Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
Jaro1974 - 15-02-2015, 20:44
A no to spoko
Może jakaś ankieta z tej okazji
mkm - 15-02-2015, 23:30
hmmm
https://www.youtube.com/watch?v=71swxdSzY1w
jak komuś się nie chce słuchać to 0:19 i 2:56
Tomek - 15-02-2015, 23:47
co to jest MITSUSHI ?
mkm - 15-02-2015, 23:50
Ciii właśnie szukam
Podejrzewam, że chodzi o wieloryby...
fergul11 - 16-02-2015, 00:53
Jaro1974 napisał/a: | A jest taki dzień? |
Co roku w dniu ślubu , a raczej w kolejną jego rocznicę
mjsystem - 16-02-2015, 10:07
fergul11 napisał/a: |
Jaro1974 napisał/a:
A jest taki dzień?
Co roku w dniu ślubu , a raczej w kolejną jego rocznicę
_________________ | Trafne określenie
Tomek - 20-02-2015, 10:32
Bezczelność ludzi nie zna granic.
Moja żona pojechała swoim służbowym samochodem (prawie nowa Octavia) na myjnię.
Jak to ma w zwyczaju przed włączeniem (atomatycznej) myjni wyciągnęła sobie dywaniki, żeby te też się opłukały, położyła na podłodze. Zimno było to poszła do środka (stacja BP), toaleta, kawa, itp. (nie było za nią chętnych do mycia, więc miała czas)
Wraca po kilkunastu minutach, auto umyte, ale dywaników jak było 4, tak są już tylko 3. Brakuje tego od kierowcy. Pierwsze co pomyślała, to, że pofrunął gdzieś na bok, albo pod auto, ale nic z tego. Ktoś w międzyczasie wszedł do myjni i ukradł dywanik.
Monitoring na stacji co prawda jest, ale widać tylko wyjazd z myjni, a nie widać wjazdu i od boku. Ktoś najpewniej wszedł od strony parkingu, który znajduje się pomiędzy budynkiem stacji, a myjnią (od boku są drzwi). Przeglądnęli zapisy z kamer, ale nic nie widać.
Przypomniało mi się, że jak miałem jeszcze Galanta to mi kiedyś-ktoś-gdzieś podmienił nowe wycieraczki szyby przedniej marki Bosch na jakieś stare no-name.
Zapewne gdzieś na parkingu pod supermarketem.
mjsystem - 20-02-2015, 11:26
Tomek napisał/a: | Przeglądnęli zapisy z kamer, ale nic nie widać. | Moja szkoła. kamera jest dla Ciebie a nie Twojego klienta - powtarzam swoim klientom.
Swoją drogą - chamstwo, po co komu dywanik...
gulgulq - 20-02-2015, 11:29
Abstrahując to musiał być ktoś "swój" . Wiedząc że kamery są i że bocznych drzwi nie widać.
mjsystem - 20-02-2015, 11:41
gulgulq napisał/a: | Abstrahując to musiał być ktoś "swój" . Wiedząc że kamery są i że bocznych drzwi nie widać. | Absolutnie zgadzam się z Tobą, Rafał
Sunderland86 - 20-02-2015, 12:37
Tomek napisał/a: | wszedł do myjni i ukradł dywanik |
Tomek napisał/a: | mi kiedyś-ktoś-gdzieś podmienił nowe wycieraczki szyby przedniej marki Bosch na jakieś stare no-name |
Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem jak można kraść rzeczy, które są relatywnie tanie w zakupie
Z innej beczki - Czytam sobie ostatnio artykuły w "internetach" i wyczytałem, że przemytnicy stracili samochody, niby nic ale jedno auto dość charakterystyczne
klik
Tomek - 20-02-2015, 12:54
mjsystem napisał/a: | Moja szkoła. kamera jest dla Ciebie a nie Twojego klienta - powtarzam swoim klientom. |
ale ta kamera jest dla nikogo, bo monitoruje auta wyjeżdżające z myjni, a nie co się w myjni dzieje
czyli można rozwalić całą myjnię w środku, i nikt nie zauważy
mjsystem napisał/a: | Abstrahując to musiał być ktoś "swój" . Wiedząc że kamery są i że bocznych drzwi nie widać. |
albo ktoś kto w ogóle nie myślał o kamerach
Sunderland86 napisał/a: | Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem jak można kraść rzeczy, które są relatywnie tanie w zakupie |
czysty zysk
Octavia to dość popularne auto, za taki dywanik trzeba by dać pewnie z 2 stówki w salonie (za komplet)
nie myślę, żeby ktoś chciał go sprzedać, raczej wziął dla siebie, bo miał przytyrany
na handel to by wzieli 4
a wycieraczki Boscha - no z 80 zł ktoś w portfelu zachował
ogólnie jak się zastanowić, to jest w autach kilka takich rzeczy, które można ściągnąć z zewnątrz (antena, kołpaki, wycieraczki), z motocykla można też np. lusterka odkręcić na miejscu (mojemu koledze raz tak dźwignęli lusterko jak postawił na noc)
fergul11 - 20-02-2015, 13:01
[quote="Sunderland86"]Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem jak można kraść rzeczy, które są relatywnie tanie w zakupie[/quote ...gdy coś jest większe jak wesz , to bierz i do domu nieś !
mjsystem - 20-02-2015, 13:07
Tomek napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Moja szkoła. kamera jest dla Ciebie a nie Twojego klienta - powtarzam swoim klientom.
ale ta kamera jest dla nikogo, bo monitoruje auta wyjeżdżające z myjni, a nie co się w myjni dzieje
czyli można rozwalić całą myjnię w środku, i nikt nie zauważy |
Jak rozwalą myjnię, to będą dochodzić z wyjeżdżających aut. Kiepski projektant. Ale kto miałby myjnię rozwalić???
Chyba, że:
https://www.youtube.com/watch?v=9RmYUKZITiI
fergul11 - 20-02-2015, 19:26
Misiek wystawia moją cierpliwość względem niego na wielką próbę !!!
Jeszcze kropla goryczy i oddam go , kurde oddam ostatniemu ordyńcowi jak Azja Ewkę , bo mam go powoli dosyć !
|
|
|