To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

robertdg - 07-10-2014, 23:10

sveno napisał/a:
To był mój kolega i nigdy go nie nazwałem frajerem!!! Podjechałem do niego i z góry przedstawiłem sytuację, że razem z Jackallem walczyliśmy kilka godzin z tą półosią i nie zeszła. Powiedział, że spróbuje, z góry zaznaczył, że za wymianę piasty bierze normalnie 50zł, za samo łożysko 80zł. Walczył cały dzień, dopiero po robocie zapytałem ile za to? Powiedział, że 50zł, bo tyle bierze za takie operacje. Tyle mu zapłaciłem, fakt, powienienem mu dać więcej, ale i tak by nie wziął. Potem chciałem, żeby mi wymieniał rozrząd, rozmawialiśmy o tym na jakiś rok przed operacją. Za wymianę powiedział orientacyjnie 150zł. (po prostu ma takie ceny, przynajmniej dla mnie) ostatecznie wymieniał to Leszek, bo ten kolega akurat w tym czasie był za granicą. Cieszyłem się, że udało się wymienić bez dodatkowych kosztów (np. nowa półoś), a nie że znalazłem frajera!!!
Przepraszam, źle mnie zrozumiałes, nie napisałem ze nazwałeś go frajerem, to było moje luźne stwierdzenie, nie chciałem aby to wypadło obraźliwie. Rozchodzi mi się jednak o fakt, że nie kryłes swojego zadowolenia z tego powodu że ktoś Ci rzucił ceną z góry a później tego żałował, ot:

sveno napisał/a:
Ja mam mechanika, który mi wymienił całą piastę za 50zł :) Cene powiedział z góry zanim się wziął za robotę. Potem tego żałował, bo zeszło mu z tym kilka godzin.

Nie będe tego roztrząsał dalej, martwi mnie to, że masz obawy przed tym że gośc może Ci narobić strat, skądś się to bierze.

sveno - 08-10-2014, 08:42

robertdg napisał/a:
martwi mnie to, że masz obawy przed tym że gośc może Ci narobić strat, skądś się to bierze.
bo typ wygląda jak spod ciemnej gwiazdy
sveno - 15-10-2014, 13:02

No i pupa.
Wczoraj przerysowałem zderzak, to pierwsze żniwo niższego zawieszenia :(
:evil:

WreX - 15-10-2014, 13:16

sveno, po tym wszystkim co piszesz na myśl mi przechodzi film "Seria niefortunnych zdarzeń"
mjsystem - 15-10-2014, 18:30

sveno napisał/a:
Wczoraj przerysowałem zderzak, to pierwsze żniwo niższego zawieszenia

Nie strasz, bo ja też mam obniżone :?

sveno - 15-10-2014, 19:13

mjsystem, trzeba bardziej uważać. Ja trochę zlekceważyłem sprawę. Podjazd do sklepu był dość ostry, ale udało się wjechać bez szkód, pomyślałem, że skoro wjechałem to i zjadę, a tu zonk. Szybka nawrotka i ostatecznie zjechałem tyłem. Zderzak ucierpiał i już go raczej nie oddam temu partaczowi do poprawy :roll:

Dzisiaj przyszła paczuszka:

Teraz trzeba czekać na trochę słoneczka.

drexvs - 15-10-2014, 19:33

To jest zawsze piękne :D Wjeżdżasz w górę.. oOoo wszedł jak marzenie (szybka myśl) TO NA DÓŁ TEŻ ZEJDZIE !!! dojeżdżasz w dół i ten przerażający zgrzyt ! :shock: Dziękuje do widzenia. Się cofaj !
mjsystem - 15-10-2014, 19:48

sveno napisał/a:
mjsystem, trzeba bardziej uważać

Drugiego dnia jak przyjechałem autem też obtarłem zderzak.... :roll:

Tomii - 15-10-2014, 19:49

oj pamiętam jak dziś początki z Galem, nad krawężnik wjechałem, ale wyjechać już nie chciał, ino chrupało :|
co to za "KONTAKT" ? dobry wybór z tym woskiem :)

eremita - 15-10-2014, 20:35

sveno napisał/a:
Dzisiaj przyszła paczuszka

też dzisiaj sobie taki wosk sprawiłem :D
A co to to za Kontakt?

wyderka - 15-10-2014, 20:41

to jest IPA stosuje się to przed położeniem wosku w celu odtłuszczenia powierzchni
mjsystem - 16-10-2014, 09:52

A nie trzeba czasem poczekać aż nowy lakier się utrwali?
sveno - 16-10-2014, 16:01

mjsystem napisał/a:
A nie trzeba czasem poczekać aż nowy lakier się utrwali?
do wosku?
Sławek, lakier jest twardy po max 48h, to do polerowania maszynowego trzeba czekać.

Foty obdartego zderzaka:

Do wesela się raczej nie zagoi :evil:
Galant musi robić za dostawczaka:

Czego bardzo nie lubię, więc zapadła decyzja: następny zakup do Galanta to hak holowniczy.

Tomek - 16-10-2014, 16:04

aaa, to Ty przedni zderzak przytarłeś
w sumie to nie ma się czym przejmować
ten zderzak służy do obcierania go
ten typ tak ma

sveno napisał/a:
Galant musi robić za dostawczaka:

dobrze widzę?
gorzała w plastiku ?

sveno - 16-10-2014, 16:10

Cytat:
dobrze widzę?
gorzała w plastiku ?
tak :) specjalnie dla Ciebie Tomek, od Ruskich, bez banderol, nie pytaj gdzie kupiłem. :) Dobra, koniec tego, idę maić :)