To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - reVOLV(O)er

Rafal_Szczecin - 06-02-2015, 22:06

rosomak1983 napisał/a:
Jaka waga sztuki ?

Matejko - 07-02-2015, 17:55

mogłeś wejsc z felga w rekach na wage i jedynke z przodu zakreślić :-P
Rafal_Szczecin - 07-02-2015, 19:12

Cytat:

mogłeś wejsc z felga w rekach na wage i jedynke z przodu zakreślić :-P

wiedziałem, że na Ciebie mogę zawsze liczyć . Jak byłeś u mnie w sierpniu ,to waga podczas Twojego ważenia pokazała error, już nie pamietasz ? lepiej zawijaj na siłownie, bo zostało Ci coraz mniej czasu ;)

Matejko - 08-02-2015, 10:50

error był bo nie ogarnęła ze taki wysoki i tak mało ważył, przyzwyczajona zawsze do ważenia niższych i cięższych
Rafal_Szczecin - 14-02-2015, 14:09

maly prezent od zony na walentynki

opony będą w poniedziałek, więc we wtorek zakładamy i zobaczymy jak bardzo pieje :D

wczoraj zamówiłem gwintowane zawieszenie - będzie u mnie 28 lutego

dodatkowo zbieram już fanty na przyszły sezon,a że trochę ich będzie, więc zakupy zaczynamy już teraz, by jakoś to rozłożyć w czasie. na tą chwile zakupiona butla z cayenne ( będą dwie takie )

docelowo zabudowa ma wyglądać mniej więcej w ten sposób ( mam plan by troszke inaczej to ułożyć i jak widać wyżej zbiorniki beda wypolerowane )

Marcin-Krak - 14-02-2015, 15:13

Rafal_Szczecin napisał/a:
docelowo zabudowa ma wyglądać mniej więcej w ten sposób ( mam plan by troszke inaczej to ułożyć i jak widać wyżej zbiorniki beda wypolerowane )

Za wiele LPG to tam Panie nie wejdzie :mrgreen:

robertdg - 14-02-2015, 18:26

wczoraj zamówiłem gwintowane zawieszenie - będzie u mnie 28 lutego

dodatkowo zbieram już fanty na przyszły sezon,a że trochę ich będzie, więc zakupy zaczynamy już teraz, by jakoś to rozłożyć w czasie. na tą chwile zakupiona butla z cayenne ( będą dwie takie )

Ma się rozumieć, że to amory gotowe z okuciami dla air ride :?:

Rafal_Szczecin - 14-02-2015, 20:23

robertdg napisał/a:

Ma się rozumieć, że to amory gotowe z okuciami dla air ride :?:

nie. po pierwsze to nie ma gotowych zestawów do mojego samochodu ( nie wspominam o takich które mają tuv ), po drugie trzeba to robić indywidualnie, po trzecie nie uśmiecha mi się płacić komuś za coś,co mogę zrobić sam .

to "zwyczajny" gwint, który z czasem ( w przyszłym sezonie ) będzie obsługiwał air ride.
nie dam rady $$ ogarnąć wszystkiego (fele,opony,gwint, air ride, kierownica r-design ) w dwa miesiące .

teraz przez jakiś czas będę powoli kompletował sprzęt tj zawory,butle, okucia,kompresor i jeszcze parę innych pierdół potrzebnych by wszystko chodziło .

jedna butla już jest, zostało znalezienie drugiej w dobrej cenie i takim samym stanie , zawory też już wstępnie zaklepane, reszta rozłożona zostanie w czasie .

robertdg - 14-02-2015, 21:03

nie. po pierwsze to nie ma gotowych zestawów do mojego samochodu ( nie wspominam o takich które mają tuv ), po drugie trzeba to robić indywidualnie, po trzecie nie uśmiecha mi się płacić komuś za coś,co mogę zrobić sam .
to "zwyczajny" gwint, który z czasem ( w przyszłym sezonie ) będzie obsługiwał air ride.
nie dam rady $$ ogarnąć wszystkiego (fele,opony,gwint, air ride, kierownica r-design ) w dwa miesiące .
Nie wiem czy moje pytanie Cię zirytowało, czy jak, ale twa wypowiedź wynika na lekką frustracje.
Osobiście podziwiam bo takie projekty to głownie pod pokazy albo typowy użytek się stosuje a profesjonalne wykonanie niestety ale wymaga sporej inwestycji.

Rafal_Szczecin - 14-02-2015, 21:13

robertdg napisał/a:
Nie wiem czy moje pytanie Cię zirytowało, czy jak, ale twa wypowiedź wynika na lekką frustracje.

z mojej strony nie ma żadnej frustracji ,brak mi powodów do tego ;) . zwykłe pytanie, zwykła odpowiedź .
robertdg napisał/a:

wymaga sporej inwestycji.

zgadza się ,dlatego nie mogę sobie pozwolić na wszystko już teraz, i dlatego zakupy rozłożone zostaną w czasie, by aż tak bardzo nie pociągnęły po kieszeni. największy wydatek to gwint, okucia i kompresor,reszta to drobne ;)

mam o tyle dogodną sytuację, iż mój sąsiad i dobry kolega ( który namawiał mnie na air od jakiegoś czasu) ,ma już trzecie auto na airze, dodatkowo zbudował kilka innych, również bardzo mocno będzie uczestniczył w kompletowaniu części i budowaniu , sumie to już to robi . każdy jego zbudowany zestaw do tej chwili lata w miarę bez awaryjnie. jest tylko jedno "ale. by zestaw nie sprawiał kłopotów będzie maksymalnie prosty tj sterowanie tylko przodem i tyłem, bez podziału na koła, dodatkowo średnio szybki ( lub średnio wolny ;) )

Rafal_Szczecin - 16-02-2015, 22:50

wstępny zarys już jest. trochę pieje,ale to się zmieni.
czekam jeszcze na gwint .
nakrętki nakręcone (ledwo widać na ostatnim foto ) , zostało umyć auto .

Hugo - 16-02-2015, 23:40

Wygląda świetnie. Gdyby jeszcze felgi były w srebrnym albo białym kolorze...
mkm - 16-02-2015, 23:57

Hugo, dobry kolor jest :wink:
Zobaczysz jak auto będzie czyste :D

Rafal_Szczecin - 17-02-2015, 08:19

mkm napisał/a:

Zobaczysz jak auto będzie czyste :D

kiedy to będzie :P

fj_mike - 17-02-2015, 08:22

Kozak :wink:
Hugo napisał/a:
Gdyby jeszcze felgi były w srebrnym albo białym kolorze...

Ja uważam, że obecny lepiej pasuje.