To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Kamilek i (jeszcze nie) mój Galant

kwazar1 - 21-07-2011, 08:56

Kamil, ja od Ciebie z chęci± przygarnę automata, dam w zamian wszystko do manuala :D . Bardzo dobrze, że wrócił na drogi.
kamilek - 22-07-2011, 22:23

Byłem dzi¶ na sprawdzeniu zawieszenia. Wszystko cacy :cheers: Muszę tylko przeguby wymienić bo terkocz± przy skręcaniu.

Krzyzak, o jakim luzie mówisz? W E3 mam wymontowane póło¶ki, i tam przeguby maj± lekki luz w kierunku obrotu półosi, i tylko w tym (góra, dół i na boki, sztywno siedzi), tak jakby na wieloklinie się lekko poruszały. Czy to oznacza co¶ złego?

Wojtek, jeszcze pomy¶lę. Fajnie byłoby mieć jednego w manualu a drugiego w automacie :D

Krzyzak - 23-07-2011, 14:37

kamilek napisał/a:
Krzyzak, o jakim luzie mówisz?

jak złapiesz za przegub zewn. (lub wewn) i kręcisz nim w jedn± stronę a półosi± w drug± - nie powinno być luzów
u mnie jest (manszeta była rozerwana przez jaki¶ czas) i też mam podobne efekty podczas jazdy (drgania)

kamilek - 23-11-2011, 00:31

Niedawno założyłem znaczek na przód, wreszcie to jako¶ się prezentuje:

Tak się prezentował na spociku warszawskim:

Fotki by Misiek :) (żródło: http://s850.photobucket.c...!cpZZ1QQtppZZ12 )

Anonymous - 23-11-2011, 01:04

miło widzieć że klasyk żyje :) tak trzymać !
clown79 - 23-11-2011, 03:41

kamilek, milo ze reanimujesz clasyka zycze duzo wytrwalosci cierpliwosci i jeszcze wiecej zapalu i checi jak sam widzisz i my wszyscy jak narazie Twoj upor i ciezka praca oplacily sie no i niewielka pomoc mitsumaniakow ( ta wieksza i mniejsza ma sie rozumiec) i podziekowania dla tych wszystkich ktorzy mieli w tym swoj wklad pozdrawiam
Wszyc - 23-11-2011, 12:25

Widzę że lubisz widzieć wyprzedzaj±ce Cie gęsi w powietrzu w lusterku bocznym :mrgreen:
kwazar1 - 23-11-2011, 18:34

Kamil, a czego nie poskładałe¶ go do końca. Widzę brak osłony centralnego zamka oraz wkrętów osłony zegarów. Jak Ci brakuje to mogę Ci podesłać. Gdzie¶ mam, tylko poszukać muszę. Dywaniki masz fajne, ładnie by się w moim mi¶ku prezentowały :D
k@rol - 23-11-2011, 20:34

aż się łezka w oku kręci jak na niego patrzę, taki gal to pierwsze auto jakie za mojego życia parkowało u mnie w domu... tyle że bordo '85 1,8 TD ale pamiętam jak jako łebek zasiadałem w garażu za kółkiem i udawałem że jadę, zmieniam biegi... piękny wózek ehhh :D
kamilek - 25-11-2011, 00:39

Derpin, klik "pomógł" za calokształt pomocy :) Szkoda że Cię/Was nie było na tegorocznym zlocie, miałem tak± nadzieję Ciebie spotkać i osobi¶cie podziękować za pomoc :(

clown79, w zasadzie to już nie jest moje auto, a klubowe :P Tyle osób mi przy nim, w mniejszym b±dĽ większym stopniu, pomagało, że to już nie jest tylko moja własno¶ć (chyba już na zawsze będzie "jeszcze nie moim Galantem" :P )

Wszycu, sie nie czepiaj bo mój Galant ma 2 prawe lusterka, przez wła¶ciciela który ma 2 lewe ręce :D Komplecik nowych używek już od dawna czeka, tylko czerwonych, jako¶ nie mogę się zebrać żeby pomalować i wrzucić...

kwazar1, trochę go porozbierałem żeby sobie schn±ł, przez te lata i kilka nieszczelno¶ci, zd±żył nałapać wilgoci, trzeba się tego pozbyć. A te dywany to nie wiem sk±d, zawsze my¶lałem że ori, ale nigdy ich w innym Galancie nie widzialem :roll:

k@rol, co się okazuje, wielu Mitsumaniaków zaczynało przygodę z Mi¶kami od tego modelu Galanta, i najczę¶ciej to były diesle, musiały być (kiedy¶ :roll: ) w miarę popularnymi autami...

Juiceman - 25-11-2011, 11:14

kamilek napisał/a:

k@rol, co się okazuje, wielu Mitsumaniaków zaczynało przygodę z Mi¶kami od tego modelu Galanta, i najczę¶ciej to były diesle, musiały być (kiedy¶ :roll: ) w miarę popularnymi autami...

No ba!, za¶ za gramanic± tj u s±siadów Niemieckich popularne były te modele z silnikiem 2.4 :wink: benzynka oczywi¶cie:)

k@rol - 25-11-2011, 17:14

kamilek napisał/a:
co się okazuje, wielu Mitsumaniaków zaczynało przygodę z Mi¶kami od tego modelu Galanta

ja zacz±łem od obrazków z gum "Turbo" :wink:
jak byłem dzieckiem to pamiętam jak to zakochałem się w obrazku z Sigm± i z Coltem C50 :mrgreen:

Anonymous - 26-01-2012, 22:40

Kamil wspaniała historia.Też zaczynałem przygodę z mi¶kiem od tego modelu,z tym że 1,8 td. Pozdrawiam. Musze kiedy¶ opisać jak go naprawiałem.
Juiceman - 02-06-2013, 20:51

Kamil jakie¶ newsy ;>?
Lechfan - 03-06-2013, 13:53

Podobno umył Dziada w zeszłym roku.. :twisted: