Off Topic - Chcę powiedzieć, że...
sruba - 07-01-2009, 13:45
[']
zima zbiera smiertelne zniwo...
ze wczoraj o 21:30 zapalilem ostatniego papierosa zapijajac go Tyskim, z mocnym postanowieniem rzucenia. poki co trwam, choc rece sie trzesa
JCH - 07-01-2009, 14:17
rosomak1983 napisał/a: | JCH, a masz zimówki? | Tak, jeździłem na nich całe lato
Taki lajf.... niestety
igi - 07-01-2009, 14:21
Sruba napisał/a: | ze wczoraj o 21:30 zapalilem ostatniego papierosa zapijajac go Tyskim, z mocnym postanowieniem rzucenia. poki co trwam, choc rece sie trzesa |
No to trzymam kciuki. Może i ja kiedyś sprobuje ..................... tyskiego
JCH - 07-01-2009, 14:22
gregorbu napisał/a: | W trasie w jedną stronę Misiek spalił 6,11 l/100 km, a dwa dni później w trasie powrotnej przy jednakowej pogodzie prawie dwa razy więcej. | Być może nie dotankowałeś max do pełna za pierwszym razem. Za drugim zaś, weszło więcej paliwa. Stąd takie różnice. Też czasem tak miałem, że jedno tankowanie wychodziło extra niskie a następne .... Cóż, faktyczne spalanie masz pewnie gdzieś pośrodku tych wartości.
siwek - 07-01-2009, 17:16
że moja Cari mnie zadziwia pozytywnie bo w zeszłym roku nie chciała odpalać gdy był mróz -5 stopni a teraz przy -24 odpala za pierwszym razem
a wystarczyła wymiana cewki... tylko gdybym to wiedział w zeszłym roku...
Cezar - 07-01-2009, 17:47
ze z ciekawosci poszedlem odpalic colta, ktory stoi juz 3 dzien na tych mrozach, zakrecil 2 razy i odpalil
Cari jest w garazu, ale nie chce mi sie tam isc
Marcin-Krak - 07-01-2009, 19:15
Szukajcie pracy ... a znajdziecie ... taką po 4 zł za h
Myślałem że aż takiego wyzysku w naszym kraju nie ma
Się zdziwiłem No nic oby złe miłego początki w tym nowym roku
A tak jeszcze przy okazji czy "do świadczenie" to, to samo co doświadczenie - bo ostatnio dość często tego pierwszego oczekują
Anonymous - 07-01-2009, 20:43
Marcin-Krak napisał/a: | Szukajcie pracy ... a znajdziecie ... |
pochwal się jeśli możesz gdzie znalazłeś tą dobrze płatną prace
Ja przez ostatni miesiąc rozesłałem ponad dwadzieścia ofert pracy!! Kilka z nich od razu odpadło kilka w trakcie rekrutacji, na kilka jeszcze liczę!!!
Zastanawiam się też przez ten cały czas czy wybór tematu pracy licencjackiej („Problem bezrobocia i metody jego zwalczania ...”) to zbieg okoliczności czy tak miało być poprostu
cns80 - 07-01-2009, 21:16
Marcin-Krak, Dzidas, a jakiej konkretnie pracy szukacie ? Branża, stanowisko, rodzaj wykonywanej pracy ?
Krzyzak - 07-01-2009, 21:27
Marcin-Krak, Dzidas, moge Wam powiedziec, ze ja dobrej i SATYSFAKCJONUJACEJ pracy szukalem 10 miesiecy. W tym czasie cos oczywiscie robilem, ale nie bylo to albo dochodowe, albo satysfakcjonujace.
Na oslode powiem, ze pracuje juz 2-gi miesiac we wlasnej firmie (jako podwykonawca dla innej) i wlasnie dzis otrzymalem pierwszy przelew - jestem naprawde zadowolony , bo bylo naprawde chudo...
Marcin-Krak - 07-01-2009, 21:50
cns80 napisał/a: | a jakiej konkretnie pracy szukacie ? |
Obecnie nie mam konkretnych typów. Fajnie gdyby było to coś związane z kierunkiem studiów - gospodarka przestrzenna, lub pracą mgr. - piszę o spalarniach odpadów - ale tu szukają osób z wyższym wykształceniem i Bóg wie jakim doświadczeniem. A jeśli nie to płaca nie jest adekwatna do oczekiwań.
I kolejny raz napiszę - nie oczekuję kokosów, ale czegoś co dawałoby mi minimum satysfakcji i czegoś mnie nauczyło - ale chyba przynajmniej na jakiś czas marzenia trzeba odłożyć i pójść na kasę do supermarketu, albo wykładać chemię
Anonymous - 07-01-2009, 21:52
cns80 napisał/a: | Marcin-Krak, Dzidas, a jakiej konkretnie pracy szukacie ? |
Ja wysyłam papiery do różnych firm i instytucji np. różnego rodzaju hurtownie, sklepy, stacje paliw, policja tam, jako pracownik cywilny, salony sieci komórkowej, firmy transportowe itp. szukam pracy jako pracownik biurowy, sprzedawca, opiekun klienta coś w tym stylu
Krzyzak napisał/a: | Na oslode powiem, ze pracuje juz 2-gi miesiac we wlasnej firmie |
Nad tym też się zastanawiam, ale nie wiem, czego miałbym sie chwycić
Cezar - 08-01-2009, 02:36
Chca mnie zrobic kierownikiem, wiec trzeba pomalu szukac nowej pracy
cns80 - 08-01-2009, 08:19
Marcin-Krak, Dzidas, jeśli chcecie się poprostu załapać żeby mieć stabilne pieniążki i pracę na tyle spokojną żeby móc studiować to polecam poszukać w państwówce np. tu: http://ogloszenia.bip.kpr..._new?job=Szukaj
Dodatkowo ja szukałem jeszcze tu: http://bip.warszawa.pl/default.htm
ale to tylko dla Warszawy. Ale serwisy Waszych miast prawdopodobnie też isnieją.
Kokosów nie płacą, ale da się przeżyć i jest spokój
Ja i kilku moich znajomych tak znaleźliśmy pracę. Robota żmudna, bo trzeba wysyłać do wielu miejsc na raz, a odezwą się tylko z kilku, i czasami nawet po 3-5 miesiącach.
spiryt - 08-01-2009, 11:01
nastała moda na zakładanie złotych alusów do czego popadnie....Najciekawsze ktore dzis widziałam to bordowa Mazda 6 oraz brudnogranatowe Renault. Do Subaru to im daleko.....;)
|
|
|