To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

malina_drizzt - 17-10-2013, 06:07

Ja nic nie mylę, mohinder pytał wyraźnie o przewody WN, a nie o wtryskiwcze LPG ani auta z gaźnikiem. :wink:
Owczar - 17-10-2013, 08:09

Panowie to nie temat o układzie WN!
skobalt - 17-10-2013, 19:07

Witam! Jaki polecacie gaz do Gala 2.0 16V 133 km? Pozdro
Marcino - 17-10-2013, 19:53

Polecamy sekwencyjny... np Staga
muka997 - 18-10-2013, 14:13

Ja mam Lovato IV generacji i spisuje sie całkiem nieźle, przynajmniej narazie :wink:
asec69 - 18-10-2013, 17:50

Przymierzam się do zamiany miejsca zomantowanego rduktora LPG. Obecnie reduktor zamontowanym mam pod akumulatorem i dostęp jej delikatnie mówiąc nieciekawy. W którym miejscu macie zamontowane reduktory w swoich miśkach? Jakie miejsce polecacie?
Marcino - 18-10-2013, 18:30

Ja mam landi renzo IG1 zamontowany na grodzi za sinlnikiem, króciutkie przewody wodne

Teraz się skapnąłem że jak chce zamienić Valteki 3ohm na Magic-Jet to czy sterowanik STAG 200-6 je obsłuży..? W instrukcji pisze ze nie można 1ohm, a magiki mają chyba 2.
Rozumiem że podłanczajac Magic-jet to wybieram w ustawieniach MATRIX?

Pozdrawiam

Bury - 18-10-2013, 19:26

asec69 napisał/a:
Przymierzam się do zamiany miejsca zomantowanego rduktora LPG. Obecnie reduktor zamontowanym mam pod akumulatorem i dostęp jej delikatnie mówiąc nieciekawy. W którym miejscu macie zamontowane reduktory w swoich miśkach? Jakie miejsce polecacie?

tj dobre miescje i nie zmieniaj go
dobrze zamontowane i wyregulowane lpg nie wymaga czestej ingerencji
ja mam na kielichu nad alternatorem i np naciaganie paska alternatora jest bardziej problematyczne i wolalbym miec parownik pod akumulatorem

nerus - 18-10-2013, 20:18

Bury napisał/a:
asec69 napisał/a:

tj dobre miescje i nie zmieniaj go
dobrze zamontowane i wyregulowane lpg nie wymaga czestej ingerencji
ja mam na kielichu nad alternatorem i np naciaganie paska alternatora jest bardziej problematyczne i wolalbym miec parownik pod akumulatorem

tak z ciekawości-to jak jest z termiką reduktora pod akumulatorem?
to raczej miejsce które do ciepłych nie należy :roll:

wyderka - 18-10-2013, 20:43

Marcino dokładnie musisz wybrać matrix
Marcino - 18-10-2013, 20:51

wyderka napisał/a:
Marcino dokładnie musisz wybrać matrix

Podziękował....
Jeszcze się nie zabrałem bo musiałem w koncu porządek na stole w garażu zrobić..

Owczar - 18-10-2013, 23:01

Ja mam dwa reduktory na grodzi. Termika idealna, a przy okazji krótka droga z reduktora do kolektora.
asec69 - 18-10-2013, 23:46

nerus, Wydaje mi się, że termika jest nie najgorsza, ale nie mam porównania. Nie zdarzyło się, aby reduktor zamarzł.
nerus - 19-10-2013, 10:38

Owczar napisał/a:
Ja mam dwa reduktory na grodzi. Termika idealna

właśnie tam mam zamiar przenieś swój,mam teraz przy kielichu,na termikę nie narzekam,bardziej ze względów wizualnych :wink:
a masz prostopadle czy równolegle do grodzi :?:

asec69 napisał/a:
nerus, Wydaje mi się, że termika jest nie najgorsza, ale nie mam porównania. Nie zdarzyło się, aby reduktor zamarzł.

z termiką głównie chodzi o trzymanie temperatury na stałym poziomie :wink:

polaff - 19-10-2013, 12:13

Jakie znaczenie ma dlugosc wezykow od elektrozaworow do kolektora? Mam bardzo dlugie a ze porozkrecalem troche auto to jest okazja by to poprawic.