To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

sruba - 07-01-2009, 13:45

[']
zima zbiera smiertelne zniwo...

ze wczoraj o 21:30 zapalilem ostatniego papierosa zapijajac go Tyskim, z mocnym postanowieniem rzucenia. poki co trwam, choc rece sie trzesa :lol:

JCH - 07-01-2009, 14:17

rosomak1983 napisał/a:
JCH, a masz zimówki?
Tak, jeździłem na nich całe lato :lol:
Taki lajf.... niestety :? :roll: 8)

igi - 07-01-2009, 14:21

Sruba napisał/a:
ze wczoraj o 21:30 zapalilem ostatniego papierosa zapijajac go Tyskim, z mocnym postanowieniem rzucenia. poki co trwam, choc rece sie trzesa :lol:

No to trzymam kciuki. Może i ja kiedyś sprobuje ..................... tyskiego :P

JCH - 07-01-2009, 14:22

gregorbu napisał/a:
W trasie w jedną stronę Misiek spalił 6,11 l/100 km, a dwa dni później w trasie powrotnej przy jednakowej pogodzie prawie dwa razy więcej.
Być może nie dotankowałeś max do pełna za pierwszym razem. Za drugim zaś, weszło więcej paliwa. Stąd takie różnice. Też czasem tak miałem, że jedno tankowanie wychodziło extra niskie a następne :shock: .... Cóż, faktyczne spalanie masz pewnie gdzieś pośrodku tych wartości.
siwek - 07-01-2009, 17:16

że moja Cari mnie zadziwia pozytywnie bo w zeszłym roku nie chciała odpalać gdy był mróz -5 stopni a teraz przy -24 odpala za pierwszym razem :D

a wystarczyła wymiana cewki... tylko gdybym to wiedział w zeszłym roku...

Cezar - 07-01-2009, 17:47

ze z ciekawosci poszedlem odpalic colta, ktory stoi juz 3 dzien na tych mrozach, zakrecil 2 razy i odpalil :D
Cari jest w garazu, ale nie chce mi sie tam isc :P

Marcin-Krak - 07-01-2009, 19:15

Szukajcie pracy ... a znajdziecie ... taką po 4 zł za h :roll: :evil:
Myślałem że aż takiego wyzysku w naszym kraju nie ma :|
Się zdziwiłem :roll: No nic oby złe miłego początki w tym nowym roku :wink:

A tak jeszcze przy okazji czy "do świadczenie" to, to samo co doświadczenie - bo ostatnio dość często tego pierwszego oczekują :finga:

Anonymous - 07-01-2009, 20:43

Marcin-Krak napisał/a:
Szukajcie pracy ... a znajdziecie ...

pochwal się jeśli możesz gdzie znalazłeś tą dobrze płatną prace :biggrin:
Ja przez ostatni miesiąc rozesłałem ponad dwadzieścia ofert pracy!! Kilka z nich od razu odpadło kilka w trakcie rekrutacji, na kilka jeszcze liczę!!!
Zastanawiam się też przez ten cały czas czy wybór tematu pracy licencjackiej („Problem bezrobocia i metody jego zwalczania ...”) to zbieg okoliczności czy tak miało być poprostu

cns80 - 07-01-2009, 21:16

Marcin-Krak, Dzidas, a jakiej konkretnie pracy szukacie ? Branża, stanowisko, rodzaj wykonywanej pracy ?
Krzyzak - 07-01-2009, 21:27

Marcin-Krak, Dzidas, moge Wam powiedziec, ze ja dobrej i SATYSFAKCJONUJACEJ pracy szukalem 10 miesiecy. W tym czasie cos oczywiscie robilem, ale nie bylo to albo dochodowe, albo satysfakcjonujace.
Na oslode powiem, ze pracuje juz 2-gi miesiac we wlasnej firmie (jako podwykonawca dla innej) i wlasnie dzis otrzymalem pierwszy przelew - jestem naprawde zadowolony :) , bo bylo naprawde chudo...

Marcin-Krak - 07-01-2009, 21:50

cns80 napisał/a:
a jakiej konkretnie pracy szukacie ?

Obecnie nie mam konkretnych typów. Fajnie gdyby było to coś związane z kierunkiem studiów - gospodarka przestrzenna, lub pracą mgr. - piszę o spalarniach odpadów - ale tu szukają osób z wyższym wykształceniem i Bóg wie jakim doświadczeniem. A jeśli nie to płaca nie jest adekwatna do oczekiwań.
I kolejny raz napiszę - nie oczekuję kokosów, ale czegoś co dawałoby mi minimum satysfakcji i czegoś mnie nauczyło - ale chyba przynajmniej na jakiś czas marzenia trzeba odłożyć i pójść na kasę do supermarketu, albo wykładać chemię :finga:

Anonymous - 07-01-2009, 21:52

cns80 napisał/a:
Marcin-Krak, Dzidas, a jakiej konkretnie pracy szukacie ?

Ja wysyłam papiery do różnych firm i instytucji np. różnego rodzaju hurtownie, sklepy, stacje paliw, policja tam, jako pracownik cywilny, salony sieci komórkowej, firmy transportowe itp. :D szukam pracy jako pracownik biurowy, sprzedawca, opiekun klienta coś w tym stylu :P

Krzyzak napisał/a:
Na oslode powiem, ze pracuje juz 2-gi miesiac we wlasnej firmie

Nad tym też się zastanawiam, ale nie wiem, czego miałbym sie chwycić :?

Cezar - 08-01-2009, 02:36

Chca mnie zrobic kierownikiem, wiec trzeba pomalu szukac nowej pracy :twisted: :P
cns80 - 08-01-2009, 08:19

Marcin-Krak, Dzidas, jeśli chcecie się poprostu załapać żeby mieć stabilne pieniążki i pracę na tyle spokojną żeby móc studiować to polecam poszukać w państwówce np. tu: http://ogloszenia.bip.kpr..._new?job=Szukaj

Dodatkowo ja szukałem jeszcze tu: http://bip.warszawa.pl/default.htm
ale to tylko dla Warszawy. Ale serwisy Waszych miast prawdopodobnie też isnieją.
Kokosów nie płacą, ale da się przeżyć i jest spokój :)

Ja i kilku moich znajomych tak znaleźliśmy pracę. Robota żmudna, bo trzeba wysyłać do wielu miejsc na raz, a odezwą się tylko z kilku, i czasami nawet po 3-5 miesiącach.

spiryt - 08-01-2009, 11:01

nastała moda na zakładanie złotych alusów do czego popadnie....Najciekawsze ktore dzis widziałam to bordowa Mazda 6 oraz brudnogranatowe Renault. Do Subaru to im daleko.....;)