ze zdjetym bananem, którego 2 lata temu wymieniałem-wyglada jakby miał z 10 lat, masakra...
Proste też padły...kupił jakieś swożnie, tuleje...bez bananów wyszło mi już prawie 500zł za obie strony. Za same graty...
Na całość wyszło prawie 1300zł z robocizną. Wymienione banany, te małe proste wahacze, tuleje jakieś...prawie wszystko z wyjatkiem wahaczy górnych (półkolistych). I znów błoga cisza...
ukasz - 24-05-2011, 18:17
Drodzy Mitsumaniacy
Mam problem z ustawieniem zbieżności ponieważ śruby z tyłu są zapiecozne na amen.
Jakos nie moge znależć nowych wachaczy z tą śrubą więc postanowiłem zainteresować sie używanymi. Czy może mi ktoś powiedzieć czy te wchacze podejdą:
http://moto.allegro.pl/wa...1609330019.html
Czy macie może jakiś lepszy pomysł żeby rozwiązać ten problem ??
Poozdrawiam
marcinzam - 24-05-2011, 18:26
tutaj jest temat o tym wahaczu http://forum.mitsumaniaki...=tuleja&start=0
śruba na allegro http://allegro.pl/nowa-sr...1610808303.html
i tuleja w intercarsie po żniżkach 14 zł http://sklep.intercars.co...ego&leaf=101685
ukasz - 24-05-2011, 18:41
no niby wszystko fajnie, bo jestem umowiony z mechanikiem na ustawienie z piątek, ale no chce poprostu wiedzieć czy mi to wszystko wystarczy ?? bo sruby beda przepalane raczej, a co za tym idzie tuleja. I właśnie czy mógłbyś mi powiedzieć która to dokładnie ta tuleja jest?? bo z tego linku co mi wysłałeś to tylko widzę tulejki do drążka reakcyjnego(wachacza wzdłużnego).?
marcinzam - 24-05-2011, 18:58
tulejka o numerze 00743876 Ted gum
ukasz - 24-05-2011, 19:05
Dziekuje Ci bardzo w sumie to miałbym do Ciebie jeszcze taka prośbe bo msuze jeszcze kupic łączniki stabilizatora z tyłu i klocki z przodu, sprobuje to znaleźć ale możesz mi powiedzieć jak mam skorzystać ze zniżki ?? czy wystarczy że jestem użytkownikiem forum?
marcinzam - 24-05-2011, 19:31
masz info na pw
Hugo - 25-05-2011, 09:53
marcinzam napisał/a: | tulejka o numerze 00743876 Ted gum | No nie wiem czy to jest tuleja wahacza ze sworzniem... Z opisu i z wygladu wynika raczej, że jest to tuleja montowana w zwrotnicy.
[ Dodano: 25-05-2011, 09:55 ]
ukasz śruby do ustawiania zbieżności jak znajdziesz tanio to możesz kupić używane, jak nie to w ASO kupisz taniej niż na alle... Tuleje na ten wahacz kup z poliuretanu (są podobno wieczne). Kupisz od ręki tu: www.poliuretan.olkusz.pl Koszt 45 zł/szt., mają wszystkie tuleje do Galanta EA.
ukasz - 25-05-2011, 21:16
no i własnie teraz zaczałem się bać że kupiłem nie tą tulejke co trzeba ;p ale myśle jakoś to odkrecić. Co to śrub w ASO mi dziś w Boguchwale zawałali 105 zł/sztukę, więc chyba lepiej na allegro poszukać no chyba, że ktoś ma jakieś namiary na używki ;p
Hugo - 25-05-2011, 21:59
ukasz napisał/a: | myśle jakoś to odkrecić | Pewnie jak podgrzejesz palnikiem do czerwoności to puszczą, ale ja osobiście bym sie bał, bo zbiornik paliwa jest blisko, chociaż w dieslu nie jest tak groźnie. Ja u siebie będę próbował je jakoś odciąć. Zapytaj użytkownika robertdg jak pozbył sie zapieczonych śrub mimośrodowych, ostatnio wymieniał te tuleje i śruby.
marcinzam - 25-05-2011, 22:03
Hugo napisał/a: | marcinzam napisał/a: | tulejka o numerze 00743876 Ted gum | No nie wiem czy to jest tuleja wahacza ze sworzniem... Z opisu i z wygladu wynika raczej, że jest to tuleja montowana w zwrotnicy. |
coś mi się pomieszało myślałem że mocowany jest do zwrotnicy
ukasz - 25-05-2011, 22:48
no nic w takim razie te tulejki bede musial oddac i juz a z ta caa robocizna to chyba sobie odpuszcze z tydzień aż będe miał sam okazje sie z tym posiłować bo dziś mi mechanik powiedział za to 300 zł... , a może wy znacie kogoś w okolicach Rzeszowa kto by sie mógł tym zająć??
fredfm - 26-05-2011, 09:30
Koledzy jestem przed regeneracją prawego banana. Dzwoniłem do polecanego Pana ze Szczecina, oczywiście zregeneruje jednak na pytanie czy wymienia też tuleje odpowiedział że tak ale pod warunkiem że mu ją prześlę.
I tu mam pytanie, gdzie takowe tuleje kupić?? Robię duże ilości kilometrów i chciałbym mieć zrobione wahacze raz a dobrze... A ściągać znów za kilka miesięcy i wymieniać tuleje nie ma większego sensu.
|
|
|