To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój biały pancernik :)

Maretzky85 - 25-01-2011, 22:06

Gadał, ale ja na razie wstrzymuje się od wszelkich ruchów kupująco-sprzedających :P
Hubeeert - 25-01-2011, 22:07

hehehehhe no cóż :D
Wkrótce będziesz miał 2,5 Galanta z czego 1,6 GTi ;-)

Misiek :) - 25-01-2011, 22:55

Zanim coś napisze, że szukam, to pytam znajomych jeśli wiem, że mają nadmiar :P
Mam pytanie, z kąd wiadomo u mnie, jaka powinna być dawka paliwa, jeśli nie mam sondy lambda?
I kolejne pytanie, czy do komputera jest dostarczana informacja o spalaniu chwilowym?? czy mogę u mnie w aucie takąinformacje zdobyć w jakiś prosty sposób, czy niezbyt?? To jak przetworzyć sygnał, to już inna bajka :P

Misiek :) - 31-01-2011, 13:02

Co do felg, znalazłe coś takiego http://aaafelgi.pl/?72,cz...cing-rgii-white
Tu się pojawia pytanko, ponieważ felgi no-name to koszt 1200-1300pln a jakiejś(może nie najlepszej ale znanej) firmy koszt 1500 - 1700 pln.I chyba lepiej zainwestować w takie co posłużą dłużej niż tylko rok :P
Moje pytanko, czy są jakieś punkty w warszawie lub online które możecie mi polecić z felunkiem co posiada marke i producenta?? chodzi mi o nie-badziew chiński i żeby cena była przystępna.
Co do audio, to chyba wybrałem wzmacniacz. Jest to Rockford Fossgate R1 30cm
http://allegro.pl/rockfor...1434900184.html
mam wzmacniacz magnat rave 560
Charakterystyka wzmacniacza:
- Moc max 4 x 140 W / 2 x 280 (4 Ohm)

- Moc max 4 x 200W (2 Ohm)
- Moc RMS 4 x 130 W (2 Ohm)
- Moc RMS 4 x 110 W / 2 x 220 W (4 Ohm)
- pasmo przenoszenia 5 Hz - 80 000 Hz
- impedancja obciążeniowa 2 - 16 Ohm
- technologia MOSFET
- Signal to Noise Ratio > 105 dB
- THD < 0,02 %
- płynna regulacja poziomu sygnału wejścia (4V - 400mV)
- wybór MODE (4CH, 3Ch, 2CH)
- X-OVER (HPF 40 - 300Hz, flat, LPF 40 -300 Hz)
- BASS BOOST (+6dB @ 45Hz, off) dla każdego kanału
- pozłacane wszystkie wejścia i wyjścia
- wymiary 250 x 52 x 350 mm
chyba da radę pociągnąć tego suba i helixy na przód.
Prosze o podpowiedzi :)

Mithrill - 31-01-2011, 17:19

Czytałem już o tych "advanach".
Podobno jakaś podróbka z Chin (pomimo znaczków made in japan).
W sumie racja, bo oryginały kosztowały ok. 5 tysięcy za komplet.
Ale są też opinie, że "jak jeździ się normalnie, to nic złego z tymi felgami się nie dzieje".

Tylko jak tu po tych naszych dziurawych drogach jeździć "normalnie"?!
Toż to istny diabelski slalom. Jedną dziurę ominiesz, a w następną wpadasz...

Misiek :) - 31-01-2011, 20:41

Mithrill napisał/a:
Tylko jak tu po tych naszych dziurawych drogach jeździć "normalnie"?!
Toż to istny diabelski slalom. Jedną dziurę ominiesz, a w następną wpadasz...

tym bardziej jak opony 195/55

Misiek :) - 21-02-2011, 10:40

zbliża się naprawa alternatora i wymiana aku...
Ostatnio średnio co druga podróż to zarzący się alternator.Dziś po razu drugi w ciągu tygonia musze doładowywać aku, bo nie moge odpalić
Co dziwne odpala, zakręci z sekunde, możepółtorej, gaśniei się alarm załącza.Potem tak samo jeszcze raz. Potem ledwo kręci i nie odpala.
Chyba sięzdecyduje na pożyczkę alternatora i mój dam szybko do naprawy :/
Pozatym już mam kupiony sterownik od zawieszenia. Teraz dam do przeróbki, i poprosze aby jak najmniej było ruszane z ori, aby został w jak najlepszym stanie. Pewne jest, iż będzie zupełnie nowapłytka i wyświetlacz:) Może guziki do sterowania trzeba będzie przełożyć

