To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

tyku - 20-11-2013, 20:14

prosto napisał/a:
ale juz nastepnego dnia nie moglem znowu polaczyc telefonu z BT

Zmień moduł na nowszy, i wtedy może problemy się skończą.

msnboss - 08-12-2013, 16:05

Witam,
Już kiedyś wspominałem na forum że mój BT łączy się z tel, mogę odbierać połączenia itd jedyny problem to: BT mnie nie słyszy... przełożyłem mikrofon z innego auta, sprawdziłem napięcia itd czy ktoś kiedyś spotkał się z uszkodzeniem modułu BT w taki sposób że przestał słyszeć użytkownika? ( tak jakby nie działał mikrofon) :wink:

[ Dodano: 19-12-2013, 18:59 ]
Moj zestaw BT zaczął działać! Tzn. moduł który miałem w aucie jednak został uszkodzony przez jakieś zwarcie na wejściu do mikrofonu... cóż musiałem go wymienić na inny używany ale taki sam jak miałem. Tym razem wszystko na 1 rzut oka działa.
Jedyny mankament na który zwrócili uwagę moi rozmówcy to że słyszą własne echo... ale to chyba jest nie do przerobienia? Ktoś miał podobne doświadczenia?

jaca87 - 04-02-2014, 09:52

Od paru dni mam kłopot z zestawem hand's free. Kompletnie nie reaguje na żadne działania, nie łączy się z telefonem, po wciśnięciu guzików na kierownicy nie ma żadnej reakcji.
Tak jakby go w ogóle nie było.

Wiecie co to może być? :(

prosto - 04-02-2014, 18:50

moze to być np. wina taśmy w kierownicy - u mnie tak było ze działało tylko sterowanie radiem i tempomat(tez nie zawsze) a sterowanie telefonem nie dzialalo. kupilem tasme uzywaną na allegro za 100zl i tokyo naprawil usterke w kilka minut ;)
jaca87 - 05-02-2014, 08:13

Sterowania radiem i tempomatu działa bez zarzutu.
prosto - 05-02-2014, 09:13

no u mnie tez sterowanie radiem i tempomatem działało bez zarzutu tylko sterowanie BT nie działało (potem z czasem sterowanie tempomatem przestawalo dzialac), wiec obstawiam ze to będzie to samo. druga mozliwosc to po prostu awaria modułu BT. mysle ze TOKYO naprawi ;)
mjsystem - 05-02-2014, 16:14

Może to być taśma. Kiedyś spotkałem się z taką sytuacją u kolegi, jak na myjni psikali preparatem do czyszczenia między kierownicą a kokpitem kierownicy i tak napsikali, że trzeba było czyścić wszystko. Różnie bywa, trzeba zdiagnozować.
jaca87 - 05-02-2014, 20:59

Ok, to będę szukał w taśmie, rozumiem że muszę ściągnąć całą kierownice. Czy jak to wygląda?
mjsystem - 05-02-2014, 21:01

jaca87 napisał/a:
Ok, to będę szukał w taśmie, rozumiem że muszę ściągnąć całą kierownice. Czy jak to wygląda?

Pamiętaj o poduszkach itp, samemu trzeba potrafić, poza tym sam zdiagnozujesz realny problem?

prosto - 06-02-2014, 11:12

tak musisz sciagnac kierownice, demontaz dosc prosty(chociaz przydaje sie druga osoba), gorzej poskladac bo trzeba odpowiednio ustawic tasme aby przy kreceniu kierownicy potem jej nie ukrecic ;) no i z poduchą trzeba uwazac
tokyo - 07-02-2014, 22:59

witam
Kolego Jaca sprawdz sobie w nastepujacy sposob czy to tasma (sprawdzilismy tak u Prosto. Krec kierownica i naciskaj przycisk HFS menu do konca w lewo potem do konca w prawo. Jak zareaguje to na 100% bedzie tasma,a jak nie to daj znac spotakamy sie na jakiejs stacji w Gl i obadamy temat.
Pozdrawiam

jaca87 - 10-02-2014, 19:48

tokyo napisał/a:
witam
Kolego Jaca sprawdz sobie w nastepujacy sposob czy to tasma (sprawdzilismy tak u Prosto. Krec kierownica i naciskaj przycisk HFS menu do konca w lewo potem do konca w prawo. Jak zareaguje to na 100% bedzie tasma,a jak nie to daj znac spotakamy sie na jakiejs stacji w Gl i obadamy temat.
Pozdrawiam

Zrobiłem tak, kręciłem na maksa kierownicą w lewo i prawo. Niestety zero reakcji.

MagicMarcus - 18-03-2014, 08:37

Witam!
To jest mój pierwszy post na forum. Zakupiłem parę dni temu Lancera 2009r. 1.8 ze skrzynią CVT.
Mam podobny problem jak przedmówcy, kierownicą kręciłem prawo lewo i nic, reszta działa.
Po rozkręceniu schowka, po lewej stronie wentylatora jest taka czarna skrzyneczka - czy to jest moduł bluetooth? Ściągał ktoś to może? Jestem elektronikiem z zamiłowania więc może bym podjął próbę naprawy. A może jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za BT, który nie jest opisany w instrukcji?

PS. Autko jest jak to mówią młodzi - "fajne" . :lol:

irhabi - 14-05-2014, 15:44

jaca87 napisał/a:
Od paru dni mam kłopot z zestawem hand's free. Kompletnie nie reaguje na żadne działania, nie łączy się z telefonem, po wciśnięciu guzików na kierownicy nie ma żadnej reakcji.

Czy po uruchomieniu zestawu tj. wciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za komendy głosowe, widzisz na wyświetlaczu radia, że uruchomił się system (widać wtedy zasięg oraz stan baterii)?

jaca87 - 14-05-2014, 19:48

irhabi napisał/a:
jaca87 napisał/a:

Czy po uruchomieniu zestawu tj. wciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za komendy głosowe, widzisz na wyświetlaczu radia, że uruchomił się system (widać wtedy zasięg oraz stan baterii)?

Nic się nie zmienia, już trochę czasz jeżdżę bez BT :(