To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje

koszmarek - 13-09-2011, 22:09

Jeśli wawrzkowizna będzie zamknięta tylko dla nas- dla mnie OK.
stary alfer - 14-09-2011, 07:25

diilthc napisał/a:
Chętnie bym się zjawił na takim zlocie, gdyby to był sierpień, ponieważ nie ma mnie cały rok w Polsce:(

W takim razie zapraszamy w dniach 24-26 sierpnia przyszłego roku :mrgreen:

pamar - 14-09-2011, 08:42

koszmarek napisał/a:
Jeśli wawrzkowizna będzie zamknięta tylko dla nas - dla mnie OK.

Z tego co wiem (ale tu już powinna wypowiedzieć się emada) teoretycznie jest możliwość zamknięcia wawrzki, kwestia dopłaty i to nie małej (a każdy grosz się liczy)!!!
W związku z tym, po raz kolejny mówię - nie jest to dobry pomysł z pkt widzenia sponsorów!!! (Martyna, otwarcie w określonych godzinach, nic nie zmienia)
- promocja regionu to między innymi media itd = ludzie z zewnątrz!! Przy zamkniętym ośrodku???
- jaki sĘs ma wystawianie stoisk, prezentacja firmy dla ludzi którzy już dobrze znają danego sponsora??? Przecież chodzi o zdobycie nowych klientów! (...że za bardzo idziemy w "komercję"? no może tak, ale jakie inne wyjście?)
- karnety o których mówi Tomek, myślę że są do przełknięcia, w końcu ile tego jest ;)
Natomiast bezwzględnie, absolutnie trzeba by było konkretnie dogadać sprawę wjazdu na teren OSiR-u - TYLKO naszych aut! Mówię o 24/24h, a do tego potrzebna jest dodatkowa ochrona (4 osoby) Fakt, że po ostrzeżeniu Firka, braliśmy to pod uwagę, ale po konsultacjach z kierownictwem wawrzki, uznaliśmy, że to co oni proponują/obiecują wystarczy (nie starczyło)

1) Jestem za Wawrzkowizną (niestety ja, tylko jako delikatny suport)
2) Ośrodek powinien być otwarty!
3) Częściowo popieram argumenty Swinksa w kwestii stałego miejsca zlotów.
4) Coś tam jeszcze ale zapomłem ;) jak sobie przypomnę - napiszę!

Marcin-Krak - 14-09-2011, 08:47

Taka luźna myśl - jeśli nie znajdą się chętni do organizacji, jeśli zdecydujemy, że Wawrzkowizna staje się stałym miejscem - to może wtedy warto wrócić do tematu i zastanowić się na powierzeniu organizacji profesjonalistom ? :roll:
Misiek :) - 14-09-2011, 08:59

Marcin-Krak napisał/a:
na powierzeniu organizacji profesjonalistom ?

Pomysł brzmi ciekawie:)
Tylko jak wygląda sprawa kosztów??

pamar napisał/a:
za bardzo idziemy w "komercję"?

Jak dla mnie too nie komercja... Możliwość kupna na zlccie jakichś artykułów części czy gadżetów...
pamar napisał/a:
Przecież chodzi o zdobycie nowych klientów!

To po co reklamy w środowisku motoryzacyjnym??
Czy nie kochi o przekonanie do swojej marki niezdecydowanych klientów?? O to aby środowisko słyszało i mówiło i firmie/marce?? Aby każdy wiedział że produkt jest lepszy od konkurencji??

mkm - 14-09-2011, 12:39

Marcin-Krak napisał/a:
zastanowić się na powierzeniu organizacji profesjonalistom ? :roll:

Tutaj polecałbym ostrożność.
Raz to pieniądze, a dwa to profesjonalizm tych firm -można trafić na firmę z której usług możemy być bardzo zadowoleni, ale zdarzają się przypadki (niestety dość częste), że organizator nie spełnia wyobrażeń zamawiającego i po imprezie są bardzo duże pretensje.

vendetta - 14-09-2011, 13:06

emada napisał/a:
Hej,

mi osobiście bardzo spodobała się organizacja zlociku, więc chętnie podejmę się jej również za rok.

Dla większości z nas było to duże wyzwanie ale jakże cenne doświadczenie.
Mamy świadomość kilku niedociągnięć ale wiemy, jakich błędów uniknąć w przyszłym roku. Mamy też bardzo dużo nowych, ciekawych pomysłów, tak że zlot jesteśmy w stanie zorganizować z więlką pompą.

Sponsorzy, którzy w tym roku nam towarzyszyli chętnie przyłączą się i za rok.

Prowadzimy też rozmowy z Warzkowizną, by ośrodek był zamknięty dla nas.

Jeżeli zdecydujecie się na łódzkie i na Warzkowiznę (bądź inny ośrodek), to jesteśmy gotowi podjąć się organizacji.

