[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
tyku - 20-11-2013, 20:14
prosto napisał/a: | ale juz nastepnego dnia nie moglem znowu polaczyc telefonu z BT |
Zmień moduł na nowszy, i wtedy może problemy się skończą.
msnboss - 08-12-2013, 16:05
Witam,
Już kiedyś wspominałem na forum że mój BT łączy się z tel, mogę odbierać połączenia itd jedyny problem to: BT mnie nie słyszy... przełożyłem mikrofon z innego auta, sprawdziłem napięcia itd czy ktoś kiedyś spotkał się z uszkodzeniem modułu BT w taki sposób że przestał słyszeć użytkownika? ( tak jakby nie działał mikrofon)
[ Dodano: 19-12-2013, 18:59 ]
Moj zestaw BT zaczął działać! Tzn. moduł który miałem w aucie jednak został uszkodzony przez jakieś zwarcie na wejściu do mikrofonu... cóż musiałem go wymienić na inny używany ale taki sam jak miałem. Tym razem wszystko na 1 rzut oka działa.
Jedyny mankament na który zwrócili uwagę moi rozmówcy to że słyszą własne echo... ale to chyba jest nie do przerobienia? Ktoś miał podobne doświadczenia?
jaca87 - 04-02-2014, 09:52
Od paru dni mam kłopot z zestawem hand's free. Kompletnie nie reaguje na żadne działania, nie łączy się z telefonem, po wciśnięciu guzików na kierownicy nie ma żadnej reakcji.
Tak jakby go w ogóle nie było.
Wiecie co to może być?
prosto - 04-02-2014, 18:50
moze to być np. wina taśmy w kierownicy - u mnie tak było ze działało tylko sterowanie radiem i tempomat(tez nie zawsze) a sterowanie telefonem nie dzialalo. kupilem tasme uzywaną na allegro za 100zl i tokyo naprawil usterke w kilka minut
jaca87 - 05-02-2014, 08:13
Sterowania radiem i tempomatu działa bez zarzutu.
prosto - 05-02-2014, 09:13
no u mnie tez sterowanie radiem i tempomatem działało bez zarzutu tylko sterowanie BT nie działało (potem z czasem sterowanie tempomatem przestawalo dzialac), wiec obstawiam ze to będzie to samo. druga mozliwosc to po prostu awaria modułu BT. mysle ze TOKYO naprawi
mjsystem - 05-02-2014, 16:14
Może to być taśma. Kiedyś spotkałem się z taką sytuacją u kolegi, jak na myjni psikali preparatem do czyszczenia między kierownicą a kokpitem kierownicy i tak napsikali, że trzeba było czyścić wszystko. Różnie bywa, trzeba zdiagnozować.
jaca87 - 05-02-2014, 20:59
Ok, to będę szukał w taśmie, rozumiem że muszę ściągnąć całą kierownice. Czy jak to wygląda?
mjsystem - 05-02-2014, 21:01
jaca87 napisał/a: | Ok, to będę szukał w taśmie, rozumiem że muszę ściągnąć całą kierownice. Czy jak to wygląda? |
Pamiętaj o poduszkach itp, samemu trzeba potrafić, poza tym sam zdiagnozujesz realny problem?
prosto - 06-02-2014, 11:12
tak musisz sciagnac kierownice, demontaz dosc prosty(chociaz przydaje sie druga osoba), gorzej poskladac bo trzeba odpowiednio ustawic tasme aby przy kreceniu kierownicy potem jej nie ukrecic no i z poduchą trzeba uwazac
tokyo - 07-02-2014, 22:59
witam
Kolego Jaca sprawdz sobie w nastepujacy sposob czy to tasma (sprawdzilismy tak u Prosto. Krec kierownica i naciskaj przycisk HFS menu do konca w lewo potem do konca w prawo. Jak zareaguje to na 100% bedzie tasma,a jak nie to daj znac spotakamy sie na jakiejs stacji w Gl i obadamy temat.
Pozdrawiam
jaca87 - 10-02-2014, 19:48
tokyo napisał/a: | witam
Kolego Jaca sprawdz sobie w nastepujacy sposob czy to tasma (sprawdzilismy tak u Prosto. Krec kierownica i naciskaj przycisk HFS menu do konca w lewo potem do konca w prawo. Jak zareaguje to na 100% bedzie tasma,a jak nie to daj znac spotakamy sie na jakiejs stacji w Gl i obadamy temat.
Pozdrawiam |
Zrobiłem tak, kręciłem na maksa kierownicą w lewo i prawo. Niestety zero reakcji.
MagicMarcus - 18-03-2014, 08:37
Witam!
To jest mój pierwszy post na forum. Zakupiłem parę dni temu Lancera 2009r. 1.8 ze skrzynią CVT.
Mam podobny problem jak przedmówcy, kierownicą kręciłem prawo lewo i nic, reszta działa.
Po rozkręceniu schowka, po lewej stronie wentylatora jest taka czarna skrzyneczka - czy to jest moduł bluetooth? Ściągał ktoś to może? Jestem elektronikiem z zamiłowania więc może bym podjął próbę naprawy. A może jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za BT, który nie jest opisany w instrukcji?
PS. Autko jest jak to mówią młodzi - "fajne" .
irhabi - 14-05-2014, 15:44
jaca87 napisał/a: | Od paru dni mam kłopot z zestawem hand's free. Kompletnie nie reaguje na żadne działania, nie łączy się z telefonem, po wciśnięciu guzików na kierownicy nie ma żadnej reakcji.
Wiecie co to może być? |
Czy po uruchomieniu zestawu tj. wciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za komendy głosowe, widzisz na wyświetlaczu radia, że uruchomił się system (widać wtedy zasięg oraz stan baterii)?
jaca87 - 14-05-2014, 19:48
irhabi napisał/a: | jaca87 napisał/a: | Od paru dni mam kłopot z zestawem hand's free. Kompletnie nie reaguje na żadne działania, nie łączy się z telefonem, po wciśnięciu guzików na kierownicy nie ma żadnej reakcji.
Wiecie co to może być? |
Czy po uruchomieniu zestawu tj. wciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za komendy głosowe, widzisz na wyświetlaczu radia, że uruchomił się system (widać wtedy zasięg oraz stan baterii)? |
Nic się nie zmienia, już trochę czasz jeżdżę bez BT
|
|
|