To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2012 - Gadu gadu

sveno - 13-07-2012, 23:08

Jak wygląda sprawa z rozdzielaniem domków? Było już coś o tym pisane (przegapiłem?)?
bananek126p - 19-07-2012, 12:34

wiem że pewnie to już było omówione, aczkolwiek chciałbym zapytać czy z namiotem można się tak po prostu "wbić" czy tu jakąś rezerwacje trzeba zrobić??
Krystian99 - 19-07-2012, 12:40

Z tego co wiem i pamiętam to na namioty nie ma żadnych rezerwacji ;) miejsca jest dużo na namioty :P
bananek126p - 19-07-2012, 13:50

edit
Seichan - 23-07-2012, 21:55

Czy:
1. do hamowni obowiązuje kolejność w/g listy widniejącej w temacie "Hamownia"?
2. będą wyznaczone godziny podjazdu na hamownię, czy też będzie się tworzył ogonek miśków?

Juiceman - 23-07-2012, 23:17

Lista stworzona byla po to aby zobaczyc ilosc chetnych do hamowni. do chamowni bedzie robiony sznorek tak aby po hamowaniu lub przed moc podjechac na pdlaczyc miska pod kompa
sveno - 24-07-2012, 01:22

Juiceman napisał/a:
do chamowni
popraw to proszę :)
Juiceman napisał/a:
aby po hamowaniu lub przed moc podjechac na pdlaczyc miska pod kompa
polski język trudna być :) brałeś coś? :P
Tomek - 24-07-2012, 06:37

Juiceman napisał/a:
sznorek

może sznórek ??

[ Dodano: 24-07-2012, 08:58 ]
Seichan napisał/a:

2. będą wyznaczone godziny podjazdu na hamownię, czy też będzie się tworzył ogonek miśków?

to jest kluczowe
nie wyobrażam sobie czekać w kolejce na swoją kolej, bo przy 30 osobach to będzie trwać z półtora dnia

[ Dodano: 24-07-2012, 09:00 ]
Juiceman napisał/a:
moc podjechac na pdlaczyc miska pod kompa

może głupie pytanie, ale co mi da podpięcie auta pod kompa??

czy jeśli nie świeci mi CE i nic innego, to czy komp pokaże coś więcej ?

bloody999 - 24-07-2012, 23:31

mitsu mam juz od 4 latek ...ale nigdy nie byłem na zlocie.. pora to zmienić :) szczególnie ze mam tak blisko ..... Znam dobrze okolice wiec chętnie pomogę jeśli będziecie chcieli coś zwiedzić lub zobaczyć..
volve - 25-07-2012, 06:55

tomek84 napisał/a:

Pokaże parametry podczas pracy silnika. Tutaj co prawda jest tylko test stacjonarny, ale i tak sprawdzą Ci, czy wszystkie czujniki podają odpowiednie wartości itp. Być może np. sonda lambda(nie znam się na Galantach, więc nei będę się wdawał w szczegóły) podaje dziwne wartości i przez to np. masz większe spalanie...ogólnie jeśli nie masz EvoScana i nie skanujesz sobie czasem autka, to warto za darmo na zlocie podłączyć się pod kompa ;)

Juiceman - 25-07-2012, 23:39

sveno napisał/a:
Juiceman napisał/a:
do chamowni
popraw to proszę :)
Juiceman napisał/a:
aby po hamowaniu lub przed moc podjechac na pdlaczyc miska pod kompa
polski język trudna być :) brałeś coś? :P

Taaak na szybko z koma pisałem, więc wybaczcie za błedy :mrgreen:

tomek84 napisał/a:
Juiceman napisał/a:
sznorek

może sznórek ??

