Nasze nieMiśki ;-) - Bawarczyk
deejay - 27-02-2020, 21:19
Było ...
Jest obecnie Czyli długo wyczekiwany montaż zegarów 6WB LED . Przebieg oczywiście zachowany w oryginale .
Tryb Comfort
Tryb Eco Pro
Tryb Sport
Niby zwykłe zegary , a odmieniają całe auto w środku
https://www.youtube.com/watch?v=QfCwNcX9EQY
Marcino - 27-02-2020, 23:26
No konkret.
To tak jak high contrast poprawiaja galanta.
jacek11 - 28-02-2020, 17:07
To chyba jakaś kosmiczna technologia Wygląda kozacko
deejay - 28-02-2020, 21:54
Cytat: | To tak jak high contrast poprawiaja galanta. |
Jak ktoś szuka HC to zapraszam na PW 😉
deejay - 29-02-2020, 17:07
Dzisiaj w ruch poszło wnętrze pojazdu. Nabyłem nowy sprzęt do detailingu , więc trzeba wypróbować i pobawić się
Na wstępie poszły w ruch dekory wnętrza potem listwy zewnętrzne chromowane. Na koniec aplikacja wosku Soft 99 na lakier i dekory plus impregnacja skóry Surf City Garage Voodoo Blend .

Taki oto zestawik , a czyni cuda
Juiceman - 29-02-2020, 18:07
Genialne!
Krzyzak - 29-02-2020, 19:22
Niewdzięczny kolor tego lakieru bo nie ma takiego efektu i głębi jak np. czarny czy bordowy. Nie ma tego łał
Ale zegary to zmiana na plus, może poza tym niebieskim czy czerwonym bo wolę bursztynowe albo zielone, ale ich możliwości pewnie są spore.
Widziałem ostatnio jak spec odnawiał elementy z okleiny drewnianej - specjalna prasa próżniowa i okleina przymocowana a potem 3 warstwy lakieru i wyglądało to średnio ale spec wziął detal na polerkę filcową i wtedy właśnie nabrało to takich błysków jak masz u siebie.
deejay - 29-02-2020, 19:27
Krzyzak napisał/a: | Niewdzięczny kolor tego lakieru bo nie ma takiego efektu i głębi jak np. czarny czy bordowy. Nie ma tego łał |
Darek uwierz mi że chętnie bym zamienił na kolor czarny , lub ciemny granat
Darek a jak tam twój Bordek , może jemu by sie przydała dobra korekta +wosk
Krzyzak - 01-03-2020, 18:11
Opisywałem losy Bordka - teraz rozebrany stoi, przeszczepiam wiązkę ze skrzyni automatycznej - są różnice w kablotece a dodatkowo dawca miał LPG, sporo pocięte... więc sztukuję do swojej i robię "Transformersa" - jedyny na świecie E32 z rozdzielną wiązką od automata
Dlatego długo to trwa, ale chcę zrobić tak, by już więcej wnętrza nie rozbierać a samą skrzynię przełożyć kiedyś. A przy okazji nowiutki oryginalny wydech już czeka w komplecie - od dwururki po końcowy od GTI.
Wracają co koloru - bordek wymaga malowania, niemal w całości. Parę lat temu postał na słońcu przez kilka miesięcy i niestety klar schodzi z tylnej części od strony kierowcy.
Ale w latach świetności pamiętam, że wystarczyło go polać wodą i był efekt łał - bez polerki czy wosku.
mkm - 09-03-2020, 01:18
deejay, jakie wrażenia z Voodoo?
lobuzek - 09-03-2020, 13:29
Co to za cudowny elastyczny zestaw? Można prosić namiar? Szukam właśnie czegoś takiego i zastanawiam się nad wałkiem elastycznym do Dremela (akurat mam takie urządzenie), ale Twoje wpadło mi w oko. Bardzo proszę o namiar.
deejay - 12-03-2020, 19:27
mkm napisał/a: | deejay, jakie wrażenia z Voodoo? |
Używam tego produktu od dłuższego czasu , dla mnie spełnia moje oczekiwania
deejay - 14-03-2020, 15:48
Dzisiaj przyszła pora na kolejną wymianę oleju w ASB , tym razem wraz z filtrem którą jest oczywiście miska oleju . Olej zalany tym razem oryginalny ATF 3+

Tak wygląda olej po ok 25 tyś po wymianie , kolor oryginalny był jasno złoty , więc nie pytajcie dlaczego tak dbam o olej w każdym podzespole mechanicznym

Magnesy już i tak "pełne"

I nowa miseczka
Fragu - 14-03-2020, 17:41
Jak zwykle perfekcyjna robota
deejay - 14-03-2020, 18:03
Dzięki Łukasz
|
|
|