Nasze Miśki - Gal Anonim SE 2.5 by bbandi
Owczar - 01-09-2017, 18:15
Ja bym zrobił przód lekko zbiezny, a tył w środku tolerancji. Przód na 0 jest słaby przy dużych prędkościach na prostej.
bbandi - 02-09-2017, 19:25
Owczar - ja nie dyskutuje zazwyczaj bo i tak powiedzą że się nie da. Lepiej żeby nie robili jak nie potrafią - do trzech razy sztuka już 2 stwierdziło że się nie da
Wolałbym tył na zero
Dziś było czyszczenie dolnego rantu przednich drzwi kierowcy, rdza na szczęście się głęboko nie wdarła po wyczyszczeniu szlifierka, odtłuszczenie, podkład akrylowy, Noxudol 900 (miałem to kupione wszystko ze dwa lata temu) , niestety nie miałem już RStopa , zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wrzuce fotke jak wyschnie.
Owczar - 02-09-2017, 23:18
Wiem jak jest. Ostatnio się wręcz klocilem z gościem. Nie rozumiem tylko jednego. Skoro płacę, to czemu nie mogą ustawić tak jak chce?
Doszło do tego, że ustawiam sobie zbieżność z przodu na oko żeby dopasować do moich potrzeb.
bbandi - 03-09-2017, 05:46
Dodatkowo przed robieniem geometrii powiedzieli że lewy prosty przedni do wymiany, co mnie dziwi ponieważ wymieniałem w tamtym roku na CTR-a km też zrobione z 9k max.
No nic zobaczę co na przeglądzie powie, póki co żadnych luzów nie słyszę.
bbandi - 16-09-2017, 07:20
Zakupiłem antene wewnętrzną ze wzmacniaczem
W oryginalnej działa mechanizm ale pewnie bat siadł bo antena się nie wysuwa.
Chce odbierać podstawowe stacje radiowe myślę że to wystarczy
Bartekkita - 17-09-2017, 23:15
Daj znać jak się będzie spisywała
bbandi - 18-09-2017, 16:53
Tak wygląda antena zamontowana z tyłu
Niestety zepsułem oryginalne rzepy (tj pianka dwustronna), pobiegłem do obi po taśme silikonową dwustronną (trzyma aż za mocno )
Kable poprowadziłem przez szczęlinę pomiędzy częściami kanapy (przy otwartym schowku)
Na zdjęciu nie ma masy ale przed chwilą ją podłączyłem.
Nie wiem gdzie podłączyć jeszcze jeden kabelek wystający od wtyku antenowego (rozumiem że to +12V)
Jak odłączyć zasilanie anteny oryginalnej? tam jest wtyczka z zawleczką, czy te zawleczke wcisnąć czy odgiąć przy wyciąganiu bo mi palce już napuchły za chiny nie mogę tego odłączyć.
Bartekkita napisał/a: | Daj znać jak się będzie spisywała |
Póki co włączyłem radio i jak do tej pory czekałem parę sekund żeby coś załapało tak teraz radio odbiera NATYCHMIAST po włączeniu przycisku, dźwięk też wydaje się czystszy, ustawiłem już parę stacji które wcześniej były nieosiągalne, ale prawdziwy egzamin to zda jak będzie działać poza miastem bo właśnie wtedy traciłem praktycznie każdą stację (oprócz VIA oczywiście )
Hugo - 18-09-2017, 20:47
bbandi napisał/a: | Nie wiem gdzie podłączyć jeszcze jeden kabelek wystający od wtyku antenowego (rozumiem że to +12V) | Pod +12V pojawiające się we wtyczce oryginalnej anteny. Najbliżej i najłatwiej wepniesz się w ten kabel po zdjęciu lewego boczka oparcia kanapy tylnej (pod nim idzie lewa tylna wiązka w sedanie). bbandi napisał/a: | Jak odłączyć zasilanie anteny oryginalnej? tam jest wtyczka z zawleczką, czy te zawleczke wcisnąć czy odgiąć przy wyciąganiu bo mi palce już napuchły | Wcisnąć zawleczkę. Jak wtyczka nie chce wyjść to wciśnij zawleczkę jakimś wąskim śrubokrętem. Pójdzie
larelijux - 18-09-2017, 20:58
Kto musiał szybko wypiąć antenę w obawie o spalenie silniczka nie zna trudności w wypięciu wtyczki
Bartekkita - 21-09-2017, 11:01
bbandi, no to rzeczywiście miałeś już lipe z poprzednią. Powinno byc teraz lepiej na trasie.
bbandi - 30-09-2017, 07:27
Szukam zestawu rozrządu, może cos polecacie żeby było dobre i nie najdroższe
robertdg - 30-09-2017, 07:51
Pasek z rolkami http://allegro.pl/mitsubi...6952446422.html
Komplet z pompa i napinaczem http://allegro.pl/rozrzad...6955794975.html
bbandi - 30-09-2017, 08:24
Właśnie na ten zestaw za 690 patrzyłem tylko sprzedawca miesiąc temu konto założył i nie wiem czy wiarygodny , tacy co już mają jakiś status na alle to za 750 mają podobny zestaw.
Albo brać za pobraniem za 690 i święto
robertdg - 30-09-2017, 08:41
Zawsze mozesz dopłacić 60zł i wziac ten drozszy komplet http://allegro.pl/rozrzad...5649881641.html
bbandi - 01-10-2017, 21:02
Podłączyłem dziś zasilanie do anteny, akurat byłem 50km od miasta, sprawdzałem na bieżąco czyli włączone radio i wtykałem kabelek po kolei w piny i akurat udało się trafić na chybił trafił za pierwszym razem
Po podpięciu kabelka zamiast szumu pojawił się czysty dzwięk muzyczki
Wrzucam zdjęcie wtyku zasilania anteny z tyłu
Dzięki Hugo - patent ze śrubokrętem pomógł, wtyk wyszedł bez problemu
|
|
|