To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

13zbyszek13 - 16-09-2010, 08:43

tomko napisał/a:
sa tez swiatla na tyl a'la Audi, od Ruskich :

Ledy tyl Outlander

To nie jest ta wersja którą zrobili Rosjanie z Moskwy , w ich wersji były wygaszone 2 diody środkowe w lampie zewnętrznej.
Na światłach pozycyjnych świeciła się tylko ramka dookoła tak jak w Audi , po naciśnięciu stopu zapalały się wszystkie diody.
To co jest w tym linku jest zrobione wg, projektu PabloEscobar zamieszczanym na tym forum.
To jest wersja Rosjan

Dario_W - 16-09-2010, 08:56

jak z atestem na to?

a. co tak straszycie tym 2.4 CVT czy generalnie mówicie o OII że mam się bać?

13zbyszek13 - 16-09-2010, 08:59

Tak wyglądają wg. projektu PablaEscobara

Dario_W - 16-09-2010, 09:02

śledziłem temat od początku, w sumie ładne ale widać różnicę w kolorach.
13zbyszek13 - 16-09-2010, 09:07

Dario_W napisał/a:
śledziłem temat od początku, w sumie ładne ale widać różnicę w kolorach.

Zawsze będzie widać choćby ze względu że diody w lampach głównych są w odbłyśnikach a w atrapach nie .
Więc nawet jakby wymienił wszystkie diody na takie same to i tak będzie ta różnica ze względu na te odbłyśniki które potęgują efekt świecenia

[ Dodano: 16-09-2010, 10:07 ]
Dario_W napisał/a:
jak z atestem na to?

a do czego on jest Ci potrzebny ?

Dario_W - 16-09-2010, 09:20

13zbyszek13 napisał/a:
a do czego on jest Ci potrzebny ?

no raczej musi być. na każdej lampce w samochodzie masz atesty. Pytałem kolegi z drogówki w Gdańsku, mówi, że obligatoryjnie musi być atest na kloszu. Jak jest inny odcień, to mogę się spodziewać, że jakiś nadgorliwy mnie zatrzyma i sprawdzi.
oczywiście może nikt nie zatrzymać...

13zbyszek13 - 16-09-2010, 09:30

Dario_W napisał/a:
no raczej musi być. na każdej lampce w samochodzie masz atesty. Pytałem kolegi z drogówki w Gdańsku, mówi, że obligatoryjnie musi być atest na kloszu. Jak jest inny odcień, to mogę się spodziewać, że jakiś nadgorliwy mnie zatrzyma i sprawdzi.
oczywiście może nikt nie zatrzymać...

Takowy atest na lampie masz a czy do niej są dołożone diody czy nie to podejrzewam że żaden miśiek o tym nie wie.Poza tym jest opcja że możesz to wyłączyć i jest z powrotem tylko atrapa.
Myślę że z LEDami z przodu spotkasz się na drodze z zarzutem miśiaka dlaczego nie świecą się tylne lampy w dzień.
Ja wydrukowałem sobie rozporzadzenie i wożę w samochodzie bo nudziło mi się tłumaczyć i udowadniać że tak można w myśl przepisów

janekzpolic - 16-09-2010, 09:35

nie rób tego w automacie kolego zlituj się nad oczami tych którzy będą za Tobą stali już w serii te lampy dają strasznie po oczach a po przeróbce to musi być maskara ,audi i tak z Outka sie nie zrobi :lol:
Dario_W - 16-09-2010, 09:38

Wiesz, ekspert ze mnie żaden w tej materii. Po prostu pytałem "misia" jak to jest, bo jak pisałem, śledziłem temat lamp PablaEscobara od początku i nie tylko ja miałem takie wątpliwości.
Swoja drogą podoba mi się poszerzenie lamp z tyłu, szczególnie to, co ruscy zrobili. Fajne są też te ledy Hella na przód. Trudno zdecydować. Chyba zrobię jakieś przymiarki jak już odbiorę katarynę. Na razie nie mogę się doczekać samochodu. pozdr

13zbyszek13 - 16-09-2010, 09:38

janekzpolic napisał/a:
nie rób tego w automacie kolego zlituj się nad oczami tych którzy będą za Tobą stali już w serii te lampy dają strasznie po oczach a po przeróbce to musi być maskara ,audi i tak z Outka sie nie zrobi

Masz rację na pełnej mocy dają bardzo silne światło , posiadasz możliwość 2 regulacji /1.światła pozycyjne , 2.swiatła stopu /

[ Dodano: 16-09-2010, 10:40 ]
Dario_W napisał/a:
Na razie nie mogę się doczekać samochodu. pozdr

Życzę samych dobrych wrażeń.

Dario_W - 16-09-2010, 09:40

cenna uwaga! w automacie jednak więcej się świeci tymi lampami... dzięki za uwagę i pozdrawiam z Wrocka

[ Dodano: 16-09-2010, 10:42 ]
13zbyszek13 napisał/a:
Życzę samych dobrych wrażeń.

nie dziękuję ;-)

13zbyszek13 - 16-09-2010, 09:59

Ja się przesiadłem z ML i nawet przez sekundę nie żałuję :lol:
dab - 16-09-2010, 15:15

olabart napisał/a:
Nic się nie zacznie Dario_W. Mam właśnie takiego i jest wszystko ok.

zacznie sie zacznie..narzekanie ze to kiepskiej jakosci, ze tamto moglo by byc lepsze, ze malo funkcji, ze w poprzednim aucie to bylo inaczej i lepiej......to sie zacznie... 8) :mrgreen:

[ Dodano: 16-09-2010, 16:16 ]
13zbyszek13 napisał/a:
Ja się przesiadłem z ML i nawet przez sekundę nie żałuję :lol:

jedno pytanie: z ktorego roku byl ten ML i bedzie wszysto jasne dlaczego nie zalujesz :mrgreen: pewnie model z pierwszego wypustu... :roll:

janekzpolic - 16-09-2010, 18:12

panowie mam pytanie czy ktoś z was wymieniał żarówki kierunków ,bo chciałem wywalić te paskudne czerwone ,ale oczywiście chińczycki musieli wszystko skomplikować i zamiast tradycyjnych baniek 21w wrzucili jakieś wciskane wynalazki :x
13zbyszek13 - 16-09-2010, 18:34

dab napisał/a:
jedno pytanie: z ktorego roku byl ten ML i bedzie wszysto jasne dlaczego nie zalujesz :mrgreen: pewnie model z pierwszego wypustu... :roll:

2005 po lifcie 400cdi
Brrrrrr