To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Kupno Sigmy

zbyszek05 - 21-02-2012, 20:46

to spoko alfig - 1300 eurasów to naprawdę nie duże pieniądze . W Polsce wyjdzie min. 8 tys. pln.
alfig - 22-02-2012, 09:08

Moja Sigma ma wszystkie amortyzatory bez ECS, jak pisalem wczesniej serwis Mitsubishi namowil mnie i przerobil zawieszenie. Jak sobie wyobrazacie przod na normalnych a tyl na starych z ECS? U nas sie tak nie improwizuje. Pozdrowionka
angelos - 22-02-2012, 13:43

alfig napisał/a:
Moja Sigma ma wszystkie amortyzatory bez ECS, jak pisalem wczesniej serwis Mitsubishi namowil mnie i przerobil zawieszenie. Jak sobie wyobrazacie przod na normalnych a tyl na starych z ECS? U nas sie tak nie improwizuje. Pozdrowionka

Ciekawe co serwis zrobil ze sprawnymi amorami ECS, nie wierze ze wszystie puszczaly powietrze, pewnie jeden puszczal, wyjeli wszystkei a sprawne ECSowe sprzedali sobie :D

alfig - 22-02-2012, 19:58

Nikt niczego nie sprzedawal, zalozyli cale nowe kolumny na przod i tyl. Stare zabralem; jeden byl zepsuty; kiedys kolega z Polski zabral je, dalem mu je bo zabieraly miejsce w piwnicy. Czy wszyscy doszukuja sie tutaj teorii spiskowych, myslalem, ze Sigma znajdzie nowego wlasciciela, ktory bedzie o nia dbal a okazuje sie, ze nie widzac auta niektorzy koledzy juz wydaja werdykt, ze np. z przodu normalne zawieszenie a z tylu na pewno z ECS itd. Przeciez nikt nikogo nie zmusza do czegokolwiek, tym bardziej do kupienia auta, ktore w pewnym sensie jest wirtualne, bo w Austrii. Prosze tylko, nie sadzmy jesli nie mamy o tym pojecia. Napisalem o samochodzie na forum Sigmy bo sa wsrod Was prawdziwi pasjonaci, dla ktorych znaczenie maja inne wartosci niz standartowe pytanie : " a ile pali?" Wczoraj dalem tez wreszcie ogloszenia na naszych portalach, www.gebrauchtwagen.at www.bazar.at www.willhaben.at Pozdrowionka Alfig
angelos - 22-02-2012, 21:09

alfig napisał/a:
Nikt niczego nie sprzedawal, zalozyli cale nowe kolumny na przod i tyl. Stare zabralem; jeden byl zepsuty; kiedys kolega z Polski zabral je, dalem mu je bo zabieraly miejsce w piwnicy. Czy wszyscy doszukuja sie tutaj teorii spiskowych, myslalem, ze Sigma znajdzie nowego wlasciciela, ktory bedzie o nia dbal a okazuje sie, ze nie widzac auta niektorzy koledzy juz wydaja werdykt, ze np. z przodu normalne zawieszenie a z tylu na pewno z ECS itd. Przeciez nikt nikogo nie zmusza do czegokolwiek, tym bardziej do kupienia auta, ktore w pewnym sensie jest wirtualne, bo w Austrii. Prosze tylko, nie sadzmy jesli nie mamy o tym pojecia. Napisalem o samochodzie na forum Sigmy bo sa wsrod Was prawdziwi pasjonaci, dla ktorych znaczenie maja inne wartosci niz standartowe pytanie : " a ile pali?" Wczoraj dalem tez wreszcie ogloszenia na naszych portalach, www.gebrauchtwagen.at www.bazar.at www.willhaben.at Pozdrowionka Alfig

To nie teorie spiskowe tylko niestety polska rzeczywistość, a jak mechanik "naprawia" a poźniej okazuje się coś innego to pozostaje pewne doświadczenie, plusem jest że dzięki takim doświadczeniom można nabyć umiejętności i zdobyć wiedzę (szczególnie dzięki forum ) potrzebną do napraw np. sigmy.
Alfig twoja auto bardzo dobrze wygląda, podejrzewam że stan techniczy jest conajmniej dobry +.
Miejmy nadzieje ze trafi w dobre ręce.

zbyszek05 - 22-02-2012, 21:13

alfig - mam pytanie , w sigmie siedzą podzespoły do ecs- u np. kompresor ,zbiorniki ,rozdzielacze i dziwne takie coś w bagażniku po prawej stronie ?Wymontowałeś wszystko bo przydałby mi się sprawny kompresor ...