Może???
tomek84 napisał/a:

[ Dodano: 24-07-2012, 08:58 ]
to jest kluczowe
nie wyobrażam sobie czekać w kolejce na swoją kolej, bo przy 30 osobach to będzie trwać z półtora dnia

Czyli rezygnujesz czy jak? Bo prawdopodobnie tak będzie, tak jak dojazd pod kompa do MMC.
tomek84 napisał/a:

[ Dodano: 24-07-2012, 09:00 ]
Juiceman napisał/a:
moc podjechac na pdlaczyc miska pod kompa

może głupie pytanie, ale co mi da podpięcie auta pod kompa??

nie wiem, może, nie zaglądałem do nich do kompa i nie wiem jakie opcje oferuje ich mut ;-) Btw. czepiasz się tak 4fun czy coś chcesz? :wink:

Seichan - 26-07-2012, 00:10

tomek84 napisał/a:
Seichan napisał/a:

to jest kluczowe

Ja jednak namawiam do rozważenia możliwość podjazdu na hamownię w/g listy i ustalenia na jej podstawie godzin dla poszczególnych osób.
Raz, że pozwoli to na zapanowanie nad chaosem, jaki może się stworzyć (lista nie jest zamknięta, więc osoby nie wpisane będą mogły skorzystać z hamowni ad hoc), a dwa - osoby zapisane na konkursy będą mogły spokojnie w nich uczestniczyć, a nie stać w oczekiwaniu na swoją kolej.
Nie wiem ile czasu potrwa sprawdzanie, ale przy założeniu 10 min na 1 samochód, w ciągu godziny na hamownię wjedzie 6 samochodów. Więc przy 30 samochodach robi się już 5 h. Dodając do tego: "ja zająłem kolejkę dla ..." może być wesoło.
Podpiąć miśka pod kompa jest o wiele prościej niż znaleźć hamownię, a zatem można przyjąć z dużym prawdopodobieństwem, że będzie się ona cieszyła dużą popularnością.
Poza tym nie ma co się łudzić, że przy planowanych upałach (pogoda ponoć jest zamówiona) kierowcy będą tracić cały dzień bez złocistych trunków ;)

sveno - 26-07-2012, 02:09

Renatka dobrze prawi, polać jej, wjeżdżamy na hamownie wg. numerów z listy, i już nie chodzi tu o wyznaczenie godzin, bo wystarczy podać tutaj nr telefonu do jednej osoby z obsługi hamowni i można by do niej dzwonić i pytać który nr właśnie się hamuje... szanujmy swój czas, zlot jest raz na rok i nie uśmiecha mi się stanie w kilometrowej kolejce, bo okaże się że za 50zł połowa osób będzie chciała się sprawdzić ile KM zostało w miśku.
Tomek - 26-07-2012, 07:39

Juiceman napisał/a:

Czyli rezygnujesz czy jak? Bo prawdopodobnie tak będzie, tak jak dojazd pod kompa do MMC.

jeśli mam czekać w kolejce 30-sto osobowej, to tak - rezygnuję
nie będę zlotu spędzać na siedzeniu w aucie

mam jednak nadzieję, że rozważysz drogi Juicemanie opcję listy

Seichan napisał/a:

Ja jednak namawiam do rozważenia możliwość podjazdu na hamownię w/g listy i ustalenia na jej podstawie godzin dla poszczególnych osób.

popieram
przybliżony czas wjazdu na hamownię załatwi sprawę

Seichan napisał/a:
Nie wiem ile czasu potrwa sprawdzanie, ale przy założeniu 10 min na 1 samochód, w ciągu godziny na hamownię wjedzie 6 samochodów. Więc przy 30 samochodach robi się już 5 h. Dodając do tego: "ja zająłem kolejkę dla ..." może być wesoło.

bardzo optymistyczne
ja bym powiedział 15-25 minut na samochód, a i to zakładając brak różnych lagów

[ Dodano: 26-07-2012, 07:46 ]
+ fakt, że niektórzy by chcieli więcej niż 2 przejazdy (ja planuje 4 - 2 na PB i 2 na LPG)

swinks_UK - 26-07-2012, 08:35

Panowie i Panie!
Na hamownie MUSI być lista, bo to wymaga zmiany ustawień hamowni a to trochę trwa. Mamy na liście auta AWD i FWD. Chociażby z tego względu trzeba je pogrupować.
Proponuję sekcję AWD dać na koniec :wink: