To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA5A by tresorex

tresorex - 01-06-2015, 09:35

Na siedzisku będzie trudno bo pokrowiec ma nieco inny kształt niż gąbka od skórzanych. Na oparciu to chyba kwestia tego że za mocno ponaciągałem przetłoczenia... będzie do poprawy jak zrobię drugi fotel :)
Ksiao - 01-06-2015, 21:45

spoko nawet lekko do poprawienia ale daje rade :D
Kylu - 02-06-2015, 00:52

Kuurka, bardzo ładnie.
Gdzie można dostać takie fajne fotele ?? :)

tresorex - 02-06-2015, 08:12

Ja kupiłem za śmieszne pieniądze, ale z bardzo zniszczoną skórą. Na szczęście elektryka działała i to najważniejsze.

Najgorsze było wszywanie nowego materiału na siedzisko i oparcie...

Kylu - 02-06-2015, 11:48

Czyli oryginalnie fotele avansowskie materiałowe czarno-niebieskie nie wychodziły elektryczne, tylko skóra?
Hugo - 02-06-2015, 11:51

Kylu napisał/a:
Czyli oryginalnie fotele avansowskie materiałowe czarno-niebieskie nie wychodziły elektryczne, tylko skóra?
Dokładnie.
tresorex - 05-06-2015, 21:50

Tylko skóry miały elektrykę... ale widziałem też taką na korbki w przedliftach :)
tresorex - 19-01-2016, 13:18

Ostatnio pracowałem nad soczewkami. Udało się zrobić soczewki do długich i krótkich.
Tak wygląda lampa

Na aucie:

Niestety po założeniu do auta okazało się że soczewki świecą bardzo nisko i skończyła się regulacja do podnoszenia. Muszę znowu je zdemontować, rozebrać i umieścić soczewki pod innym kątem żeby świeciły wyżej :(
Musiałem tak blisko ściany podjechać żeby było widać ślad światła:

I dodatkowo prawa soczewka jest coś krzywo bo linia nie jest w poziomie...

Przy okazji dostałem w prezencie roletę na tylną szybę:

Muszę jeszcze ją przymocować bo jest tylko wsunięta i zamontować górne haczyki żeby było można ją zamykać :) Teraz szukam jeszcze podobnych żaluzji na boczne szyby :D

Hugo - 19-01-2016, 13:23

tresorex napisał/a:
Niestety po założeniu do auta okazało się że soczewki świecą bardzo nisko i skończyła się regulacja do podnoszenia. Muszę znowu je zdemontować, rozebrać i umieścić soczewki pod innym kątem żeby świeciły wyżej
Skąd ja to znam :mrgreen:
wichura1 - 19-01-2016, 14:42

Ach ci majsterkowicze. :D Wszystko powymieniasz i sprzedasz, żeby zrobić następny. :P
tresorex - 19-01-2016, 14:56

Co zrobić jak nie było nawet w opcji jakiegoś bajeru typu lusterko fotochromatyczne? Ja kupiłem za 20zł na allegro, przerobiłem, zamontowałem i już mnie nie wkurza że muszę przełączać pstryczek jak jakieś auto za mną jedzie :D

Ostatnio szukałem jakiś części do BMW i zatkało mnie jak zobaczyłem ile dodatków wychodziło z fabryki... do takiego E36 było mnóstwo dodatków do wnętrza, foteliki dziecięce, uchwyty do przewożenia psów, bagażniki dachowe... nawet przyczepka ze światłami tylnymi z sedana ;)

tresorex - 16-06-2016, 15:18

Wreszcie mam ciszę z zawiasem z przodu :)
Wymieniony został górny wahacz:

Oraz oba łączniki stabilizatora:

Jeden był już wymieniany przeze mnie i wyglądał nawet dobrze, ale że kupiłem 2szt to wymieniłem oba. Ten gorszy którego jeszcze nie wymieniałem wyglądał tak:

Dodatkowo wymieniłem harmonijki na maglownicy bo jedna już była pęknięta, a druga wyglądała na bardzo zmęczoną:

Gumy były jeszcze oryginalne marki Koyo:

A i dodatkowo wpadł mały gadżet do wnętrza. Bardzo zaawansowany system dozoru optycznego ;)

tresorex - 25-07-2016, 12:36

Trochę ostatnio mi ciekło spod pokryw więc przy okazji wymiany oleju wymieniłem uszczelki pokryw wraz z uszczelkami świec:

Przy okazji wleciała oryginalna gumka uszczelniająca odmę:

Siedzi sobie tutaj:

Przy okazji wyczyściłem pokrywy bo były mocno brudne:

Niestety przy zdejmowaniu pokryw uszkodziłem prawie wszystkie kable:

Przewody były ok ale gumki kruszyły się w rękach przy wyciąganiu... NGK schodzi na psy...

Niestety na miejscu do wyboru miałem koreański zamiennik albo właśnie NGK

Filtr kabinowy standardowo czorny ;)

Chyba trzeba zacząć wymieniać go co pół roku ;)

Za niedługo będzie nowy post bo po 10km po wymianie oleju pękła chłodnica i zaczął wyciekać płyn :x :evil:

Hugo - 25-07-2016, 16:25

Ja mam przewody WN NGK i są OK. Rozgrzany olej rozpuści każdą gumę i nie jest to wina przewodów.
tresorex - 26-07-2016, 22:35

Chłodnica już wymieniona:

Przy okazji wymieniłem dolne śrubki wentylatorów i dolną opaskę bo były mocno skorodowane ;)

A tu winowajca wycieku, tak jak pisałem w poście wcześniej:

Najdziwniejsze że na skrzydłach wiatraka nie było śladu żeby coś tam się dostało :\