Nasze Miśki - Czterołapa pantera
Krzyzak - 08-09-2011, 13:37
rosomak1983 napisał/a: | Czy ma sie sie troszke wysunac badz schowac ? |
raczej ciut wysunąć niż schować - wszystko mierzysz suwmiarką po 15 minutach od 2 obrotów wału
szczelina ma mieć 3.8-4.5mm
rosomak1983 - 08-09-2011, 17:28
Krzyzak napisał/a: | aczej ciut wysunąć niż schować - wszystko mierzysz suwmiarką po 15 minutach od 2 obrotów wału
szczelina ma mieć 3.8-4.5mm |
ale jesli mogłem włożyc zawleczke po ok pół dnia i pieciu obrotach wczesniej to chyba luz nie
Wszycu co do wałków to znasz moje zdanie... Wywalic ten syf...
trudniej jest wolniej sie wkreca i mniejsza zywotnosc silnika...Po co to komu ???
fj_mike - 09-09-2011, 09:46
Piotr, kawał dobrej roboty
rosomak1983 napisał/a: | A tutaj mój pierwszy w zyciu zupelnie samodzielny rozrzad; |
Jaki ty skromny
rosomak1983 - 10-09-2011, 00:17
No wiec na czym to staneło
Po zrobieniu rozrzadu gdy miałem załozyć osłone zobaczyłem pekniecia na niej i nawet brak jej kawałka
Jako ze rozłożyłem pare takich silników na czesci pierwsze ruszylem do garazu w poszukiwaniu jakijs innne bo do diaska nie po to tak sie starałem zeby jakas głupia osłona zepsuła mi efekt.
No i znalazłem kompletna bardzo ładna z gumkami itp, wyczysciłem i założylem.
Uploaded with ImageShack.us
Nadszedł czas wszczepu serca... tego serca;
Tutaj był mały problem bo nie dysponuje zadnym sprzetem, ale pozyczylem od mechanika jakas belke do podwieszania silnika.
Łatwo nie było ale jakos poszło;
Założyłem kol. ssacy bo dostep do srub sredni.
Potem pyszczek w góre;
A tym bede dmuchał;
Jest to 16g BIG TD05
Wszyc - 10-09-2011, 00:27
Natchnąłeś mnie z tą belką do podwieszania silnika w moich warunkach polowych genialna zabawka wyjmowanie 4G63 mam opracowane już w pełni więc takie coś mi wystarczy
rosomak1983 - 10-09-2011, 00:37
Wszyc napisał/a: | Natchnąłeś mnie z tą belką do podwieszania silnika |
Mieslimy wsadzac na jakiejs rurze w pare osób ale nie mogłem znalesc takiej rury i jakos sam mi pomysł do głowy wpadł
A tutaj masz chyba to samo;
http://allegro.pl/belka-d...1811711380.html
Wiesz co Krzysku sam chyba sobie kupie
Wszyc - 10-09-2011, 00:45
Teraz lukam jakąś robotę jak dorwę coś to za pierwszą wypłatę ogarnę to i jeszcze kompresor jakiś garaż na wynajem jeszcze i E5 idzie do totalnej rozbiórki i bierzemy się za budę
Hubeeert - 10-09-2011, 20:46
rosomak1983 napisał/a: | A tym bede dmuchał; | W jakim stanie masz stare turbo z kolektorem?
rosomak1983 - 10-09-2011, 21:44
Hubeeert napisał/a: | W jakim stanie masz stare turbo z kolektorem? |
stare 16g EVO III jest padniete... kolektor baran załoze na nowe turbo, nic mu nie jest.
rosomak1983 - 12-09-2011, 00:57
Silnik na 3 poduszkach, a po mekach przykreciłem kompresor klimy...
W wolnych chwilach przykrecam składam, czyszcze.
rafq - 13-09-2011, 14:57
Nieźle to wygląda a i idzie Ci chyba coraz sprawniej i pomyśleć, że (subiektywnie) niedawno razem kupowaliśmy białasa...
rosomak1983 - 13-09-2011, 23:27
rafq napisał/a: | Nieźle to wygląda a i idzie Ci chyba coraz sprawniej i pomyśleć, że (subiektywnie) niedawno razem kupowaliśmy białasa... |
heh no czas leci a przygoda z motoryzacja sie rozkreca jak widzisz
Wpadnij pojezdzic panterka jak bedzie juz wszystko sprawne.
rafq - 14-09-2011, 03:02
rosomak1983 napisał/a: | wpadnij |
Wujkiem chcesz zostać ? Cały czas śledzę perypetie i chętnie skorzystam z panterowej propozycji
rosomak1983 - 14-09-2011, 15:17
Jabaduuuu
Znalazłem bardzo ładny prawy błotnik do pantery w orginalnym lakierze czarnym i bez rdzy...
Jeszcze musze taki lewy znalesc co łatwe nie bedzie bo w tym eclipse lubia gnic w tym miejscu co u mnie na łaczeniu ze zderzakiem...
trzebaby dopasowac tez jakies białe kierunki boczne z czegos...
rosomak1983 - 16-09-2011, 01:29
Cos tam poskładałem, min założyłem rozrusznik co mam z takiej eclipsy co gosc kupe kasy ładował, i ten rozrusznik niemal newka Jakis Hundaya za 700zł bodajze Tak wiec panterka dostaje to co najlepsze, chce jak najbardziej odnowic to auto.
Włozylem tez wiazke i nawet siadła w kabinie bez problemów (ostatno sie dowiedziałem ze były rozne wiazki wiec była pewna obawa), natomiast w komorze mam rozkminke z paroma wtyczkami bo jest ich nadmiar hehe...
Wtyczki czyszcze preparatem KONTAKT.
Polałem tez BOLLEM do profili w podłuznice z przodu i w profile nad błotnikiem.
|
|
|