To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [OT Śląski]

Aga - 24-11-2009, 18:40

Aniu, chciałabym tak umieć żyć jak w Twoim podpisie....
a ja się wciąż zamartwiam o przyszłość...
Ty tak potrafisz żyć? jak to się robi?

Morfi - 24-11-2009, 19:46

Aga, Nie da się tak zyć (zbyt wysoki stopień wtajemniczenia w psychice człowieka).
I zapewniam Ania tak nie żyje :)

Aga - 24-11-2009, 19:51

hmmm... wiec nie rozumiem po co w tym podpisie jest o szczęściu człowieka, żyjącego teraźniejszością....
a już się zaczęłam dołować, że się niepotrzebnie zamartwiam przyszłością

Morfi - 24-11-2009, 19:53

Kazdy sie martwi, a wszczególności w sytuacjach podbramkowych, pod która obecnie z blondi jestesmy :(
Aga - 24-11-2009, 20:07

hmm... to podobnie jak ja - praca w branży hazardowej to dziś sytuacja bardzo podbramkowa
Morfi - 24-11-2009, 20:09

No ja niestety obecnie w zadnej branzy nie pracuje :(
Anonymous - 27-11-2009, 22:35

Chorzów, ul. Katowicka - stacja BLISKA (Orlen) - uwaga na EUROSUPER95! Prawdopodobnie chrzczone paliwo! Z rury wydechowej leci mi tyle wody, że mógłbym zalać tą stację... Wg. mechanika wina paliwa. Muszę jednak się przejechać na analizę komputerową (check engine świeci).
JCH - 27-11-2009, 23:29

enanthate napisał/a:
Chorzów, ul. Katowicka - stacja BLISKA (Orlen) - uwaga na EUROSUPER95! Prawdopodobnie chrzczone paliwo!
Po kiego tankujesz na takich cudach :?: :shock:
londolut - 28-11-2009, 01:16

A ja leję na Bliskiej na Świonach i wszystko jest si.
Morfi - 28-11-2009, 09:38

Blondi tez tam kiedys zatankowała i auto nagle straciło moc.
Okazało się że poszedł palec na kopułce :D

Anonymous - 28-11-2009, 11:05

Za zawsze tankowałem na Bliskiej w Bytomiu (koło Selgrosa i Tesco). Wszystko jak najbardziej OK! Jednakże wczoraj spieszyłem się z Katowic do Tarn. Gór i zatankowałem na przeciwko - na Bliskiej w Chorzowie (0,5 km przed Media Markt), no i tutaj popełniłem błąd...
JCH - 28-11-2009, 11:25

enanthate napisał/a:
zatankowałem na przeciwko - na Bliskiej w Chorzowie (0,5 km przed Media Markt)
A przy tym właśnie Media Markt masz stację NESTE - nie warto się przekonać :?: Kolejną masz koło M1 w Bytomiu (zresztą sam wiesz).
Ja od ok. 6-ciu lat tankuję tylko na NESTE (ON) i zero problemów (oby tak dalej). Tak sobie to wykoncypowałem, że jedno ogniowo mniej (agent, właściciel, obsługa stacji), które może w każdej chwili otworzyć klapę i nalać tam jakiegoś syfu. Co prawda nie doświadczyłem nigdy tego cudownego wzrostu mocy z V-Power, Ultimate, Supreme czy też nagłej poprawy kultury pracy silnika (u mnie zawsze pracuje kulturalnie ;) ) no ale cóż, moja strata :lol: :lol: :lol:

pyjte - 28-11-2009, 13:26

enanthate napisał/a:
Chorzów, ul. Katowicka - stacja BLISKA (Orlen)

ostatnio rozmawiajac z lutkiem ostrzegalem go o tej stacji. Znam dwa przypadki spadku mocy po tej stacji.

JCH napisał/a:
NESTE
też tam często tankuje ;) . I nie widzę różnicy.
Na Shellu tankuje paru znajomkow i twierdzą że auto mniej pali ;|

Anonymous - 28-11-2009, 20:13

Na Neste tankowałem i tankować znowu będę niebawem. Problem jest tego typu, że muszę brać fakturę na paliwo, a neste jeszcze nie przesłało karty potrzebnej FV na działalność żony.
JCH - 28-11-2009, 21:36

enanthate napisał/a:
muszę brać fakturę na paliwo, a neste jeszcze nie przesłało karty potrzebnej FV na działalność żony.
Bez karty też możesz brać fakturę, tylko jest to nieco uciążliwe - opisujesz na odwrocie paragon i wrzucasz do skrzynki.
No ale skoro karta już lada moment to tym bardziej NESTE - zbiorcza faktura na koniec miesiąca i luuz :)