Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
Marcino - 13-02-2024, 08:21
Ze tu na forum nie trzeba zmieniać hasła....
joujoujou - 13-02-2024, 23:49
To źle czy dobrze Twoim zdaniem?
Mnie nie przeszkadza.
Marcino - 14-02-2024, 08:32
Też nie, ale w obecnych czasach gdzie sie wszystko musi podwójnie sprawdzać, sztfrować i kodować...
[ Dodano: 14-02-2024, 10:36 ]
Czuć wiosnę jak deszczu nie ma i sie słońce przebija
tościk - 14-02-2024, 19:41
Marcino napisał/a: | Też nie, ale w obecnych czasach gdzie sie wszystko musi podwójnie sprawdzać, sztfrować i kodować... |
Paaanie, forum stoi na starym phpBB by Przemo, więc brak wymuszonej zmiany hasła to tu jest najmniejszym problemem
A ja dzisiaj o tym, że jeszcze nie zacząłem budowy domu, a już mnie strzela i się odechciewa.
Się zastanawiam, czy naprawdę w budowlance tak nawaliło zleceń, że nie są chętni już do pracy i gardzą klientem, który dzwoni? Co telefon to gorsza rozmowa i z takim lekceważeniem, to już się dawno nie spotkałem.
Szukam kierownika budowy i firmy bądź firm budowlanych od dołka w ziemi aż po stan surowy zamknięty w okolicach Poddębic, gdyby ktoś miał jakieś zaufane namiary na porządnych ludzi.
Bzyk_R1 - 14-02-2024, 19:53
Adrian, nie wiem czy masz jeszcze kontakty z Outlanderowcami ale Marcin (lolo.lolo) jest kierownikiem budowy ze wszystkimi uprawnieniami. Co prawda on z podkarpackiego ale może będzie znał kogoś lub to nie problem będzie? Będziecie dojeżdżać Outlanderami Turbo na budowę.
A poza tym trzymajcie kciuki. W piątek oględziny O1T z Będzina. Może będzie warty uwagi i będziemy mieli następnego na forum.
Bizi78 - 14-02-2024, 20:36
Co do logowania, to ostatnio jest sporo włamań na konta MM i zalew spamu na forum.
Nie wiem czy userowie mają tak słabe hasła czy problemy z zabezpieczeniami na kompach czy telefonach.
joujoujou - 14-02-2024, 23:58
Bizi78 napisał/a: | ostatnio jest sporo włamań na konta MM i zalew spamu na forum. | To samo u mnie na cdrinfo. Jak zawsze, nowe rejestracje i spam, plus, ostatnio, masowy spam od "starych" userów z (najczęściej) zerowym dorobkiem postów.
tościk - 15-02-2024, 09:27
Bzyk_R1 napisał/a: | Adrian, nie wiem czy masz jeszcze kontakty z Outlanderowcami ale Marcin (lolo.lolo) jest kierownikiem budowy ze wszystkimi uprawnieniami. Co prawda on z podkarpackiego ale może będzie znał kogoś lub to nie problem będzie? Będziecie dojeżdżać Outlanderami Turbo na budowę. |
Dzięki za namiar
Nooo z podkarpackiego do łódzkiego kawałek jest, więc pewnie lekko by nie było Ale jak z dzwonienia w tym tygodniu nic mi nie wypali, to pewnie będę się kontaktował, bo już trochę zdesperowany jestem.
Bizi78 napisał/a: | Nie wiem czy userowie mają tak słabe hasła czy problemy z zabezpieczeniami na kompach czy telefonach. |
joujoujou napisał/a: | ostatnio, masowy spam od "starych" userów z (najczęściej) zerowym dorobkiem postów. |
Wycieki pany, wycieki. Z takich na przykład moreli. Ludzie się nie silą na różne hasła w serwisach. Wycieknie para email + hasło z jakiegoś sklepu, czy czegoś, lata sobie po internetach, więc można potem próbować na takich mitsumaniakach, czy zadziała.
AidsD - 15-02-2024, 09:58
Dzień Dobry wszystkim.
Kawusia już była?
Marcino - 15-02-2024, 15:57
AidsD napisał/a: | Kawusia już była? |
Nawet 2 , ale namówiłeś na 3
Bzyk_R1 - 15-02-2024, 21:56
Wiosna, motorki pierwsze dziś latały po okolicy a u mnie prace przy wiacie na auto. W tym roku jeszcze tylko napęd do bramy i nic więcej nie robię
joujoujou - 15-02-2024, 23:51
Obyś miał rację z tą wiosną.
Dziś w ciągu dnia doszło do 12 stopni, teraz jest 8.3. I najlepiej żeby mniej już nie było.
Krzyzak - 16-02-2024, 07:20
tościk napisał/a: | Wycieknie para email + hasło | A to ktokolwiek przechowuje hasła? - może wyjaśnię - gdzieś tak 25 lat temu jak masowo były zamieniane programy stacjonarne na serwisy WWW (oczywiście tam, gdzie się da) to od razu pomyślano o zabezpieczeniu haseł i nie są one przechowywane otwartym tekstem, ale jako skrót (chociażby popularny MD5) - nie ma funkcji odwrotnej.
Bizi78 - 16-02-2024, 09:47
Bry kawosze .
joujoujou - 16-02-2024, 10:10
Bry kalosze.
Zaczyna się weekend, więc oczywiście mży mżawka.
|
|
|