A tak w nawiasie bubka 24v też jest bez ecsu :idea:

A tu proszę bardzo tanio 24V automatic - jak łukasza

http://www.gebrauchtwagen...ahrzeug=1954117

alfig - 05-03-2012, 07:38

Witam, wczoraj 65 latek kupil moja Sigme; mysle, ze trafila w dobre rece. Pozdrawiam
VirMan - 05-03-2012, 11:05

no u mnie niestety budżet się pokitfasił.. i mam cienko z kasą chwilowo :P
lukasz12 - 07-03-2012, 00:26

zbyszek05 napisał/a:
alfig - mam pytanie , w sigmie siedzą podzespoły do ecs- u np. kompresor ,zbiorniki ,rozdzielacze i dziwne takie coś w bagażniku po prawej stronie ?Wymontowałeś wszystko bo przydałby mi się sprawny kompresor ...

A tak w nawiasie bubka 24v też jest bez ecsu :idea:

A tu proszę bardzo tanio 24V automatic - jak łukasza

http://www.gebrauchtwagen...ahrzeug=1954117

Bez sprawnych (szczelnych) amortyzatorów kompresor ma taką samą użyteczność jak jego brak...

pavji - 23-06-2012, 12:34

Witam, jestem nowy na forum. Powoli zbieram sie do kupna Sigmy, będzie to moje 1-sze Mitsubishi. Interesuje mnie raczej z manualną skrzynią i sedan, ale nie wykluczam kombi, a i nad automatem tez sie zastanawiam. Odpowiednie fundusze mam nadzieję mieć z poczatkiem sierpnia i wtedy chciałbym kupic autko. Gdyby ktoś cos wiedział/zamierzał to proszę o informację :D
Teder - 18-11-2012, 17:23

Witam wszystkich miłośników marki Mitsubishi. Chcę kupić Sigmę. Znalazłem w mojej okolicy taką:
http://tablica.pl/oferta/...#fcb98f09;r:;s:
Właściciel starszy pan już dość długo ją sprzedaje a po rozmowie z nim dowiedziałem się że samochód ma parę wad. Między innymi tylne amorki padły - niestety te samopoziomujące. Czy ktoś oglądał ten egzemplarz albo ma jakieś informacje na jego temat. Dzięki za ewentualną pomoc.
Czy też ewentualnie ktoś z okolicy Trójmiasta mógłby ze mną podjechać obejrzeć sprzęt.

lukasz12 - 18-11-2012, 18:16

Oglądnąłem i ten samochód na zdjęciach nie wygląda źle. Fakt że są uszkodzone amory niestety trzeba przyjąć do wiadomości. Na pocieszenie powiem, że mi padły amortyzatory kupione jako NOWE w 2007 roku. Decyzja czy kupować zalezy od od ceny vs ogólny stan samochodu.
Teder - 18-11-2012, 21:12

Rozmawiałem jeszcze raz i się okazało że ten starszy pan to szwagier właściciela. Teraz dodzwoniłem się do samego właściciela - o samochodzie wypowiada się bardzo prosto - po głosie słychać że to chłop co akurat źle o nim nie świadczy bo mówi jak na spowiedzi o wszystkich bolączkach: nie działają spryskiwacze reflektorów, tylna jedna poduszka ma dziurkę którą będą wulkanizować ??????? i są dwie dziurki po wkrętach na konsoli środkowej - mocowanie telefonu kiedyś tam było. Oprócz tego jest rdzawy nalot na wahaczach i przy rączkach brudna podsufitówka, słabe opony, jakieś drobne ryski na lakierze. Umówiliśmy się że jak zrobi tą poduszkę to da znać i dopiero wtedy podjadę obejrzeć sprzęt. Podał też że samochód b.dużo pali bo 16 l lpg na 100 km w mieszanym
co akurat mnie specjalnie nie przeraża.
A tak na marginesie jaka jest cena nowych amorków na tył - tych samopoziomujących ?

lukasz12 - 18-11-2012, 22:14

Co do spalania - czy dużo - pojęcie względne, jak na 3 litry, automat i tryb mieszany to jest to w miarę typowe spalanie. Kwestia montażu instalacji LPG - wałkowane wielokrotnie w różnych wątkach: To że jest to "wtrysk" to jeszcze nie oznacza nic, żeby wszystko działało jak trzeba tzn. był power jak i spalanie rozsądne to powinien być "dobry" wtrysk i zamontowany z należytą starannością :-)

Cena amortyzatora - od zaporowej do skandalicznie wysokiej - miedzy 2000 a 3200 zł o ile mnie pamięć nie myli :-)

VirMan - 18-11-2012, 22:47

lukasz12 napisał/a:
Cena amortyzatora - od zaporowej do skandalicznie wysokiej - miedzy 2000 a 3200 zł o ile mnie pamięć nie myli :-)

Za pozwoleniem będę cytował - bezbłędny tekst :D

[...]

Mały edit :-)