[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek
Hugo - 05-08-2016, 22:06
Korx17 napisał/a: | Hugo, Czyli muszę tworzyć coś żeby były co nie ? | Bo ja wiem czy musisz, na pewno możesz Korx17 napisał/a: | Przykładowo z tego co wyczytałem wcześniej to podłączyć kabel od podświetlenia wnętrza do kabla od awaryjnych czy coś. | No takie proste to to raczej nie jest.
lutekwwl - 29-03-2017, 21:39
Dobry wieczór Maniacy.
Pacjent: Galant sedan 2.0 1997r EA2A
Kupiłem sterownik zamka centralnego, Maxicar 686 i chciałbym go podłączyć. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak do tego się zabrać, może ktoś już robił i wie co i jak? Gdzie jest centralka jak się podłączyć pod jakie kabelki itp
Krzyzak - 30-03-2017, 09:42
to były EA bez zamka centralnego??? - chyba od czasów E16 w każdym Galu był CZ
Junak1991 - 30-03-2017, 10:11
pewnie chodzi mu że nie ma otwierania z pilota i chce dołożyć
lutekwwl - 30-03-2017, 10:26
Dokładnie, chodzi o piloty. Już mi się znudziło otwieranie z kluczyka:)
[ Dodano: 03-04-2017, 16:43 ]
po kilku godzinnym grzebaniu, najlepszym rozwiązaniem okazało się podpięcie kabli przy sterowniku oryginalnym. Tzn
Czrny i Brązowy pod masę
biały pod fioletowo-biały ( otwieranie )
niebieski pod fioletowo czerwony ( zamykanie )
Z kierunkami będe musiał pomyśleć co i jak, ale będe szukał wiązki na tunelu środkowym
Tomasz87 - 05-04-2017, 20:13
lutekwwl napisał/a: |
Z kierunkami będe musiał pomyśleć co i jak, ale będe szukał wiązki na tunelu środkowym |
najłatwiej znajdziesz je w kolumnie kierownicy - kostka manetki i szukasz sygnału miernikiem
jeśli Twoja centralka nie ma wbudowanej diody prostowniczej między kanałami, albo nie ma dwóch gotowych kanałów na kierunki, to musisz sam odizolować kanały L i P kierunku, bo bez względu, który kierunek włączysz, kierunki zadziałają jak światła awaryjne...
lutekwwl - 08-04-2017, 08:47
Centralka która kupiłem ma wiązki do kierunków z diodami tak więc tu jest sprawa rozwiązana, a czy do wiązki od awaryjnych mógłbym się wpiac?
Korx17 - 24-05-2018, 00:44
Witam
Czy ktoś wie który przewód przy oryginalnym sterowniku centralki jest od mrugania kierunków ?
Bo chciałbym zrobić w swoim galancie mruganie kierunków podczas zamykania i otwierania ale przy sterowniku nie wiem w co się wpiąć kablami z kostki manetki od kierunków.
|
|
|