Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'
WreX - 27-06-2016, 21:52
Niestety większość zdjęć się usunęła to tutaj Ci wrzucam o ile ten link działa...
https://goo.gl/photos/29WnAyTxwfVjET1J8
W każdym razie jeżeli chcesz przyzwoitą jakość to radio z pełną aktywną zwrotnicą i teraz w zależności czy będziesz mieć sam przód czyli 2x woofer 2x tweeter to albo dobra 4 kanałówka a jeżeli z subem to wzmacniacz 5 albo 6 kanałowy chyba że chcesz mieć 2 wzmacniacze mi się nie chciało aż tak kombinować.
Co do w/w zdjęć to tam były prawie wszystkie konfiguracje, 4 głośniki z przodu 2 w tylnej półce, później były 4 z przodu ze zwrotnicą, 2 w tylnych drzwiach i 2 w półce, później został sam przód i zwrotnice i sub w bagażniku, później były 4 głośniki na przodzie każdy oddzielnie podłączony na każdy kanał wzmacniacza + sub i tak zostało do dziś. Co do kwot można to zrobić za 500zł a można i za 5000 wszystko zależy czego kto oczekuje. Zwyczajnie tak pomyślałem bo przy tak wygłuszonym samochodzie grzechem byłoby nie skorzystać
Tomi89 - 27-06-2016, 22:21
Najlepiej byłoby wymienić wszystkie głośniki które teraz są + montaż dodatkowych w tylnych drzwiach bo mam właśnie boczki z kombi więc byłoby w sam raz, w subwoofer raczej bawił się nie będę bo ucierpi miejsce w bagażniku.
Więc jeśli coś modzic to podobny temat jak u Ciebie. Kwestia doboru fajnych głośników i wzmacniacza, tu nie mam pojęcia co jest średnia czy wyższa półka, na pewno 5k na sprzęt grajacy nie wydam
Tomi89 - 27-06-2016, 22:24
No i kwestia radia pozostaje też co by tu zakupić.
Myślę że akcja będzie przełożona na następny rok bo w sumie jakieś dobre radio 2 DIN to koszt min 1k pln a jeszcze głośniki i wzmacniacz to raczej w 2k się nie zamkne
Tomi89 - 28-06-2016, 20:20
Panowie mały problem może będziecie wiedzieć gdzie przyczyna.
Zdemontowalem zegary i po włożeniu z powrotem nie ma podświetlenia zegarów i na desce, co mogło odmówić posłuszeństwa?
robertdg - 28-06-2016, 20:24
Bezpiecznik, ściemniacz, ewentualnie źle osadzone zegary
Tomi89 - 28-06-2016, 22:36
Sprawdzę dwie pierwsze opcje, zegary 3 razy wkladalem dobrze siadły więc tu powinno być ok.
Tomi89 - 29-06-2016, 12:32
robertdg jednak nie był podłączony sciemniacz, musiałem przeoczyć przy składaniu plastików
Pojawił się kolejny problem, błąd SRS, po zmianie wnętrza się pojawił, robiłem wszystko na odlaczonym aku. Pod fotelem kierowcy podłączone wszystkie 4 wtyczki pod pasażerem 3.
Na desce i kierownicy nie odlaczalem poduch w trakcie prac.
Próbowałem teraz wymrugać błędy ale nic to nie dało cały czas świeci ten błąd, wiecie o co może chodzić?
robertdg - 29-06-2016, 19:04
Podpiąc kompa, pewnei któras poducha wadliwa, albo byl bład w styku i wystarczy usunąc błeda
Tomi89 - 11-08-2016, 13:43
Będzie trochę zmian w najbliższym czasie
Na ten moment przy 256kkm wymieniony olej Valvoline maxlife 10W40; filtr Knecht
Zrobiłem sobie dzisiaj spóźniony prezent urodzinowy i wpadło radio CB
A dokładnie radio YOSAN Micro
Jako że małe to zamontowalismy w schowku pod ręką
Antena SIRIO T3 27 zamontowana "na stałe"
Myślę jeszcze o jakimś głośniku zewnętrznym bo przy muzyce i ręce na podlokietniku trochę zaglusza dźwięk.
tresorex - 12-08-2016, 08:54
W erze gdzie większość ma smartfona z internetem i aplikacje typu yanosik dziwię się, że ktoś jeszcze korzysta z CB radia
Tomi89 - 12-08-2016, 10:07
Zakupiłem bardziej w celu kontaktowania się ze znajomymi podczas podróży na kilka aut bo ostatnimi czasy dosyć często się to zdarza, przez CB lepiej i szybciej niż dzwonić na komórkę
Owczar - 12-08-2016, 14:16
Przez lata używałem CB i nie wyobrażałem sobie jazdy bez tego. Jak zmieniłem auto nie widziałem miejsca na CB i jakoś się odzwyczaiłem. Co ciekawe, podróż jest mniej stresująca, nie irytują mnie odzywki na CB, nie muszę się prosic by ktoś łaskawie odpowiedział itd, a co najciekawsze, nie łapię już mandatów. Przemieszczam się równie sprawnie, a co więcej bezpieczniej
| Tomi89 napisał/a: | Antena SIRIO T3 27 zamontowana "na stałe" |
Nie szkoda było dziurawić błotnika?
Tomi89 - 12-08-2016, 16:23
| Cytat: | | Nie szkoda było dziurawić błotnika? |
Otwór nie jest duży więc mi to nie przeszkadzało
Tomi89 - 13-08-2016, 15:50
Kolejny update
Odkladalem to i odkladalem i w końcu się udało wymienić.
Wpadła nowa kopułka i palec ori stare części aż się prosily o wymianę co chyba widać na foto kiedy ostatnio było zmieniane nie wiem ale wstyd się przyznać że po kupnie auta 5 lat temu tego nie robiłem
Odczucia? W końcu z niskich obrotów wchodzi równo w górę bez czkawki
Tomi89 - 24-08-2016, 07:09
To lecimy dalej.
Na ten moment bylo dzialane z tylu samochodu, wymienione tuleje wahacza od geometrii na poliuretanowe i nowe sruby, mialy wjechac tez nowe oslony gumowe sworznia ale okazalo sie ze przyslali mi najprawdopodobniej na przod zamiast tylu bo nie podpasowaly wiec to poprawie w niedlugim czasie.
Oddalem zaciski do piaskowania
Pozniej poszedl podklad
Dalej kolor, byl zloty teraz przyszedl czas na zmiane i pomalowalem na niebiesko
Jako ze pelna regeneracja zakupilem w aso oslonki/reparaturki zacisku i nowe tloczki
Stare tloczki nie wygladaly zbyt urodziwie a prawy nie odbijal do konca bo pekla oslonka i troche przyrdzewial az usmazylo klocki wiec poszly nowe
Na koniec pasowalo tez wymienic szczeki bo sie konczyly razem z nowym zestawem montazowym
Na ten moment tyle we wrzesniu planuje zregenerowac przednie zaciski i pomalowac na niebiesko bo chwilowo tyl niebieski a przod zloty
|
|
|