Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer
Hugo - 19-02-2012, 19:28
stary alfer napisał/a: | Przy skręcaniu jest dość tragicznie | Osłona tarczy trze o tarcze hamulcową. Napewno są pognite, połamała się (dostał się gdzies kawałek lodu lub zaległ śnieg) i teraz gdzieś trze.
stary alfer - 19-02-2012, 19:32
Hugo napisał/a: | Osłona tarczy trze o tarcze hamulcową. Napewno są pognite, połamała się (dostał się gdzies kawałek lodu lub zaległ śnieg) i teraz gdzieś trze. |
hmmm...
Zasadniczo ciekawy trop...Jutro mam wolne, więc ściągnę koło i zerknę cóż tam się narobiło.
Thx.
stary alfer - 19-02-2012, 20:14
Przypomniałem sobie, że nie mam opaski na osłonie przegubu. Spadła jakiś czas temu.
Zupełnie o tym zapomniałem.
Czy możliwe, że dostał się tam piasek i to on powoduje te szuranie/trzeszczenie?
Anonymous - 19-02-2012, 20:31
przegub terkocze, więc to nie on, ja obstawiam albo końcówki drążków albo sworznie wahaczy. Ale opaske na przegub przydałoby się jakąś założyć bo szkoda go trochę...
fj_mike - 19-02-2012, 21:22
stary alfer napisał/a: | Przypomniałem sobie, że nie mam opaski na osłonie przegubu. Spadła jakiś czas temu.
|
Łobuz jesteś
Mogłeś chociaż tyrytytkę założyć
deejay - 19-02-2012, 21:29
fj_mike napisał/a: | stary alfer napisał/a:
Przypomniałem sobie, że nie mam opaski na osłonie przegubu. Spadła jakiś czas temu.
Łobuz jesteś
Mogłeś chociaż tyrytytkę założyć |
Wystarczy jeden dzień jazdy przy takich warunkach pogodowych i po przegubie ...
stary alfer - 19-02-2012, 21:34
deejay napisał/a: | Wystarczy jeden dzień jazdy przy takich warunkach pogodowych i po przegubie ... |
Było ich o "kilka" więcej
Kleju - 19-02-2012, 22:58
stary alfer napisał/a: | ...I parę stówek w plecy |
Ale że co? Szkuje się wymiana części, czy mandat?
stary alfer - 20-02-2012, 08:44
Kleju napisał/a: | wymiana części |
Mandatu nie dostałem od hmmm 1997 roku czyli od daty wydania prawa jazdy
Rafal_Szczecin - 20-02-2012, 09:22
bo ja je zbieram za nas dwoch
stary alfer - 20-02-2012, 09:23
Rafal_Szczecin napisał/a: | bo ja je zbieram za nas dwoch |
stary alfer - 20-02-2012, 18:00
Cytat: | Jutro mam wolne, więc ściągnę koło i zerknę cóż tam się narobiło. |
Jak rzekłem tak zrobiłem
Osłona tarczy ok...
Przy okazji parę fotek głównych podejrzanych
Z tej strony osłona przegubu ma opaskę jak widać
Oraz nieprofesjonalny sprzęt, którym przyszło mi pracować
Ukręciłem nowy klucz to raz, dwa nie znalazłem korbki od lewarka Masakra jakaś
\
Anonymous - 20-02-2012, 21:15
stary alfer napisał/a: | dwa nie znalazłem korbki od lewarka Masakra jakaś |
każdy o niej słyszał nikt jej nie widział u mnie i Rafała też nie ma
jak już miałeś wszystko na wierzchu trzeba było udać się do pobliskiej apteki po zestaw igła i strzykawka panie w aptece bardzo podejrzanie patrzą na takiego petenta co bierze tylko jeden zestaw ale nie przejmuj się Ty to już pewnie jesteś przyzwyczajony no i potem wstrzyknij trochę oleju w np swożeń drążka, jak przestanie piszczeć to masz winnego, jak nie przestanie to znaczy że któryś sworzeń w zawiasie, wtedy radzę wymienić minimum 2 dolne z tej strony bo u mnie niby były ok a po rozpięciu z obu wylałem masę wody....
tylko nie dawaj zastrzyków innym sworzniom bo nie będziesz wiedział co w trawie piszczy
fj_mike - 20-02-2012, 21:38
Derpin napisał/a: | każdy o niej słyszał nikt jej nie widział u mnie i Rafała też nie ma |
Jaja sobie robicie. Jak ją zobaczyłem to się zastanawiałem jak tego użyć
Nie tak prościutko jak w Oplu
Derpin napisał/a: | Ty to już pewnie jesteś przyzwyczajony |
Anonymous - 20-02-2012, 21:52
fj_mike napisał/a: | Jaja sobie robicie. Jak ją zobaczyłem to się zastanawiałem jak tego użyć |
poka poka bo nie uwierzę widocznie u Ciebie nikt tego nie używał zresztą u mnie odpukać jeszcze też nie musiałem a w sumie to teraz i tak bym nie miał po co bo zamiast zapasu jest koło w puszcze
|
|
|