Owczar - 21-02-2011, 10:56

Misiek :) , najpierw wymień lub napraw alternator, a potem sprawdź jak daje sobie radę aku. Może odżyje ;)
Misiek :) - 01-03-2011, 12:06

Dziwne rzeczy się dzieją :(
Dzisiaj padł mi aku, więc jak zwyle (ostatnio) zabrałem do ładowania.
Chciałem jeszcze na chwile otworzyć wszystkie drzwi i się zaczęło...
Zacznę od początku, żaden zamek z kluczyka nie działa, więc jak zabierałem aku do domu, to zostawiałem jakąś furtkę bezpieczeństwa.
Dziś wyjąłem aku, i chciałem jeszcze na chwilke podłączyć do furki i podłączyłem na odwrót klemy. Poszła iskra na klemach ale spoko, podłączyłem normalnie i problem. Alarm miga, a nie działa centralny. Zaniosłem aku na górę, poszedłem na siłownie, wracam i po 1,5h aku na dół i auto odpala.
Centralny nie działał bez odpalonego silnika. W kostce przy klemie mam zamiast 3 tylko 2 bezpieczniki. Środkowy wyjąłem i włożyłem zpowrotem. I od tej chwili nic nie działało bez odpalonego silnika. Jak zgasiłem to światła drogowe świciły bez kluczyka, a po chwili już nie i nic nie działało. Pomimo kluczyka na zapłonie nic nie działa ;( zegarek, światła, centralny :(
Jak odpale silnik wszystko działa jak powinno. Teraz jeszcze raz ładuje aku, padł po zabawie światłami i kilkukrotnym odpalaniu, gaszeniu i zabawami alarmem :(
Wieczorem jadę do Maretzky85, więc mój Magik obejrzy bezpieczniki w tej kostce
I prosze nie krzyczeć, że źle podłączyłem. Jak będziecie krzyczeć to opisze dlaczego tak podłączyłem, w tym brała udział wielka stopa i 2pac shakur

Owczar - 01-03-2011, 14:28

Aku masz raczej do wymiany.

Sprawdź bezpieczniki w skrzynce pod maską.

Misiek :) - 01-03-2011, 20:00

Dzisiaj bezpiecznik zlutowałem (została druga połówka) i jutro będe szukał aby kupić.
O dziwo po "naprawie" mam wrażenie jak by troszke lepiej alternator działał, ale może mi się wydawać :P
Aku zmienie za jakiś czas, pewnie na jesieni.
A bezpiecznik był ten w kostce przy klemie

Misiek :) - 02-03-2011, 00:16

kolejnaczęść moich przygód :(
działało wszystko, aż tu nagle pupa :( :/
dojeżdżałem do świateł auto zaczęło gubić obroty na lpg, jak zmieniałem bieg zgasło jak puszczałem sprzęgło. Ożyło. Potem na światłach zaczęło gubić obroty i padło. Odpaliłem, wrzuciłem na lpg i zgasło. Potem jak odpalało bym jak by syk, lub dźwięk prrrr i był stroboskop ze wszystkich świateł i żarówek..
Zostawiłem Biedaka zabrałem lutowany bezpiecznik (duży kwadratowy 80A) i aku.
Naładuje Aku i kupię nowy bezpiecznik.Jutro po zamontowaniu Tutaj opisze moje wrażenia :/

Rafal_Szczecin - 02-03-2011, 07:54

Owczar napisał/a:
Aku masz raczej do wymiany.
Misiek :) napisał/a:
aładuje Aku i kupię nowy bezpiecznik.

naprawde, kup tez aku

Owczar - 02-03-2011, 08:40

Misiek :) , nie obraź się, ale to jest rzeźbienie w.... sam wiesz w czym.

Akumulator pewnie się już zasiarczył jak tyle razy go rozładowałeś. Alternator już naprawiłeś? Jakie masz ładowanie. Jak z ładowaniem już jest ok, to kup aku, bo się zamęczysz z tym.

Misiek :) - 02-03-2011, 09:20

Alternator jeszcze nie zrobimy
Co do aku,to nie chce kupować nowego dopóki nie zrobię alternatora.