Nasze Miśki - Ja_good & CB5A
Ja_good - 16-06-2011, 01:23
nie,świeczki kupilem u siebie w AD.wiazke kupilem niedawno w IC ale obie MAde in Japan zarowno wtedy jak i teraz jest lepiej niz przed wymiana
PS. srodkowy z 2.0D juz w domu-teraz czekam tylko na koncowy i bede stral sie zamontowac jak najszybciej, coby wstydu nie robic popierdywaniem
macieekg - 16-06-2011, 12:11
Chcesz zamontować tłumiki z lancera 2.0D ? Pomysłowo jak to jest 50mm tzn 2" to do 1,8 będzie akurat.
Ja_good - 16-06-2011, 13:04
tak-dokladnie to jest ~49mm wewnetrznej. jest dluzszy o odcinek gdzie jest katalizator(ja usuwam) wiec nie trzeba nic dospawywac.
Ja_good - 04-07-2011, 23:45
no i po dlugich bojach mam skompletowany caly wydech
odcinek srodkowy z 2.0D i koncowy o seryjnych wymiarach z wlotem 2" i koncowka 70mm Mtech oem look. na dniach montaz i moze ogarne cos jak tam sobie dzwieczy
Uploaded with ImageShack.us
mystek - 04-07-2011, 23:48
służę kamerą i uszami
mkm - 05-07-2011, 00:50
Do dzisiaj myślałem, że robisz ten tłumik w EL-TEC.
A rura i wieszaki do tego tłumika gdzie?
Ja_good - 05-07-2011, 00:59
rura jest z tylu-na foto jej nie widac. a wieszaki beda tak jak seryjne.orginalne maja ok 12mm gr. wiec odetne je z oem tlumika i przyspawam do tego.gumy sa w dobrym stanie wiec ich nie zmieniam.mam nadzieje ze bedzie wisiec jak seria.
robertdg - 05-07-2011, 08:51
Czekam na końcowy efekt
Ja_good - 05-07-2011, 23:57
Juz zalozone.szkoda ze koncowka nie wyszla na srodku wneki ale jakos sie tym nie przejmuje Wisi na fabrycznych wieszakach i nie wystaje za zderzak ani o mm. Chodzi naprawde cicho-kumple jak wracalismy dzis z pracy nie skumali wogole ze jest zmieniony wydech
do 3 tys lub przy jezdzie ze stala predkoscia jest najzwyklejsza seria. Dopiero od 3tys lub przy gwaltowym przyspieszeniu budzi sie niedziwedz, ale i tak jest wg mnie cichutko jak na 2" przelot. Kat sie okazlo ze byl nie dosc ze orginalny to posypany w srodku .Wiec wylacial. Jutro jade odebrac srodkowy( puszke ) wiec jak ktos reflektuje, to oddam bo szkoda jej, gdyz jest nawet zdrowa.
robertdg - 06-07-2011, 08:45
A gdzie fotki
Ja_good - 06-07-2011, 12:32
W taka pogode nie realne do ogarniecia.beda na dniach.
Dzis bylem na przegladzie(wczoraj mi sie skonczyl)
Trafilem na jakiegos mlodego speca... sonda w wydech od razu , ale nic nie powiedzial wiec ok, nastepnie swiatla- brak postojowek (musialem leciec do motoryzacyjnego bo chcial mi pokwitowanie na 2 tygodnie wystawic za dowod), natomiast na zolte lampy nic nie powiedzial pomimo ze jak wiemy juz od 1,5 roku nie powinno sie na takowych jezdzic
Sprawdzal nawet ilosc pasow z tylu, jako ze auto zarejestrowane na 5 osob.
W sumie dobrze, ze przetrzepal cale auto i sie nie przyczepil do niczego(prawie) a z drugiej strony to juz kilka lat nie zdarzylo mi sie by przejsc takiego pelnego przegladu.
Widocznie nadal, kazdy zaklad ma inne "normy" przepuszczania samochodow.
mystek - 10-07-2011, 10:42
Tak prezentuje się wydech Ja_gooda pod względem wartości słyszalnych:) - http://www.youtube.com/watch?v=ONnH004p690
Fotki, jak to wygląda na samochodzie wrzuci już sobie sam
Ja_good - 10-07-2011, 11:04
mkm - 10-07-2011, 11:09
Ja_good, pisz czy takiego efektu się spodziewałeś.
Jak dla mnie wygląd optymalny
Co do dżwięku muszę usłyszeć na żywo, ale głośność ok.
Ja_good - 10-07-2011, 11:25
mkm napisał/a: | Ja_good, pisz czy takiego efektu się spodziewałeś.
|
niczego sie nie spodziewalem ,balem sie tylko by nie byl przesadnie glosny.
chociaz myslalem, ze bedzie bardziej racingowy jak tu -> http://www.youtube.com/wa...n_order&list=UL a jest bardziej basowy-przy normalnej jezdzie slychac tylko niskie tony.
|
|
|