Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!
Adaho_krak - 26-06-2007, 01:24
No i coś się ruszyło
qss - 26-06-2007, 15:57
a no cos ruszylo ... ja tam sie osobiscie w pelni do bojkotu przylanczam tylko jakie beda skutki ? ciekawe .... poczekamy i zobaczymy
Adaho_krak - 26-06-2007, 16:32
akbi napisał/a: | hm ... posunął bym się dalej w tej akcji ... ale na razie nie wiem co skutecznego i sensownego wykombinować |
Już coś sie dzieje, ludzie mówią o naszej akcji, a o to nam chodziło to jest początek rewolucji paliwowej. Protest sam sie rozwinie i zobaczymy jakie formy przybierze, myśmy zaczeli a nie wiadomo kto skończy.
akbi napisał/a: | ... a może skontaktować się z JKM ??? co Wy na to?? |
...nie wiem co to JKM, ale kontaktować się z wszystkimi tymi co mogą coś podziałać....
Karwoś - 26-06-2007, 18:34
W białymstoku na BP Gaz 2,02 - podrozał o 0,03 przez 3 dni, Pb 95 - 4,71 - podrożała o 5gr od 3 dni. Lipiec się zbliża i nie ma się co oszukiwać- będzie jeszcze więcej - teraz paliwo kosztuje tyle samo co we wrześniu 2005.
akbi - 26-06-2007, 22:27
Adaho_krak napisał/a: | ..nie wiem co to JKM |
Janusz Korwin Mikke
fular napisał/a: | I jak, protest przynosi jakiś skutek? Bo jak do tej pory to benzyna w Gdyni zamiast maleć to zapier...la do góry |
teraz jest wojna psychologiczna - czy My Ich, czy Oni Nas ... to mniej więcej tak samo jak z J.Kaczyńskim i pielęgniarkami
Anonymous - 27-06-2007, 00:03
Dokładnie paliwo drożeje , a przecież dolar jest przybity do podłogi!
Jak to jest z tą baryłką, może się zmieniła objętość i dlatego paliwo idzie w górę, bo innego wytłumaczenia nie ma. Oczywiście nie tankuję na polskich stacjach , ale nawet na Jet podrożało, a pomyśleć , że rafineria tuż tuż
Karwoś - 27-06-2007, 10:33
Najbardziej śmieszy mnie to że w gdańsku itp paliwo jest najdroższe w polsce (albo prawei najdroższe) a tam też paliwka jest pod dostatkiem. Po prostu w polsce stacje się zmawiają że wszyscy razem podnoszą cenę i nic na to nie można poradzić.
Anonymous - 27-06-2007, 10:38
Chyba Karwoś masz rację. W Szczecinie z dnia na dzień cena wskoczya na 4.45 na stacjach w centrum miasta.
Marcin-Krak - 27-06-2007, 13:40
Panowie - ale ja nie rozumiem czemu się dziwicie ??
Wakacje się zaczęły więc wiadomo ze w miejscowościach i miastach turystycznych cena benzyny skoczy do góry - podejrzewam że jak się ta tendencja będzie utrzymywać, to w Zakopcu ceny dobiją do 5 zeta. Bo z tego co pamiętam , w tamtym roku tam była najdroższa
ratajeq - 29-06-2007, 13:43
ja osobiście poponuje duza kampanie, najlatwiej i najmnijszym kosztem w internecie ... bo to niestety dało mały odzew ... patrz tutaj ...
pamietam iz 2 lata temu po pierwszych nowych maturach z inforrmatyki zrobilismy taka petycje gdyz pytania bardzo odbiegaly od zagadnien tematycznych i MAŁYM problemem było podanie ścieżki do pliku systemowego Windows'a zdając egzamin na Linuksie ...
dlatego chciałbym prosic was o popracie, taka petycja musi powstac, ale niestety potrzebuje reklamy ... mozna np. zaczac od zebrania podpisow podczas zlotu w sierpniu, do tego czasu nawet z brakiem czasu dam rade zrobic owa petycje ... wpisywaliby sie wszyscy popierajacy akcje, nie tylko mitsumaniacy, ale wszyscy !
wiadomo: imie, nazwisko, pesel, miasto, mail, ew komentarz
Co wy na to !?
mała kalkulacja ... przy cenie paliwa 4zł ...
88 gr - podatek VAT
10 gr - opłata paliwowa
1,56zł - akcyza .....
czyli samo paliwo kosztuje tak naprawde 1,46 ...
teraz u mnie paliwo (98) tankuje za jakies 4,70 ... matko boska miesiecznie prawie 400zł na paliwo ...
cns80 - 29-06-2007, 14:41
ratajeq napisał/a: | ja osobiście poponuje duza kampanie, najlatwiej i najmnijszym kosztem w internecie ... bo to niestety dało mały odzew ... patrz tutaj ... | Dokładnie tak. Na stronie "Polityki", którą podał Firebee jest taka petycja przeciwko podwójnemu opodatkowaniu. TO DZIAŁA !!!
I nie zmusza leniwych Polaków do wychodzenia na pikiety
Adaho_krak - 29-06-2007, 23:33
Podpisałem petycje, podpisze wszystko co da jakąś szanse na nienormalne ceny pawliwa w naszym kraju. Pamiętajmy, że cena paliwa ma ogromny wpływ na wsystkie ceny, ponieważ transport stanowi część produkcji większości artykułów w naszych sklepach.
Anonymous - 03-07-2007, 17:25
zacznijcie glosowac na UPR a takich problemow po prostu nie bedzie... w ogole panstwo Polskie praktycznie nie bedzie ich mialo bo wszystko oprocz wojska i policji bedzie prywatne a o cenach bedzie decydowal RYNEK a nie jarek, lech cz inny tam socjalista. Co do pielegniarek to NIKT ICH W PANSTWOWEJ SLUZBIE ZDROWIA NIE TRZYMA!! nie podoba sie to niech zmienia prace!! jesli nikt inny ich nie chce to niech siedza cicho i pracuja bo od stukania butelka w butelke nikt jeszcze duzych pieniedzy nie zarobil.
akbi - 03-07-2007, 17:50
-=JaNeK=- napisał/a: | zacznijcie glosowac na UPR a takich problemow po prostu nie bedzie... w ogole panstwo Polskie praktycznie nie bedzie ich mialo bo wszystko oprocz wojska i policji bedzie prywatne a o cenach bedzie decydowal RYNEK a nie jarek, lech cz inny tam socjalista. |
co do tej części wypowiedzi to się z Tobą w jakimś tam stopniu zgadzam
-=JaNeK=- napisał/a: | Co do pielegniarek to NIKT ICH W PANSTWOWEJ SLUZBIE ZDROWIA NIE TRZYMA!! nie podoba sie to niech zmienia prace!! jesli nikt inny ich nie chce to niech siedza cicho i pracuja bo od stukania butelka w butelke nikt jeszcze duzych pieniedzy nie zarobil. |
....ale tutaj to chyba lekko bredzisz kolego
Chcesz powiedzieć, że pielęgniarki, położne i lekarze to są nie potrzebne zawody ... czy może uważasz, że leczeniem powinni zająć się wolontariusze
... no ale ten "problem" jest poruszany w innym temacie
Anonymous - 03-07-2007, 17:54
a gdzie widzisz napis 'pielegniarki sa niepotrzebne' ? ja napisalem ze jesli czuja ze zarabiaja za malo niech zmienia prace a to niekoniecznie oznacza zmiane zawodu.
|
|
|