Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
Krzyzak - 28-01-2013, 12:31
| tomek84 napisał/a: | | tym sposobem ja z auta mogę wymontować licznik i tłumaczyć się, że nie mam licznika ? | nie możesz - takie auto nie uzyska homologacji i nie ma prawa poruszać się po drogach publicznych
tu rzeczywiście sąsiad chłopaka pracuje w Straży Miejskiej i tak go znaleźli
chłopak - słusznie zresztą - tłumaczył, że wyjechał z chodnika za znakiem i nie miał szans zobaczyć ograniczenia
Tomek - 28-01-2013, 12:32
| Krzyzak napisał/a: |
chłopak - słusznie zresztą - tłumaczył, że wyjechał z chodnika za znakiem i nie miał szans zobaczyć ograniczenia |
z chodnika?
czy obecnie można jeździć po chodniku rowerem ?
[ Dodano: 28-01-2013, 12:34 ]
w sumie to "zawsze" można by się wytłumaczyć, że się jechało z naprzeciwka i się zawróciło i nie wiedziałem jaki jest limit (oczywiście w 50/90 nadal trzyma)
Marcin-Krak - 28-01-2013, 12:39
| tomek84 napisał/a: | | czy obecnie można jeździć po chodniku rowerem ? |
Można w pewnych sytuacjach.
Muszę uważać, bo na suszarkę już mnie kiedyś złapali (bez mandatu) - jeszcze dostanę zdjęcie na rowerze z fotoradaru
Jackie - 28-01-2013, 15:19
Moi drodzy, moja koleżanka jest mamą autystycznego chłopca, Jędrka. Startuje w konkursie Blog Roku żeby sfinansować terapię syna. W związku z tym kopiuję jej wpis na FB:
"Proszę wspomóż- dopomóż.Wyślij na numer 7122 sms o treści: A00817 (zera, nie literki o). To konkurs na bloga roku. Nasz Jędrkowo-deszczowy http://deszczowy-chlopiec.blog.pl/ jest na 14 miejscu. Nasz cel załapać się do pierwszej 10-ątki !!!! Głosowanie tylko do czwartku do 12.00 Podaruj nam te 1,23 zł. (całkowity koszt sms- idzie na cele charytatywne)."
Jeżeli uznacie, że możecie - wyślijcie SMS-a i zachęcam też do lektury, bo Hania bez specjalnych ceregieli opisuje życie z dzieckiem, którego choroba jest coraz powszechniejsza (uczciwie mówiąc statystyki są zastraszające....). Znam ją od lat i wiem, że to dzielna baba a przy okazji bardzo dobry człowiek.
Jak ktoś pomoże- dziękuję.
Pozdrawiam
robertdg - 28-01-2013, 20:02
| Marcin-Krak napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | | czy obecnie można jeździć po chodniku rowerem ? |
Można w pewnych sytuacjach.
|
Gdy nie ma drogi dla rowerów
Gdy prędkość dopuszczalna przekracza 50km/h
Chodnik ma conajmniej 2metry szerokości
sveno - 28-01-2013, 21:15
Chcę powiedzieć, że bardzo zgubny wpływ ma długotrwałe użytkowanie auta z 6-cio biegowym manualem na auto z 5-cio biegową skrzynią na które się później przesiadam... Kilka razy złapałem się na tym że CHCIAŁEM wrzucić wsteczny przy 100km/h. Kolega twierdzi że w Pugu 106 prawie mu się to udało, bo dopiero po trzecim zgrzycie załapał, że tam jest wsteczny
robertdg - 28-01-2013, 21:56
sveno, jaki wsteczny, R jak rakietu
fj_mike - 28-01-2013, 22:04
sveno, miałem identyczną sytuację po przesiadce ze służbowego SAABa. Kierowałem kluczyk w stronę tunelu środkowego przez dłuży czas
sveno - 29-01-2013, 01:11
no to mam więcej takich krzaczków: dzisiaj kilka razy mrygałem długimi bo chciałem spryskać sobie szybę a do zapalania świateł mijania kieruję rękę w stronę włącznika od przeciwmgielnych, ale najlepsze jest to: chcąc zaciągnąć ręczny na postoju depczę podpórkę pod lewą stopę
W tych mercedesach wszystko jest inaczej dobrze, że chociaż kierownice zostawili normalną i skręca kołami jak powinna
fergul11 - 29-01-2013, 01:50
Kolejny fan weekendu http://www.youtube.com/watch?v=JvxG3zl_WhU
dobre to sąsiadom też się podobało nawet po Policję zadzwonili żeby też posłuchali
| sveno napisał/a: | | mam więcej takich krzaczków | dobrze że do tarpana nie wsiadłeś , bo ruszałbyś do tyłu
Tomek - 29-01-2013, 08:49
| sveno napisał/a: | Chcę powiedzieć, że bardzo zgubny wpływ ma długotrwałe użytkowanie auta z 6-cio biegowym manualem na auto z 5-cio biegową skrzynią na które się później przesiadam... Kilka razy złapałem się na tym że CHCIAŁEM wrzucić wsteczny przy 100km/h. Kolega twierdzi że w Pugu 106 prawie mu się to udało, bo dopiero po trzecim zgrzycie załapał, że tam jest wsteczny |
potwierdzam
w Galu kilka razy chciałem włączyć "6", raz prawie się udało
[ Dodano: 29-01-2013, 08:52 ]
| sveno napisał/a: |
no to mam więcej takich krzaczków: dzisiaj kilka razy mrygałem długimi bo chciałem spryskać sobie szybę a do zapalania świateł mijania kieruję rękę w stronę włącznika od przeciwmgielnych, ale najlepsze jest to: chcąc zaciągnąć ręczny na postoju depczę podpórkę pod lewą stopę |
ja czasami ściszam radio przyciskami na kierownicy
Marcino - 29-01-2013, 09:24
ze za tydzień idę na studniówke..:)
gulgulq - 29-01-2013, 09:59
| Marcino napisał/a: | | ze za tydzień idę na studniówke..:) |
uważaj
też byłem i później 4 dni leżenia w łóżku ze świńską grypą
Marcin-Krak - 29-01-2013, 10:15
| Marcino napisał/a: | | ze za tydzień idę na studniówke..:) |
A z czego będziesz zdawał maturę
| sveno napisał/a: | W tych mercedesach wszystko jest inaczej dobrze, że chociaż kierownice zostawili normalną i skręca kołami jak powinna |
Bo to nie była wersja made in China
fergul11 - 29-01-2013, 10:45
| Marcin-Krak napisał/a: | ze za tydzień idę na studniówke..:)
A z czego będziesz zdawał maturę |
aauućć , | gulgulq napisał/a: | ze za tydzień idę na studniówke..:)
uważaj
też byłem i później 4 dni leżenia w łóżku ze świńską grypą |
...bo ,to jest tak jak się małolaty całują na korytarzach w przeciągach
|
|
|