Emilka

Ja tylko dodam, że oczywiście jestem chętna do pomocy (razem z Emilką) natomiast nie piszemy się na głównego organizatora (z tego co wiem to była to zawsze rola moderatora danego regionu). Z tego tez powodu dajemy pierwszeństwo innym grupom. Tylko Panie i Panowie czas leci ... i nie jest to na naszą korzyść.

emada - 14-09-2011, 13:12

Marcin-Krak napisał/a:
Taka luźna myśl - jeśli nie znajdą się chętni do organizacji, jeśli zdecydujemy, że Wawrzkowizna staje się stałym miejscem - to może wtedy warto wrócić do tematu i zastanowić się na powierzeniu organizacji profesjonalistom ? :roll:

Biorąc pod uwagę to, co zrobiliśmy w tym roku w ramach organizacji nie sądze by żadna firma - czy profesjonalista czy nie podołała temu tematowi. Mitsumaniaki znają jednak klub i specyfikę zlotów najlepiej i tylko oni mogą zorganizować spotkanie najlepiej a do tego firma weźmie kupę kasy za nic.... Odradzam...

Wracając do tematu organizacji zlotu na Warzkowiźnie...
Niestey Pamar i Forest w tym roku nie będą mogli nam towarzyszyć, więc jeżeli zdecydujecię na Warzkowiznę to jesteśmy gotowi podjąć się organizacji pod warunkiem znalezienia głownego organizatora. My z Vendi możemy odwalać czarną robotę czyli:
- wpłaty
- rezerwacje
- koszulki
- sponsorzy (częściowo)
- gadżety
- wydruki
- rozrywka
- patronaty medialne

Natomiast potrzebne są osoby, które zajmą się konkursami, przejazdem kolumny, przemowami itp...

Więc jeżeli znajdzie się główny organizator, który ma niedaleko do Bełchatowa to jesteśmy chętne do pomocy!

Pozdrowionka :)

Krystian99 - 15-09-2011, 11:19

Zerknijcie jeszcze na to

http://www.blazejewko.com...hp?gr=1&pdgr=15

tylko jeśli byłby zlot w WLKP to byśmy byli organizatorami? co nie? ale frekwencja na tym zlocie była niewielka :( ale zawsze może nam ktoś pomóc :D

Anonymous - 15-09-2011, 11:28

204 miejsca w dwóch Hotelach...
Marcin-Krak - 15-09-2011, 11:29

Forest napisał/a:
204 miejsca w dwóch Hotelach...

Ale są jeszcze domki z tego co zauważyłem. Choć w sumie i tak może być mało.

swinks_UK - 15-09-2011, 14:48

Krystian99 napisał/a:
Zerknijcie jeszcze na to

http://www.blazejewko.com...hp?gr=1&pdgr=15

Ze zdjęć wynika, ze parking będzie MEGA problemem.

pamar - 15-09-2011, 16:13

Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam się niepokoić! Dziś jest 15.09.2011r!
Anonymous - 15-09-2011, 16:47

pamar napisał/a:
Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam się niepokoić! Dziś jest 15.09.2011r!

Dokładnie.

A pragnę wam napomnieć, że aby pozyskać jak największą ilość sponsorów, musicie zacząć od Patronatów medialnych i to u mediów liczących się na rynku.

Czas ucieka, a i samo pozwolenie na kolumnę potrwa na pewno nie krotko.

Juiceman - 15-09-2011, 17:34

No dobra, no to pora się wypowiedzieć co do wcześniejszych zapowiedzi organizowana jubileuszowego zlotu MitsuManiaków. (żeby nie było że tylko zdolnyśląsk:P)

Do końca tygodnia będziemy wiedzieć czy żywiec (3 ośrodki) w tym terminie będą wolne - jest to lepsza lokalizacja dla Sponsora, gdyż On robi sobie reklamę, a nie innemu ASO. Co jest zrozumiałe. Widzimy też duże zainteresowanie Wawrzkowizną, gdyż jest to chyba pierwszy ośrodek, który spodobał się tak wielkiej grupie ludzi. Stąd propozycja skoro Wawrzkowizna obecnie jest Naj - to wypada zrobić after party. Ale głównym warunkiem (chyba każdy się zemną zgodzi) jest pomoc organizującym. Tj. nie organizujmy tego w 5 osób zróbmy to przynajmniej w 15-20 osób. Tak aby każdy z organizatorów też mógł korzystać z zlotu. W przyszłym roku to będzie duże ułatwienie, gdyż większość spraw będzie załatwianych dużo szybciej. Myślę, iż warto zrezygnować z przejazdu kolumny na rzecz konkursów grupowych i indywidualnych dla Maniaków. Przynajmniej na tym etapie.
Co nam da organizacja międzyregionalna Jubileuszowego zlotu?
Mianowicie 3-4 grupy 5 osobowe będą odpowiednio zajmowały się konkursami np. jedna grupa konkursami indywidualnymi, druga grupa konkursami grupowymi, trzecia grupa przekazywaniem informacji/ prowadzenie imprezy wieczornej tj przywitanie/pożegnanie z rozdaniem nagród, czwarta grupa - grupa administracyjna tj spisywanie wszelkich wyników z konkursów zajmowanie się wszelkimi niejasnościami występującymi na ośrodku etc.
Dzięki temu organizatorzy też będą mogli skorzystać z zlotu i też się pobawić (czego chyba jeszcze na żadnym zlocie nie było).

Także Priorytetem wydaje się znalezienie grup organizatorów i współpraca - co Wy na to ?