To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

Marcino - 03-07-2013, 18:45

Czy rozrząd trzeba kompletować w różnych miejscach czy poprostu nie mieli paska SUN. Pytam bo też mnie to czeka... tzn wymiana rozrządu nie silnika:)
deejay - 03-07-2013, 19:34

Marcino napisał/a:
Czy rozrząd trzeba kompletować w różnych miejscach czy poprostu nie mieli paska SUN. Pytam bo też mnie to czeka... tzn wymiana rozrządu nie silnika:)

Mozesz kupić manele gdzie chcesz , z paskiem Sun bedzie coraz trudniej w Pl bo kończą sie zapasy magazynowe , a importer juz nie ściąga do Pl pasków SUN ze względu na podniesioną cenę o 100% .

Owczar - 03-07-2013, 20:48

Żeby jakiegoś leżaka magazynowego nie dostać. W tym wypadku ma to spore znaczenie.
deejay - 03-07-2013, 20:58

Owczar napisał/a:
Żeby jakiegoś leżaka magazynowego nie dostać. W tym wypadku ma to spore znaczenie.

Tego nigdy nie bedziesz pewien jak nie zobaczysz .

komarsnk - 03-07-2013, 21:32

Ja tak tylko wspomnę, że w zeszłym roku podczas upałów pękła mi chłodnica w trasie i... nie zauważyłem tego... Kapnąłem się jak mi silnik zgasł na wolnych obrotach przy zmianie biegu. Wskazówka temp. była już sporo na czerwonym polu. Po zmianie chłodnicy motor odpalił, popychacze pracowały bez zmian (bez cykania) i z powodzeniem kręcił się do czerwonego pola aż do końca (do 3.05.13). Z tego co patrzyłem to ślad po płynie urwał się jakieś pół kilometra przed tym jak silnik zgasł. Olej: Liquy Moly Synthoil High Tech 5W40.
Krzyzak - 04-07-2013, 06:37

komarsnk napisał/a:
Czy rozrząd trzeba kompletować w różnych miejscach czy poprostu nie mieli paska SUN.
kompletowałem podobnie - pasek SUN z Wrocławia a reszta od Japaneze (bo on miał tylko Conti)
arturj123 - 04-07-2013, 08:01

Panowie może zamiast niezbyt lubianego Contitech-a warto przetestować pasek Boscha?
Krzyzak - 04-07-2013, 12:46

ktoś już chyba montował - nie pamiętam dokładnie, chyba Szczecin (ekipa Wesołego autobusu)
ale osobiście mam jeszcze większe opory niż do Conti

Rafal_Szczecin - 04-07-2013, 13:09

ze szczecin wspolpracuje z boschem, nie znaczy, ze montowal pasek do gala :)
szczerze, nie wiem co macie do paskow rozrzadu Contiego. dwa razy montowalismy w galantach ten pasek u mnie,i dwa razy u dominika ,nic sie nie dzialo, po 60tkm nie nosil najmniejszych sladow zuzycia. wymieniajac rozrzad w volvo, tez zastosowalem contiego.

pasek rozrzadu boscha czasem montuje do aut klientow, i jeszcze nigdy nie mialem zadnego problemu produktem tej firmy.
co innego z paskami PK

ps. Darku, juz nie pamietam kiedy ktos uzyl stwierdzenia "wesoly autobus " ehh to byly czasy

Krzyzak - 04-07-2013, 13:34

Rafal_Szczecin napisał/a:
ehh to byly czasy
napisałeś, jakbyś właśnie 60 lat kończył :P
no ale fakt - kilogramów to temu było sporo :P
Rafal_Szczecin napisał/a:
szczecin wspolpracuje z boschem
a tego to nie wiedziałem
tak btw. to ostatnio montowałem komuś rozrząd Conti do CJ1 a daaaawno temu miałem pasek Conti w swoim C52
wciąż jednak pamiętam te kruszące się zęby z paska balansowego Conti w Galancie Sambremana...
no i ten wredny szum i pisk z mojego rekina srebrnego, który miał pasek alternatora Conti
pewnie stąd to uprzedzenie

Andrew - 04-07-2013, 13:48

Co do pasków SUN. Dziś przyszedł mi kompletny rozrząd z paskami SUN do Space Wagona :wink:
Krzyzak napisał/a:
no i ten wredny szum i pisk z mojego rekina srebrnego, który miał pasek alternatora Conti
Kurde mam to samo w galu. Po deszczu tak obrzydliwie popiskuje :evil:
Bizi78 - 04-07-2013, 17:11

Tak trochę zaśmiecając temat, słyszeliście o paskach do gala TSURUMI :?: .
Krzyzak - 05-07-2013, 06:48

ANDREW napisał/a:
Kurde mam to samo w galu. Po deszczu tak obrzydliwie popiskuje :evil:
ja nie mogłem tego przeboleć, więc niemal od razu kupiłem Bando - 20 zł kosztował
cisza od razu aż do tej pory (4-te lato już)
a Conti skrzypiał jak się go w rękach skręcało

deejay - 10-07-2013, 22:23

Nowe serce powoli sie składa i może pod koniec sierpnia wyląduje pod maską , bo obecnie kompletnie brak czasu na dłubanie :doubt:

fj_mike - 10-07-2013, 22:33

deejay, nie żałowałeś srebra :wink:
Fajnie wygląda, szkoda zakładać :P