Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
Schizo - 09-02-2014, 10:59
Luboń, Ignacego Krasickiego 20 - "Lakiernia"
Absolutnie nie polecam tego miejsca. Nie dość, że spartaczyli robotę to jeszcze ukradli mi lampę przeciwmgłową tylną, przednie halogeny i pogubili trochę gratów. Swoją robotę wykonali niedokładnie, przez co będę musiał lakierować auto drugi raz.
roch_27 - 20-02-2014, 19:49
myszek napisał/a: | Warsztat pana Laitgebera na Bajkowym sprawdziłem że istnieje i szczerze polecam. Robiłem swojego Colta (rocznik 1999) 7 lat temu - generalny remont silnika brał olej strasznie itd. - do teraz służy bez zarzutu grama oleju nie bierze, żona się tylko burzy że trzeba lać paliwo
Od tego czasu kilka mniejszych spraw bez zarzutu i terminowo. Polecam. |
Moje obecne auto wymagało kilku napraw. Odwiedziłem kilka innych serwisów i mechaników, którzy cuda chcieli w nim robić i dodatkowo przy tym skasować mnie jak za zboże
Dlatego długo się nie zastanawiając przewertowałem forum w celu poszukiwania kontaktu do warsztatu p. Piotra, gdyż bardzo dawno tam nie byłem a dodatkowo w międzyczasie padła mi karta SIM w telefonie. Zadzwoniłem, umówiłem się na naprawę. Naprawa jak zawsze sprawnie, w miarę szybko i nie za drogo szczerze polecam
ps. Na miejscu zobaczyłem, że oprócz napraw mechanicznych i elektroniki zakres usług powiększył się dodatkowo o napełnianie klimatyzacji oraz serwis opon.
W dniu dzisiejszym byłem na wymianie opon i jestem równie dobrze zadowolony jak z napraw.
rodys - 05-08-2014, 00:35
Ja podam warsztat do którego NIE należy jechać ze swoim mitsu:
Perfect Service Otulakowski Service – Poznań
Ulica: Chodzieska 9
60-418, Poznań
Zostawiłem mu auto do naprawy, a ten cwaniaczyna ukradł mi paliwo z baku. Tak na moje oko ok. 15 litrow. Niestety zorientowalem się po zaplaceniu za uslugę i po jakimś kilometrze od warsztatu. Machnąlem na caly incydent reką, bo nie zamierzam się z nim bić, a policja i tak by nie przyjęła zgłoszenia, bo za mala wartosc kradzieży. Omijam tego pana szerokim łukiem i Wam też radzę.
czapelka - 16-08-2014, 22:42
rodys napisał/a: | Ja podam warsztat do którego NIE należy jechać ze swoim mitsu:
Perfect Service Otulakowski Service – Poznań
Ulica: Chodzieska 9
60-418, Poznań
Zostawiłem mu auto do naprawy, a ten cwaniaczyna ukradł mi paliwo z baku. Tak na moje oko ok. 15 litrow. Niestety zorientowalem się po zaplaceniu za uslugę i po jakimś kilometrze od warsztatu. Machnąlem na caly incydent reką, bo nie zamierzam się z nim bić, a policja i tak by nie przyjęła zgłoszenia, bo za mala wartosc kradzieży. Omijam tego pana szerokim łukiem i Wam też radzę. |
Nie tyle co ukradł, ale pewnie wyjeździli. Kiedyś zostawiłem auto nich, po 4 h dostaje telefon od znajomego z pytaniem :" co ja robie w tym i w tym miejscu" a ja w domu. Od razu pojechałem zapłaciłem, zjebałem i tyle zobaczą mnie jak i moich znajomych. A poza tym było o tym serwisie już tutaj
kohoshi - 20-08-2014, 09:28
witam,
czy pan osławiony Piotr poradzi sobie z ogarnięciem Pajero Sporta?
wiem że jest świetny w osobówkach.
Albo ewentualnie czy jest ktoś inny w Poznaniu i okolicach rozgarnięty w Mitsu 4x4?
Pabulon - 14-10-2014, 19:39
Diagnostyka komputerowa Galanta 1998 rok pod kątem pracy sondy lambda w Poznaniu - poleci ktoś ?
tresorex - 14-10-2014, 20:26
Lamde można sprawdzić MUTem. Znajomy ma. Podam jego namiary na PW
eremita - 22-11-2014, 20:44
Pan Piotr na bajkowym robi tylko miśki czy renówkę też mi ogarnie
torpi - 25-11-2014, 23:19
konrad94 - 04-12-2014, 02:51
dobry mechanik w okolicach Konina? Carisma strasznie sie grzeje i prawdopodobnie strzeliła uszczelka pod glowica.. pomozcie panowie bo juz mi receo padaja...
Piter-88 - 04-12-2014, 23:47
Japan Garage na Romana Maya 1 w Poznaniu.
Prowadzi go 2-ch ogarniętych w japońskich samochodach mechaników. "Kultywują" szczególnie Hondę co wynika z plakatów wpisów na fb. W porównaniu do konkurencji ceny mają bardzo przyzwoite. Nie nabijają w butelkę i mówią co warto a czego nie warto jeszcze przy samochodzie robić.
Wariował układ zapłonowy, z kokpitu sypały się iskry, leciał gryzący dymek, silnik czasami nie odpalał lub gasł w czasie jazdy po zejściu z obrotów w szczególnie w momencie wyprzęgania. Diagnoza była natychmiastowa - nie oryginalna stara centralka alarmu + zamka oraz jej przewody.
Mogli wcisnąć każdą bajkę przy elektryce i konieczności natychmiastowej interwencji a obadali i wyrzucili co nieoryglowanie - jak ręką odjął
Batmanikus - 05-12-2014, 08:31
Jestem umówiony na serwis gazu w Poznaniu w zakładzie Pitec. Zna ktoś to miejsce? Jako jedyni byli zdziwieni moim pytaniem czy też zrobią mi ustawienia podczas jazdy (drogi Panie my tylko tak robimy). Tym mnie urzekli, że postanowiłem przejechać łącznie 160 km. Jadę za tydzień.
Krystian99 - 05-12-2014, 09:44
Batmanikus, a gdzie dokładniej jest ten gazownik ?
nix - 16-12-2014, 19:26
Cześć Wielkopolanie
A którego męczy-gumę polecicie do wyważenia kół na osiach w Poznaniu? Znalazłem 2 firmy - points Novax; Feuvert - ale z opinii w sieci to strach do nich jechać, zwłaszcza do tej drugiej. Nie mniej walczę już z drganiami kół od długiego czasu i pokładam spore nadzieje w tej maszynie.
Pozdrawiam
kohoshi - 23-01-2015, 22:43
Batmanikus napisał/a: | Jestem umówiony na serwis gazu w Poznaniu w zakładzie Pitec. Zna ktoś to miejsce? Jako jedyni byli zdziwieni moim pytaniem czy też zrobią mi ustawienia podczas jazdy (drogi Panie my tylko tak robimy). Tym mnie urzekli, że postanowiłem przejechać łącznie 160 km. Jadę za tydzień. |
Robią każde auto i to porządnie, nawet takie wynalazki jak subaru itp.
Krystian99 napisał/a: | Batmanikus, a gdzie dokładniej jest ten gazownik ? |
http://www.pitec.pl/www.pitec.pl
|
|
|