Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT
polaff - 27-11-2013, 16:35
Fragu napisał/a: | polaff, na tym zdjęciu wcześniej? tak. |
Po dwóch latach użytkowania powiem że pewnie gdym nie mieszkał we włocławku był bym zadowolony radia tego producenta (jak za tą kasę...), ale we włocławku nawet radia nie działają jak należy.
fj_mike - 27-11-2013, 20:08
Ten uchwyt na telefon nie przeszkadza Tobie?
Jakiego telefonu używasz?
Fragu - 28-11-2013, 07:09
Radio przyjechało z Niemiec razem z samochodem - VDO dayton. W sumie całkiem kombajn. Mam nawet CD od navi, ale tam świat się kończy na wschodniej granicy Niemiec
Dlatego mam jakiegoś tam Garmina, ew googlemaps w komie.
fj_mike jakiejś Xperii. Uchwyt nie przeszkadza, widzę ponad nim
polaff, ale co się dizeje? Od dziur przyciski poodpadały? Wiadomo, że to nic rewelacyjnego, ale cena dobra
polaff - 28-11-2013, 07:31
Fragu, Jak powszechnie wiadomo wokół włocławka występują silne pola magiczne wywołujące liczne dziury dogach, dziwną politykę miasta, brak totalnie wszystkiego (mechaników, rozrywek, nawet fotoradarów prawie nie ma...) Kolejną bolączką włocławka i owego pola jest zakłócanie fal radiowych. JEśli nie masz super tunera radiowego i anteny satelitarnej na dachu auta to nie masz szans posłuchać normalnych stacji radiowych. Tu działa tylko syf taki jak rmf maxx -> stacja amatorów shit'u i disco pollo. Nawet poważne przedsięwzięcia radiowe takie jak PR3 czy PR1 nie działają. Więc jeśli kupisz peying'a to we włocławku normalnej stacji radiowej nie posłuchasz (chyba, że lubisz biesiadne pląsy poganiane przez hity i przeboje - przed premierą na poziomie szamba w stylu RMF).
Za to DVBT w peying działa zaskakująco dobrze - jednak tylko na postoju... Sam byłem w szoku jak we włocławku i pobliskich miejscowościach mogłem oglądać około 20-25 kanałów TV (łącznie z pollo TV - bym mógł poczuć się jak podczas słuchania dostępnych we włocławku stacji radiowych).
JEdnak Włocławek jest nieodosobniony - podobne problemy w przypadku używanie peyinga będziesz miał np. w okolicach bytowa czy olsztyna. Na południe za Warszawą też róznie bywa. Jednak jeśli sporo jeździsz, albo niezbliżasz się do newralgicznych "białych plam" na mapie to będzie ok.
Poza tym poważnych zastrzeżeń nie mam. Tym bardziej za 1300pln 2 lata temu.
Fragu - 28-11-2013, 07:40
polaff, w takim razie muszę powiedzieć, że coś wiem na ten temat Mieszkam w Trzeciewcu, w prostej linii jakieś 1,5km od:
...radio się kaszani, DVBT nie idzie ustawić tak żeby odbierało dobrze dłużej niż 30 sekund. W najlepszym wypadku odbiera połowa programów, po przestawieniu anteny o centymetr połowa znika, pojawia się ta druga. Cuda na kiju. Są takie miejsca w domu/na podwórku, że przez telefon nie pogadasz bo zasięg na minusie.
Jedynie tv analogowa działała świetnie bez nawet druta wpiętego jako antena
polaff - 28-11-2013, 07:42
Fragu, to nadajnik w Dobrcz?
Szwagroz - 28-11-2013, 07:43
polaff, często bywam we włocławku (dziś też jadę), no i faktycznie jest biednie z sygnałem, trójka działa, chociaż czasami szumi a w Busie mam jakiegoś kaseciaka z poprzedniej epoki, próbowałeś podłączyć jakiś wzmacniacz antenowy? W galu np. na moim radiu (sony za 250 zeta) ściągam w świeciu i okolicach przwie kazdą dostępną stacje, nawet Roxy, a np. w Busie Roxy to tylko szum i zaczyna łapać w połowie drogi do Bydgoszczy. A jeszcze pytanko do odbioru TV w tym radiu jest osobna antena?
polaff - 28-11-2013, 07:46
Tak jest osobna antena. Taka mała ma może 7-10 cm długości. le w większości przypadków TV działa ok.
co do wzmacniacza to nie próbowałem i pewnie nie spróbuję gdyż po I nie znam się na tym a jak już pisałem we włocławku doradców i specjalistów nie ma prawie z żadnej dziedziny, poza tym lubie słuchać muzyki, której i tak w radiu nie ma...
Fragu - 28-11-2013, 07:51
Cytat: | Fragu, to nadajnik w Dobrcz? |
Tak
polaff napisał/a: | poza tym lubie słuchać muzyki, której i tak w radiu nie ma |
piona jeszcze jak się kręce po mieście/okolicy to radia posłucham, ale w trasie w zasadzie zawsze własna muzyka.
Szwagroz, dzisiaj Ci pomacham w Świeciu
polaff - 28-11-2013, 07:53
Fragu napisał/a: | Tak | to do niedawna dość często bywałem w Twojej okolicy - miałem tam klienta. Z tamtych okolic mam jeszcze gostka w Osielsku - ale biznesy załatwiamy pocztowo i elektronicznie więc wyjątkowo rzadko jeżdżę - natomiast do byd raz/dwa razy w tygodniu
Fragu - 28-11-2013, 07:55
polaff, no ja z rana w pracy sporo latam po samej Bydgoszczy...także będę wypatrywał. W ogóle coś mało Gali w Bydgoszczy widzę, albo czas oczy zbadać
..a co oferujesz jeśli można wiedzieć?
polaff - 28-11-2013, 07:59
Fragu, obsługuję transport pod względem prawnym - reprezentuję firmy podczas kontroli i prowadzę bieżącą działalność prewencyjną w transporcie drogowym.
Co do gali to mi wydaje się że ich ostatnio przybyło.
Jak byś widział moje bordowe EA5W - z reguły brudne na cwelowych numerach to pomachaj -> z resztą wiesz które bo byłem na spocie kiedyś tam...
Fragu - 28-11-2013, 08:08
polaff, oki będę wypatrywał - poznam na pewno
..a dziedzina powiedzmy trochę powiązana z tym co moja żona robi. Agencja celna, odprawy i takie tam cuda.
polaff - 28-11-2013, 08:20
Fragu, to tak trochę po przeciwnych stronach barykady stoimy z Twoją żonką
Fragu - 28-11-2013, 08:22
No to byle jak najmniej trudnych spraw
|
|
|