Nasze Miśki - Jak wino...
sveno - 14-11-2014, 19:01
Bezrobocie ma też swoje plusy: mam dużo czasu dla Galant
Wczoraj akcja elektryka:
-wymontowałem i przeczyściłem wszystkie krańcówki drzwi bo światełka w środku żyły swoim życiem, teraz jest cacy
-nareszcie zamieniłem trzeci stop na ten beżowy i podpiąłem czwarty - w spoilerze. Ten za szybą nie ma żarówki, pełni tylko funkcje ozdobną
-zrobiłem porządek z kablami w bagażniku, kabel od centralnego w klapie i kamery cofania wyłaziły zza wykładziny bagażnika, teraz nie mają prawa (trytytki )
- naprawiłem tylne światełka oświetlenia kabiny, bo po malowaniu podsufitki w pośpiechu pourywałem kabelki.
Dzisiaj odświeżyłem i zamontowałem kapselki na nakrętki kół, tak, żeby było bardziej kolorowo w te szare dni. Na drugi ogień poszło podszybie i ramiona wycieraczek.
Czegoś brakuje Podszybie było szare, teraz będzie czarny mat.
Ramiona wycieraczek odnawiałem jakieś 3 lata temu, teraz zauważyłem, że w dwóch miejscach aluminium utlenia się pod farbą, powstały takie bąble. Oczyściłem:
i także poszły w czarny mat.
Jutro montaż i zdjęcia. Chcę także odświeżyć ramki drzwi i te czarne plastiki wokół lusterek. Pod blokiem nie ma mowy na malowanie na aucie. Lusterka zdemontuje, ale czy te czarne plastiki z drzwi przy słupku B da się zdemontować?
sveno - 15-11-2014, 16:03
I połamałem wkład lusterka
Wszystko przez Swinksa:
swinks_UK napisał/a: | Odchylić na max w jedną stronę i podważyć wkład szklany. Płaski śrubokręt itp może pomóc. Zaczepy trzymają bardzo mocno. Też się bałem, że połamię podstawę, ale jak puści zaczep z jednej strony to już z górki.
Zaczepy są 4. można zacząć podważać prawo>lewo, lub dół>góra. |
W Galancie wkład lusterka da się wyjąć tylko i wyłącznie zaczynając od dołu!!!
Tomek wisisz mi lusterko
Tomek - 15-11-2014, 16:23
sveno napisał/a: |
Tomek wisisz mi lusterko |
OK, wpadnij
mam jakieś na strychu
sveno - 15-11-2014, 17:02
eee nie ten Tomek. Tomek w sensie Swinks, a nie Tomek w sensie Tomek
Tomek - 15-11-2014, 17:12
sveno napisał/a: | eee nie ten Tomek. Tomek w sensie Swinks, a nie Tomek w sensie Tomek |
wiem
ale i tak możesz wpaść
sveno - 15-11-2014, 18:50
Ta dammmm:
Jak tego uniknąć:
http://forum.mitsumaniaki...1353046#1353046
sveno - 18-11-2014, 20:21
Poszukiwanie lusterek trwa, a tymczasem porównanie było/jest:
Pojawił się problem, tylny lewy zacisk się poci. Dzisiaj podczas ostrego przyspieszania mignęła mi kontrolka od hamulców, zatrzymałem się, patrze na zbiorniczek, płynu lekko powyżej minimum (a było po środku przedziału) Pierwszy sklep, kupiłem DOT4 i dolałem. Pod blokiem pomacałem zaciski i okazało się, że jeden się poci. Ciężko zlokalizować wyciek bez kanału. Dokręciłem wężyk, może to był problem? Zobaczymy.
Zamówiłem także obydwa złącza elastyczne na motoneo.pl .
Małe to 55x100, a duże powinno być 60x320, ale takie jest nie do dostania, więc będzie 60x280 i sztukowana rura
Uwaga cena: 81,03PLN za obydwie
Marcino - 18-11-2014, 21:37
Dobra cena za plecionki. Napewno zacisk czvczasem nie rurka pęka ?
Torp12 - 19-11-2014, 09:51
No podszybie zrobione elegancko. Musze też w końcu zrobić i u siebie.
Podkład do plastiku + lakier czy coś innego?
sveno - 19-11-2014, 10:17
Marcino napisał/a: | Napewno zacisk czvczasem nie rurka pęka ? | u góry sucho, mam nadzieję, że to ten wężyk się odkręcił, bo dociągnąłem go o jakieś pół obrotu.
Torp12, papier ścierny, nitro i zwykły czarny mat.
mkm - 19-11-2014, 14:04
sveno, pomalowałeś podszybie "nitro+zwykły mat"?
sveno - 19-11-2014, 14:07
umyłem dokładnie, potem matowienie papierem ściernym, odtłuszczanie nitrem, osuszanie i podgrzewanie suszarką do włosów, na koniec zwykła puszka czarnego matu Motipa.
Coś nie tak?
mkm - 19-11-2014, 14:13
Wszystko
Po co to było malować jak to się czyści do oryginału w 15minut?
Na wiosnę będziesz wymieniał podszybie
sveno - 19-11-2014, 15:17
Pewnie masz rację. Pożyjemy, zobaczymy.
mjsystem - 19-11-2014, 15:31
mkm napisał/a: | Po co to było malować jak to się czyści do oryginału w 15minut? |
Podpowiesz jak? Sam chętnie się za to zabiorę
|
|
|