To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'

WreX - 27-06-2016, 21:52

Niestety większość zdjęć się usunęła to tutaj Ci wrzucam o ile ten link działa...
https://goo.gl/photos/29WnAyTxwfVjET1J8

W każdym razie jeżeli chcesz przyzwoitą jakość to radio z pełną aktywną zwrotnicą i teraz w zależności czy będziesz mieć sam przód czyli 2x woofer 2x tweeter to albo dobra 4 kanałówka a jeżeli z subem to wzmacniacz 5 albo 6 kanałowy chyba że chcesz mieć 2 wzmacniacze mi się nie chciało aż tak kombinować.

Co do w/w zdjęć to tam były prawie wszystkie konfiguracje, 4 głośniki z przodu 2 w tylnej półce, później były 4 z przodu ze zwrotnicą, 2 w tylnych drzwiach i 2 w półce, później został sam przód i zwrotnice i sub w bagażniku, później były 4 głośniki na przodzie każdy oddzielnie podłączony na każdy kanał wzmacniacza + sub i tak zostało do dziś. Co do kwot można to zrobić za 500zł a można i za 5000 wszystko zależy czego kto oczekuje. Zwyczajnie tak pomyślałem bo przy tak wygłuszonym samochodzie grzechem byłoby nie skorzystać :mrgreen:

Tomi89 - 27-06-2016, 22:21

Najlepiej byłoby wymienić wszystkie głośniki które teraz są + montaż dodatkowych w tylnych drzwiach bo mam właśnie boczki z kombi więc byłoby w sam raz, w subwoofer raczej bawił się nie będę bo ucierpi miejsce w bagażniku.
Więc jeśli coś modzic to podobny temat jak u Ciebie. Kwestia doboru fajnych głośników i wzmacniacza, tu nie mam pojęcia co jest średnia czy wyższa półka, na pewno 5k na sprzęt grajacy nie wydam :mrgreen:

Tomi89 - 27-06-2016, 22:24

No i kwestia radia pozostaje też co by tu zakupić.
Myślę że akcja będzie przełożona na następny rok bo w sumie jakieś dobre radio 2 DIN to koszt min 1k pln a jeszcze głośniki i wzmacniacz to raczej w 2k się nie zamkne :mrgreen: :mrgreen:

Tomi89 - 28-06-2016, 20:20

Panowie mały problem może będziecie wiedzieć gdzie przyczyna.
Zdemontowalem zegary i po włożeniu z powrotem nie ma podświetlenia zegarów i na desce, co mogło odmówić posłuszeństwa?

robertdg - 28-06-2016, 20:24

Bezpiecznik, ściemniacz, ewentualnie źle osadzone zegary
Tomi89 - 28-06-2016, 22:36

Sprawdzę dwie pierwsze opcje, zegary 3 razy wkladalem dobrze siadły więc tu powinno być ok.
Tomi89 - 29-06-2016, 12:32

robertdg jednak nie był podłączony sciemniacz, musiałem przeoczyć przy składaniu plastików :roll:

Pojawił się kolejny problem, błąd SRS, po zmianie wnętrza się pojawił, robiłem wszystko na odlaczonym aku. Pod fotelem kierowcy podłączone wszystkie 4 wtyczki pod pasażerem 3.
Na desce i kierownicy nie odlaczalem poduch w trakcie prac.
Próbowałem teraz wymrugać błędy ale nic to nie dało cały czas świeci ten błąd, wiecie o co może chodzić?

robertdg - 29-06-2016, 19:04

Podpiąc kompa, pewnei któras poducha wadliwa, albo byl bład w styku i wystarczy usunąc błeda
Tomi89 - 11-08-2016, 13:43

Będzie trochę zmian w najbliższym czasie :-)

Na ten moment przy 256kkm wymieniony olej Valvoline maxlife 10W40; filtr Knecht

Zrobiłem sobie dzisiaj spóźniony prezent urodzinowy i wpadło radio CB :-)
A dokładnie radio YOSAN Micro :-)

Jako że małe to zamontowalismy w schowku pod ręką :-)

Antena SIRIO T3 27 zamontowana "na stałe" :-)

Myślę jeszcze o jakimś głośniku zewnętrznym bo przy muzyce i ręce na podlokietniku trochę zaglusza dźwięk.

tresorex - 12-08-2016, 08:54

W erze gdzie większość ma smartfona z internetem i aplikacje typu yanosik dziwię się, że ktoś jeszcze korzysta z CB radia :)
Tomi89 - 12-08-2016, 10:07

Zakupiłem bardziej w celu kontaktowania się ze znajomymi podczas podróży na kilka aut bo ostatnimi czasy dosyć często się to zdarza, przez CB lepiej i szybciej niż dzwonić na komórkę ;-)
Owczar - 12-08-2016, 14:16

Przez lata używałem CB i nie wyobrażałem sobie jazdy bez tego. Jak zmieniłem auto nie widziałem miejsca na CB i jakoś się odzwyczaiłem. Co ciekawe, podróż jest mniej stresująca, nie irytują mnie odzywki na CB, nie muszę się prosic by ktoś łaskawie odpowiedział itd, a co najciekawsze, nie łapię już mandatów. Przemieszczam się równie sprawnie, a co więcej bezpieczniej ;)

Tomi89 napisał/a:
Antena SIRIO T3 27 zamontowana "na stałe" :-)

Nie szkoda było dziurawić błotnika?

Tomi89 - 12-08-2016, 16:23

Cytat:
Nie szkoda było dziurawić błotnika?

Otwór nie jest duży więc mi to nie przeszkadzało :P

Tomi89 - 13-08-2016, 15:50

Kolejny update

Odkladalem to i odkladalem i w końcu się udało wymienić.
Wpadła nowa kopułka i palec ori stare części aż się prosily o wymianę co chyba widać na foto :roll: kiedy ostatnio było zmieniane nie wiem ale wstyd się przyznać że po kupnie auta 5 lat temu tego nie robiłem :oops:

Odczucia? W końcu z niskich obrotów wchodzi równo w górę bez czkawki :D

Tomi89 - 24-08-2016, 07:09

To lecimy dalej.

Na ten moment bylo dzialane z tylu samochodu, wymienione tuleje wahacza od geometrii na poliuretanowe i nowe sruby, mialy wjechac tez nowe oslony gumowe sworznia ale okazalo sie ze przyslali mi najprawdopodobniej na przod zamiast tylu bo nie podpasowaly wiec to poprawie w niedlugim czasie.

Oddalem zaciski do piaskowania

Pozniej poszedl podklad

Dalej kolor, byl zloty teraz przyszedl czas na zmiane i pomalowalem na niebiesko :)

Jako ze pelna regeneracja zakupilem w aso oslonki/reparaturki zacisku i nowe tloczki

Stare tloczki nie wygladaly zbyt urodziwie a prawy nie odbijal do konca bo pekla oslonka i troche przyrdzewial az usmazylo klocki wiec poszly nowe

Na koniec pasowalo tez wymienic szczeki bo sie konczyly razem z nowym zestawem montazowym

Na ten moment tyle :) we wrzesniu planuje zregenerowac przednie zaciski i pomalowac na niebiesko bo chwilowo tyl niebieski a przod zloty :mrgreen: :mrgreen: