Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin
szuwar - 25-06-2015, 22:05
fj_mike napisał/a: | Dużo za mało. Może będzie z tego jakaś nauka na przyszłość dla niej. |
Też jestem tego zdania, dlatego że uciekła, jakby się przyznała - zważywszy, że mieszka na tym samym osiedlu, nawet by nie dostała mandatu bo załatwilibyśmy to oświadczeniem. .... a nauka w kwocie 50 zł może być niewystarczająca. Nie ma co marudzić, miejmy nadzieję, że to kogoś coś nauczy.
Ale...... maximum irytacji !!! po stanowisku AVIVA co do zdarzenia. Wysłałem pismo z policji do nich, a oni napisali że nie wiedzą czy się poczuwają do odpowiedzialności i przesuwają termin wypłaty i likwidacji szkody do 90 dni bo nie byli w stanie ustalić wszystkiego. Przedwczoraj odpisałem im dobitnie co o tym myślę popierając argumentami i paragrafami na to, dzwoni wczoraj gość i mówi, ze ok wypłacą mi kasę z ich wyceny pod warunkiem, że powiem w nagrywanej rozmowie, że zrzekam się praw do dalszych kroków i nie mam prawa dalej czegokolwiek żądać. Gość nie zrozumiał pisma, powtórzyłem mu to przez telefon i poprosiłem aby nie kasował tego nagrania, dziś mam kasę na koncie.
Ale za te praktyki idę do rzeczoznawcy i mają wypłacić mi wg EUROTAX i opinii biegłego PZMOT i sadowego .... jadą na bezczela !!!!
robertdg - 26-06-2015, 08:24
szuwar napisał/a: | Też jestem tego zdania, dlatego że uciekła, jakby się przyznała - zważywszy, że mieszka na tym samym osiedlu, nawet by nie dostała mandatu bo załatwilibyśmy to oświadczeniem. .... a nauka w kwocie 50 zł może być niewystarczająca. Nie ma co marudzić, miejmy nadzieję, że to kogoś coś nauczy.
| Skoro zbiegła z miejsca zdarzenia a takie info jest w notce policyjnej, to prócz mandatu dostanie jeszcze rachunek od ubezepieczalni równy kwocie wypłaconego Tobie odszkodowania
szuwar - 04-07-2015, 00:03
robertdg, na tym co dopłaci babka nie za bardzo mi zależy z racji tego, że nie jestem złośliwy, każdemu może się zdarzyć, tylko kurczę naganna jest ucieczka - bo mi się uda ....
Kolejny wpis do KS:
- wymiana łożyska przód prawego (SKF w środku KOYO)
- łącznik stabilizatora tył x 2 - wymiana
- 6xświece NGK + przewody wysokiego NGK
szuwar - 06-07-2015, 19:57
Po wymianie świec i kabli problem, jakby nie palił na jeden gar, silnik na gazie jakby nierówno chodził, na benzynie IDEAŁ jak stół.
Wizyta u "gazownika", Darek jak zwykle stanął na wysokości zadania, przy okazji zaktualizował soft
Teraz wizyta u lakiernika ze zderzakiem i na zlot autko w pełni przygotowane, szczególnie stajnia w pełni co czuć )
... bo przez te remonty nie wyrobię się z kasą na nowe buty ....
szuwar - 27-07-2015, 21:09
27.07 Zainstalowany UKP
Pozostaje kalibracja na dokładne dane bo zrobione pobieżnie. Ale wszystko super. I kolejny raz podziękowania dla marianoooo za pomoc.
szuwar - 30-07-2015, 21:18
Dzisiaj odebrałem miśka od lakiernika, naprawiony zderzak po zdarzeniu parkingowym opisanym wcześniej.
mkm - 30-07-2015, 21:27
Zdjęcia? Szerszy opis? Niedociągnięcia? Różnice w odcieniach? Ilośc szpachli podana w mikronach? Lub gramach? Coś?
szuwar - 03-08-2015, 19:07
mkm, fotki mam, muszę przeszperać, ale sam uszczerbek nie był zbyt wielki, przytuliłem 1200 pln z OC sprawcy, a wydałem 200 co do odcieni to jak na rynku w Tajlandii, od koloru do wyboru taki urok mojego namaszczenia ....
Dodatkowo dzisiaj zmieniony olej + filtry i łożysko z przodu lewe, bo prawe niedawno zmieniałem, nie wytrzymałem z tym szumieniem oczywiście KOYO, które znalazłem w opakowaniu KANAKO z piastą - 256 pln.
Jutro w trasę, więc wszystko gotowe
szuwar - 03-08-2015, 22:01
... i zapomniałem napisać co będzie następnym zakupem do rekina .... Rozpórka .... jAZZMAN, użyczył mi na spocie i już po krótkich, aczkolwiek intensywnych testach widzę różnicę na +, niebawem zagości pod maską na stałe.
szuwar - 11-08-2015, 15:20
Nic nie puka, nic nie stuka, nie huczy ..... to wymieniłem filtr LPG
eber - 11-08-2015, 17:05
Bardzo ładny
mjsystem - 11-08-2015, 17:11
szuwar napisał/a: | to wymieniłem filtr LPG | Była taka potrzeba, czy portfel Ci ciążył?
Fotki chcę zobaczyć
szuwar - 12-08-2015, 00:28
mjsystem napisał/a: | Była taka potrzeba, czy portfel Ci ciążył? |
galantem jeżdżę, to mnie stać
Cytat: | Fotki chcę zobaczyć |
obejrzysz na zlocie, ale wszystkich szczegółów nie zdążę ogarnąć ....
eber napisał/a: | Bardzo ładny |
dziękuję.
szuwar - 20-08-2015, 21:45
Dziś rekin ponownie podskoczył .... wyciek z chłodnicy wody. Sprawdza chyba gdzie granica
wojtas - 20-08-2015, 21:53
Testuje Twoją cierpliwość
|
|
|