To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC

swinks_UK - 07-09-2012, 20:22

Sławek, dziś kasa poszła.
Owczar - 07-09-2012, 22:01

Wczoraj tuningowałem tarcze w wolnej chwili. Zmatowione plecy, a od frontu przemyte zmywaczem do paznokci, mocno pocierając. Przestały się tak świecić i złapały lekki mat :)

Dodatkowo zdrapana farba biała z liczby 100 i 160, oraz 3 i 5k rpm. Tam było stanowczo za ciemno. Nie mam czasu na przeniesienie UKP :/

Sławek, gdzieś wrzucałeś fotkę jak masz przygotowane zegary pod UKP. Pamiętasz gdzie?

sveno - 08-09-2012, 11:20

Owczar napisał/a:
gdzieś wrzucałeś fotkę jak masz przygotowane zegary pod UKP. Pamiętasz gdzie?
prawdopodobnie u siebie w temacie :) ale pojęcia nie mam na której stronie :(

[ Dodano: 08-09-2012, 11:22 ]

By galv6 at 2012-02-12

[ Dodano: 08-09-2012, 11:25 ]
swinks_UK napisał/a:
Sławek, dziś kasa poszła.
pewnie będzie w poniedziałek u mnie.
Owczar, na swoim kompie mam więcej tych fotek, ale dopiero w poniedziałek będę mógł je wrzucić.

Owczar - 15-09-2012, 02:41

Dzięki za foto. Dzisiaj wrzuciłem UKP do zegarów.

Pierwsze spostrzeżenia :)

Trzeba odseparować podświetlenie UKP od kontrolki ładowania i samej tarczy zegarów. Widać poświatę na zgaszonych zegarach.
Przy przejściu z mili na km jest problem z podświetleniem liczb rozmieszczonych w innych miejscach niż w oryginale...

Poniżej zdjęcie max ściemnionych zegarów:

A tutaj różnice pokrycia cyfr i warstwy odblaskowej:

Do zdrapania jest też biała farba nadrukowana na górze. Niestety jest sporo ciemniej. Na zdjęciach jest już zdrapana część, czyli 3 i 5k rpm oraz 100 i 160km/h.

Owczar - 17-09-2012, 01:59

Po ciężkiej walce udało się uzyskać równomierne podświetlenie na całej tarczy, łącznie z napisem V6. Na górze minimalnie mocniej świeci, ale i tak jest o niebo lepiej niż z tym białym nadrukiem. Było zabawy ze stopniowaniem przepuszczalności, aby nie było widać przejścia. Zabawy było tyle, że padła bateria w telefonie, którym sobie doświetlałem i nie ma foto :)

Przy okazji okleiłem czarną izolacją wyświetlacz UKP bo podświetlał zegary na wyłączonym zapłonie i kontrolkę ładowania.
Dodatkowo zaczerniłem markerem okolice kontrolek by zminimalizować propagację światła dookoła. UKP w zegarach wygląda elegancko i jest dużo bardziej ergonomicznie.

sveno - 18-09-2012, 15:48

dawaj fotki i powiedz jak doprowadziłeś światło w nowe miejsca? Matowiłeś plexę papierem?

[ Dodano: 21-09-2012, 12:13 ]
Zostałem pogoniony :)

Zbieram zamówienia na drugą partię tarcz, narazie tylko HC bo sesja wesele itp. ale cały czas pamiętam o tarczach do zegarów analogowych, jak mi Jackall udostępni swoje stare zegary to zrobimy i te :)

Zamówienia na PW według szablonu ze strony 14 tego tematu. Termin ostateczny to wtorek czyli za 5 dni :)

Tomek - 22-09-2012, 18:45

hop
diabelll - 22-09-2012, 22:49

do 2,0 tez bedzie wersja ? :)
kochajj - 23-09-2012, 08:24

mi wyszło idealnie równo podświetlone... plexi pomalowalem w miejscach nowych cyfr fiałą farbą... bez stopniowania.. nie ma cieniów i jest elegancko... tylko górna część się odznacza, ta malowana w tarczy na biało... poza tym tarcze mega wrażliwe na temp... delkatne muśniecie opalarką i tarcza na złom :) ... Sveno jest szansa dorobić jeną lub 2 sztuki?
Owczar - 23-09-2012, 09:23

Ja pomalowałem białym lakierem, podobnie jak kochajj. Te gorna czesc wydrukowana zdrapalem. Aby przytlumic swiato w tym miejscu, stosuje biala matowa, biurowa tasme. Efekt wychodzi zadowalajacy, bo trzeba nakleic kilka warstw, dzieki czemu mozna stopniowac. Ostatnio wyszlo prawie dobrze, ale musze jeszcze ze 2 warstwy nakleic i bedzie git.

No i te biale cyfry nie rzucaja sie w oczy przy zgaszonych zegarach. Calosc tarczy przejechalem jeszcze dosc mocno zmywaczem do paznokci by sie tak nie swiecily.

sveno - 25-09-2012, 21:12

kochajj napisał/a:
Sveno jest szansa dorobić jeną lub 2 sztuki?
si :) napisz na PW które i czy coś zmieniamy?
Jackall - 29-09-2012, 22:47

sveno napisał/a:
cały czas pamiętam o tarczach do zegarów analogowych, jak mi Jackall udostępni swoje stare zegary to zrobimy i te
jak byś napisał pw albo eska to byś miał, wiesz, że ostatnio mam mało czasu na cokolwiek :P
eggforever - 30-09-2012, 21:52

Po otrzymaniu PW dołączam się do zamówienia i a kaska jest już w drodze :)
Owczar - 04-10-2012, 12:02

Fotka zegarów po tuningu. Mocno padało światło i widać ciemniejsze miejsca choć w rzeczywistości świeci równo, poza mocniej świecącą górą, ale to zostanie dopracowane.

pitbu77 - 06-10-2012, 21:52

Gitarowo! Teraz mnie się podoba :)
Należy Wam się po piwku arbuzowym :D