To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

Juiceman - 27-09-2013, 13:31

Potwierdzam do mnie wchodzi 38l co mi daje 300-350km w trasie. Beznadzieja. W poprzednim galu miałem 100km więcej i to było idealne rozwiązanie.... Minus musiałem wycinać plastik.
Tomek - 27-09-2013, 13:35

Juiceman, mając już doświadczenie z Galem w kombi, czemu nie przeniosłeś dobrych praktyk na nowy nabytek?
Juiceman - 27-09-2013, 15:07

z racji tego że chce w przyszłości umiejscowić w tym plastiku wzmacniacz.... większa butla to uniemożliwia niestety ;/
mohinder - 30-09-2013, 19:05

Witam
Od wczoraj auto zaczęło mi szarpać i przerywać na wolnych obrotach na gazie. Przy ruszaniu też czasem czuć wyraźne szarpnięcia. Po przełączeniu na benzynę nie występuje problem chyba. Przynajmniej go nie czuję. Zastanawiam się czy problemem mogą być świece lub przewody albo palec i kopułka? Miśka kupiłem w styczniu i nic nie robiłem przy układzie zapłonowym. Wymieniłem wtryski gazu i reduktor. Przejechałem około 17000km a ile przejechał poprzednik nie wiem.
Pozdrawiam

Fragu - 30-09-2013, 19:10

mohinder, zacznij od świec jeśli nie zmieniałeś/nie wiesz kiedy były zmieniane :wink: Jeśli to nie one to reszta układu zapłonowego.
mohinder - 30-09-2013, 19:24

Chyba się szarpnę i wymienie wszystko. Tylko nie wiem jak jest z tą kopułką?
sveno - 30-09-2013, 21:18

mohinder napisał/a:
Wymieniłem wtryski gazu i reduktor
a filtry? Zacznij od tego. Jak nie pomoże to stawiam na kopułkę. Co do tej ostatniej to dałem Ci już odpowiedź :) pasują obydwie.
mohinder - 16-10-2013, 14:27

Witam
Odebrałem auto po wymianie świec, przewodów, kopułki i palca. Powodem wymiany było szarpanie na wolnych obrotach,a powodem szarpania były zalane dwie swiece od góry olejem. Okazało się że straciły elastyczność uszczelki w pokrywie zaworów i olej dostał się do świec. Teraz pracuje ładnie równo ale czuć że jest słabszy, poprostu brakuje mocy zarówno na benzynie jak i gazie. Dzwoniłem do warsztatu i powiedział żebym podjechał ale nie mam jak przez kilka kolejnych dni. Twierdzi że powodem może być na przykład nie założony któryś wężyk od podcisnienia.
Ja się zastanawiam czy moze pracowac równo ale brakowac mocy prze niewłasciwa kolejność przewodów zaplonowych?

Tomek - 16-10-2013, 14:29

mohinder napisał/a:

Ja się zastanawiam czy moze pracowac równo ale brakowac mocy prze niewłasciwa kolejność przewodów zaplonowych?

to jest pierwsze co mi przyszło na myśl

malina_drizzt - 16-10-2013, 15:24

Nie ma szans żeby silnik pracował równo przy źle podpiętych przewodach.
mohinder - 16-10-2013, 17:37

A może mi ktos powiedziec jak wyglada kolejność cylindrów i kolejność zapłonu? Może uda mi się samemu sprawdzić czy są dobrze przewody podpięte.
arturj123 - 16-10-2013, 18:21

:arrow: http://forum.mitsumaniaki...%E6+przewod%F3w
Marcino - 16-10-2013, 22:27

malina_drizzt napisał/a:

Ja miałem pomylone cylindry ale pomyłka była na wtryskiwaczach od LPG i chodził.....

malina_drizzt - 16-10-2013, 22:53

Marcino napisał/a:
malina_drizzt napisał/a:

Ja miałem pomylone cylindry ale pomyłka była na wtryskiwaczach od LPG i chodził.....

Czyli można pomieszać przewody, a i tak silnik będzie śmigać gładko?

polaff - 17-10-2013, 05:33

malina_drizzt napisał/a:
Czyli można pomieszać przewody, a i tak silnik będzie śmigać gładko?

Nie myl przewodów WN ze sterowaniem elektrozaworów LPG - w starych autach był jeden gaźnik na wszystkie cylindry i też równo pracowały....