Nasze Miśki - Jak wino...
sveno - 08-11-2014, 11:42
No dobra, przyszło to:
i wygoniło katastrofalne Fuldy z tych, no:
Więc zima już nie straszna ( a podobno ma być rekordowo ciepła zima w tym roku ) Dodatkowo Galant dostał kompletne sprzątanie w środku, skórki zostały nawilżone, plastiki wyplakowane. Mycie wraz z IPA no i pobawiłem się trochę woskiem. 2,5h polerowania razem z żoną. Skończyliśmy jak już było ciemno dlatego zdjęcia bardzo słabe i musiałem je trochę podkręcić:
Te felgi podobają mi się bardziej niż letnie...
Wymiana 4 opon wraz z wyważaniem 40zł do tego kolega spawa więc umówiłem się na wymianę plecionek następnym razem jak przyjadę na wieś. Cena: 50zł za obydwie, kocham moje rodzinne okolice
Z letnich felg zdjąłem te huczące opony co były na tyle, jedna felga nadaje się do prostowania, to samo z przodu. Ogólnie to strasznie zniszczyłem te felgi w jeden sezon
Tomii - 08-11-2014, 13:43
nie szkoda tych nowych zimówek na takie temperatury ?
sveno - 08-11-2014, 13:59
Tomii, no niestety tak musi być.
Zapomniałem się podzielić wrażeniami z jazdy. Po pierwszych 250km mogę powiedzieć, że jest miękko!
Powiedziałbym, że za miękko. Wróciło wrażenie pływającego tyłu, na letnich tego nie było.
Ciche też nie są... jak na razie to jestem lekko rozczarowany tymi super oponami...
inq - 08-11-2014, 15:13
sveno napisał/a: | Zapomniałem się podzielić wrażeniami z jazdy. Po pierwszych 250km mogę powiedzieć, że jest miękko!
Powiedziałbym, że za miękko. Wróciło wrażenie pływającego tyłu, na letnich tego nie było.
Ciche też nie są... jak na razie to jestem lekko rozczarowany tymi super oponami... |
Tomii napisał/a: | takie temperatury ? |
deejay - 08-11-2014, 22:02
sveno napisał/a: | Ciche też nie są... jak na razie to jestem lekko rozczarowany tymi super oponami... |
72 dB mówi same za siebie
mkm - 08-11-2014, 22:28
sveno, daj im szansę
Raz, że się muszą "dotrzeć", a dwa, że temperatury spore
deejay - 09-11-2014, 11:50
mkm napisał/a: | Raz, że się muszą "dotrzeć", a dwa, że temperatury spore |
Dużej poprawy raczej nie będzie .
Marcin-Krak - 09-11-2014, 21:25
sveno napisał/a: | i wygoniło katastrofalne Fuldy z tych, no: |
Masz na myśli stan bieżnika, czy same opony? Jeśli tak, to jaki model i rocznik.
sveno - 09-11-2014, 22:19
Marcin-Krak napisał/a: | Masz na myśli stan bieżnika, czy same opony? Jeśli tak, to jaki model i rocznik. | Niby wszystko było z nimi ok, bieżnik przód 5,5mm, tył 6mm. Produkcja 2010r. Model to Kristall cośtam. Pisałem, że auto na mokrym było nie do opanowania, trakcji brak, ogólnie masakra. Nawet ich nie wystawiam na sprzedaż, nie mam sumienia.
Cytat: | 72 dB mówi same za siebie | no niestety, dzisiaj zdałem sobie sprawę, że są niewiele cichsze od huczących, wyząbkowanych letnich...
mkm napisał/a: | sveno, daj im szansę | poczekam na śnieg. Na mokrym dzisiaj trochę pojeździłem wymuszając poślizgi: nie jest źle, a w porównaniu do Fuldy to istna przepaść.
A propo poślizgów, nikt mi nie wmówi, że nowa szkoła która każe zakładać lepsze opony na tył jest dobra. Zawsze miałem gorsze opony na tyle i to tył pierwszy uciekał z łuku (w sytuacjach ekstremalnych): to było ok, lekka kontra, lekko gazu i wyjeżdżałem z poślizgu. Teraz jak mam takie same opony to przód pierwszy ucieka, płuży: puszczam gaz, odpuszczam trochę skrętu kierownicą i modlę się, żeby mi asfaltu na łuku nie brakło strach pomyśleć co jest w sytuacji kiedy gorsze opony są na przodzie?!
Marcin-Krak - 09-11-2014, 22:21
sveno napisał/a: | Marcin-Krak napisał/a:
Masz na myśli stan bieżnika, czy same opony? Jeśli tak, to jaki model i rocznik.
Niby wszystko było z nimi ok, bieżnik przód 5,5mm, tył 6mm. Produkcja 2010r. Model to Kristall cośtam. Pisałem, że auto na mokrym było nie do opanowania, trakcji brak, ogólnie masakra. Nawet ich nie wystawiam na sprzedaż, nie mam sumienia. |
Też właśnie takie posiadam. Miałem wcześniejszy model w Colcie i było super. Szczególnie właśnie na mokrym, a teraz mam podobne odczucia do Twoich, ale myślałem, że tylko mi się wydaje
mkm - 09-11-2014, 22:25
No i macie odpowiedź dlaczego "Niemiec" zmienia opony zimowe po kilku sezonach mimo, że bieżnik gruby
Tomii - 10-11-2014, 08:12
Dziwne z tym hałasem, ja mam TS830 też niby 72dB a są cichutkie, cichsze niż lenie.
Marcino - 10-11-2014, 21:46
mkm napisał/a: | No i macie odpowiedź dlaczego "Niemiec" zmienia opony zimowe po kilku sezonach mimo, że bieżnik gruby | Bo robią się stare i twarde.. miałe to samo z Pirelkami
BigTomala - 14-11-2014, 13:40
sveno napisał/a: | strach pomyśleć co jest w sytuacji kiedy gorsze opony są na przodzie?! | W 100% się zgadzam z tą teorią !
eremita - 14-11-2014, 14:08
Marcino napisał/a: | mkm napisał/a: | No i macie odpowiedź dlaczego "Niemiec" zmienia opony zimowe po kilku sezonach mimo, że bieżnik gruby | Bo robią się stare i twarde.. miałe to samo z Pirelkami |
Dokładnie dla mnie zimówka jest zimówką do 4 lat
|
|
|