[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
WreX - 01-07-2013, 17:00
Może by jakąś ankietę stworzyć, bo to jednak problem wybrać te tarcze i klocki każdy mówi co innego, jak się okazuje bije każdemu nie wiem takie to jakieś nie takie wszystko ;|
Picakus - 01-07-2013, 17:24
Słyszałem, że całkiem solidne są nowe Dokuji RS nawiercane i nacinane
WreX - 01-07-2013, 18:22
| Picakus napisał/a: | | Dokuji RS |
Coś na googlach trudno znaleźć, mają jakiś sklep albo coś w podobie ?
tommyc1 - 01-07-2013, 18:24
A moim zdaniem jak się chce mieć naprawdę dobre heble to albo zrobic totalnego swapa albo zmienić samochód.
WreX - 01-07-2013, 18:38
| tommyc1 napisał/a: | | A moim zdaniem jak się chce mieć naprawdę dobre heble to albo zrobic totalnego swapa albo zmienić samochód. |
Tak wiem, zacisk od VRki na przód chociaż i tarcze 296mm
polaff - 02-07-2013, 04:48
| arturj123 napisał/a: | | Tył to nie ma dużego znaczenia | a moim zdaniem ma. Ja mam lekko ciepłe tarcze z tyłu i fioletowe z przodu, dlaczego? - bo tył za słaby jest. Tył nie ma parcia mimo wywalenia zaworu porcjowania i to pewnie dlatego, że klocki i tarcze są słabe - na pytanie sprzedawcy "jakie" odpowiedziałem byle jakie to przecież tył... i teraz są efekty...
Zolar - 02-07-2013, 07:54
Zgadzam się z Panem przedmówcą. Poza tym dodatkowym objawem przy zużytym "tyle" jest błyskawiczne ścieranie przednich klocków. Poprzez zlekceważenie zużytych tarcz z tyłu i zablokowaniu jednego z tłoczków komplet nowych Textar'ów zjadło mi po niecałych 7 tysiącach przebiegu. Po wymianie tyłu sytuacja powróciła do normy.
Hugo - 02-07-2013, 08:40
| tommyc1 napisał/a: | | A moim zdaniem jak się chce mieć naprawdę dobre heble to albo zrobic totalnego swapa albo zmienić samochód | Amen. | WreX napisał/a: | | jak się okazuje bije każdemu | A mi nie...
Picakus - 02-07-2013, 09:27
Cóż panowie pozostaje zmienić na Wilwooda albo K-sporta
Ale powiem wam panowie, że mój lex ma ponoć podobną bolączke
WreX - 02-07-2013, 09:50
| Hugo napisał/a: | WreX napisał/a:
jak się okazuje bije każdemu
A mi nie... |
JESZCZE ;p
| Picakus napisał/a: | | Cóż panowie pozostaje zmienić na Wilwooda albo K-sporta |
Hamulce warte tyle co samochód...
Fragu - 02-07-2013, 10:10
WreX, ale jak je założysz to będzie więcej wart
U mnie narazie też nic nie bije, ale tył nie wygląda już ciekawie. Za to z przodu w prawym kole czasami coś poszura(?). Na dniach będzie rozbiórka i przegląd hebli.
misjonarz. - 02-07-2013, 11:21
ja dzisiaj odbieram cały komplet na tył.
Z przodu te tarcze które były (oryginalne???) poza tym że były już zjechane na maxa,były proste. Nowe które mają przejechane może 5 tys jjż jest bicie.
Tylko to może byc też od wjechania w coś przez żone (nie chce się przyznać w co) i musiałem fele prostować. Oba koła z lewej wypłaszczone od wewnątrz. Więc może i piasta jest krzywa.
Picakus - 02-07-2013, 13:57
Info apropo Dokuji RS Przód i TYŁ
Tomii - 02-07-2013, 16:04
| polaff napisał/a: | | Tył nie ma parcia mimo wywalenia zaworu porcjowania i to pewnie dlatego, że klocki i tarcze są słabe |
u mnie po ostrzejszym hamowaniu tylne tarcze parzą w paluchy chociaż nie wywalałem zaworu proporcjalnego
tresorex - 10-07-2013, 13:57
Wymieniłem jakiś czas temu przednie klocki na ferrodo i nie mam zastrzeżeń (nie piszczą, bardzo mało pylą, dobrze hamują) więc polecam
Jakie aktualnie polecacie tarcze na tył? Jedną mam minimalnie krzywą i nie wiem czy opłaca się ją toczyć...
|
|
|