To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Morfi - 12-09-2012, 07:26

Bo wpierw musi być organizator. To jest najistotniejsza rzecz, ja nie szukam bo nie będe wciskał jakiemus regionowi organizacji.
Jakby region napisał chcemy organizować, ale problem z ośrodkiem wtedy bym spedził kilka dni wyszukując najlepszego ośrodka dla organizacji danego regionu.
W jakimś tam stopniu pomagałem przy 3 zlotach i wiem mniej wiecej z czym to się wiąże.
Dlatego chetne osoby do organizowania zlotu są najważniejsze, reszte da się załatwić.

pamar - 12-09-2012, 07:30

A organizatorzy to... ?
Konkretnych deklaracji nie widzę.

Morfi - 12-09-2012, 07:34

No własnie nie ma :(
szuwar - 12-09-2012, 08:03

pamar napisał/a:
A organizatorzy to... ?
Konkretnych deklaracji nie widzę.

Morfi napisał/a:
No własnie nie ma :(

ale tak szczerze mówiąc po cóż komitet jak nie ma miejsca, a do fregaty jak widziałem zgłosił się Słupsk.

Znajdźmy coś sensownego to i komitet się znajdzie, bo moim zdaniem to powoli jak z Rejsu, wybierzmy przez głosowanie metodę głosowania ...

Tomek - 12-09-2012, 08:20

Morfi napisał/a:

Jakby region napisał chcemy organizować, ale problem z ośrodkiem wtedy bym spedził kilka dni wyszukując najlepszego ośrodka dla organizacji danego regionu.

małopolska się deklarowała
ale ośrodka brak

nie macie na śląsku (w ok. pogorii/szczakowej jakiegoś ośrodka???)

Yoshiko - 12-09-2012, 08:34

słuchajcie
ten ośrodek Kaszubski bór zaproponowany przez szuwara też jest godny uwagi

noclegi z pełnym sanitariatem (300 miejsc)
atrakcje takie jak na Wawrzce
parking - czyli miejsce dla sponsorów jest
auta z tego co widać w galerii parkuje się pod domkami

czy czegoś im brakuje ????

Jaro1974 - 12-09-2012, 10:26

Powiem szczerze że to jest też ciekawa propozycja.
szuwar - 12-09-2012, 10:38

aby trzymać się prawdy zaproponowała to emada, :)

jeżeli będzie chęć aby tam odbył się zlot mogę podjechać w przyszłym tygodniu do ośrodka, wybadać co i jak i porozmawiać z kimś kto może udzielić nam rzeczowych odpowiedzi i być osobą decyzyjną, odnośnie decyzji.

Musiałbym dostać tylko świat w liczbach :) mianowicie listę zameldowanych na Wawrzce aby mieć obraz rzeczywiście zameldowanych i mieszkających przez okres zlotu - wydanie zawieszek, nie świadczy o zameldowaniu i zajęciu miejsca.

i wstępnie dobrze by było określić organizatorów z pomorskiego, ja mogę wspomagać bo nie mam tyle czasu aby w pełni się zdeklarować i to na odległość.

[ Dodano: 12-09-2012, 10:39 ]
i być osobą decyzyjną, odnośnie decyzji.

proszę sie nie czepiać pisałem tekst na raty :)

emada - 12-09-2012, 11:17

szuwar napisał/a:
http://www.kaszubskibor.pl/dojazd.html
grzesiopol napisał/a:
http://www.podlipami.mazu...&pg=40id_lang=0

Oba ośrodki są ciekawe. Ten ośrodek Kaszubski Bór znalazłam jako pierwszy wpisując ośrodki wypoczonkowe Kaszuby i zadzwoniłam, podpytałam i wstępnie spełniał nasze oczekiwania.
Myślę, że jest tam sporo takich miejsc. Szczególnie, że Kaszuby są mało oblegane, każdy ośrodek pójdzie nam na rękę jak będziemy chcieli coś zorganizować i sporo też się da wynegocjować.

Fajny też ten ośrodek Pod Lipami.

Pisałam do os12, żeby skontaktował się z Japanami w sprawie sponsoringu, regionów itp... może ta informacja też nam coś wyjaśni, choć poszukiwania powinny cały czas trwać.
szuwar, czy ktokolwiek inny, kto zajmie się tematem ośrodka, pomogę, wymienię się doświadczeniem w miarę możliwości, bo 2 lata z rzędu ja ogarniałam te tematy.

sveno - 12-09-2012, 11:23

a znaleźliście coś ciekawego na południowym końcu Mazowieckiego lub w Świętokrzyskim? Tam organizatorzy się znajdą i Japan nie będzie miał daleko :)
Bartek - 12-09-2012, 13:02

emada napisał/a:

Pisałam do os12, żeby skontaktował się z Japanami w sprawie sponsoringu, regionów itp... może ta informacja też nam coś wyjaśni, choć poszukiwania powinny cały czas trwać.

Zgadzam się w 100%

emada napisał/a:

szuwar, czy ktokolwiek inny, kto zajmie się tematem ośrodka, pomogę, wymienię się doświadczeniem w miarę możliwości, bo 2 lata z rzędu ja ogarniałam te tematy.

Pracujesz na podpis pod nickiem: "etatowy łącznik z ośrodkami" :D

meydey000 - 12-09-2012, 13:14

sveno, ty proponowałeś, ja proponowałem i lipa.
Bucza - 12-09-2012, 14:21

Znalazłam ośrodek, który jest praktycznie jak Wawrzkowizna, tylko trochę lepszy :D

http://www.kusydwor.pl/mapa.html

Dzwoniłam do nich i dostałam namiary na gościa, który zajmuje zorganizowanymi grupami, napisałam już do niego maila z naszymi wymaganiami i zapytaniem o ofertę.

stary alfer - 12-09-2012, 14:42

Drodzy Admini.

Napiszcie proszę jak daleko są ustalenia z Fregatą. Na czym dziatwa stoi?
Być może już jest coś ustalone i całe to zamieszenia wokół innych ośrodków generuje niepotrzebne straty czasowe u tropiących ośrodki userów.

Bucza - 12-09-2012, 15:01

stary alfer napisał/a:
Drodzy Admini.

Napiszcie proszę jak daleko są ustalenia z Fregatą. Na czym dziatwa stoi?
Być może już jest coś ustalone i całe to zamieszenia wokół innych ośrodków generuje niepotrzebne straty czasowe u tropiących ośrodki userów.

Uważam, że zbieranie ofert nie jest czasem straconym, nawet jeżeli wybierzemy Łebę, to będziemy już mieć lepsze rozeznanie na kolejny rok, a poza tym zawsze lepiej mieć wybór, ewentualnie jakieś rezerwowe miejsce.

Jest jeszcze jeden ośrodek na mazurach

http://www.kalwa-energopol.pl/

Też wysłałam im zapytanie