To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Żarówki test

mlodzianinwawa - 22-07-2009, 13:11

Wiem, ale już zamówiłem ;) Zawsze będę miał w zapasie ;)

Moje pytanie czy warto kupować blue vision drogowe?
Na dobrą sprawę, to rzadko kiedy się ich używa...

Arturro-86 - 22-07-2009, 20:18

Ja osobiście nie miałem do czynienia z BV, będę "testował", gdy skończą się moje Philips EcoVision... swoją drogą - jeżdżę na nich narazie stosunkowo krótko, bo od maja, ale: światło mają dość mocne (mi wystarcza), chociaż nie będę się kłócił co to znaczy mocne, bo nie widziałem jak świecą inne żarówki (np. GT150) :D

Skusiła mnie opisywana przez producenta długa żywotność żarówki... jak jest z tym naprawdę... czas pokaże :)

A co do obrysówek tablicy... zamówiłem 4 diody W5W... narazie 2 poszły (ale to wina tego, że miałem jakieś "zwarcie"... teraz już to jest naprawione i diody świecą :mrgreen: )... raczej nie wiem, czy kupiłbym następnym razem - jeśli już to jakieś droższe, bo to bądź co bądź zbyt wysokiej jakości nie jest (2zł za diodę... MADE in CHINA oczywiście :D ). Na postojówki bym chyba jednak tego nie dał... nawet nie sprawdzałem, jak świecą na postojówkach :)

sampler - 23-07-2009, 11:07

mlodzianinwawa napisał/a:
Wiem, ale już zamówiłem ;) Zawsze będę miał w zapasie ;)

Moje pytanie czy warto kupować blue vision drogowe?
Na dobrą sprawę, to rzadko kiedy się ich używa...

Nie. Lepiej wziac tansze Tungsram GE Sportlight ktore nie dosc ze swieca lepiej, dluzej to sa jeszcze tansze.

mlodzianinwawa - 23-07-2009, 11:12

Podoba mi się motyw niebieskiego światła... Wezmę pod uwagę te Tunsgramy ;) Dzięki za radę ;)
laskadan - 23-07-2009, 16:19

Ja kilka dni temu kupiłem TESLA BLUE w Lidlu za 19,99 komplet, były kiedyś opisywane na forum i miały pozytywne opinie w sobotę będę je zakładał i porównam je z moimi Tungsram +60%

[ Dodano: 26-07-2009, 11:40 ]
Cari na Tungsram +60

Cari na Tesla Blue

Tungsram

Tesla vs Tungsram

Tesla

Tesla vs tungsram

[ Dodano: 26-07-2009, 23:47 ]
Po wieczornej jeździe stwierdzam ze żarówki Tesla świeca bardzo ładnie droga jest dobrze doświetlona :)

Anonymous - 31-08-2009, 21:58

Witam,

czy ktoś testował żarówki PHILIPS GT150 H4 60/55W 12V?

http://allegro.pl/item705...ower2night.html

Jeżdżę na PHILIPS VisionPlus i ciągle mi troszkę za ciemno...

krzychu - 31-08-2009, 22:05

Sprawdź ładowanie ile masz V....
Anonymous - 01-09-2009, 15:53

w normie, choc na pewno jeden z reflektorow jest "zamglony" od środka co ogranicza efektywnosc swiecenia
mitring - 09-09-2009, 22:03

Ja szybko dodam swoje :P

1) Osram NightBreaker +90%
2) Philips Blue Vision
3) Tungsram Mega Light +60%

Powiem tak:
Tungsramy są najlepsze a cena rewelacyjna (ja i tak dałem drogo 42zł - komplet H4). Szczerze myślałem, że to szmelc kolejna podróba ... zwracam honor :)

Osram / Philips cena prawie 100zł :shock: a jakość hmm marna ja sporo jeżdżę ok 6tys miesięcznie starczały na ~3 / 4 miesiące.

Po przeczytaniu posta laskadan postanowiłem, poczytać więcej i ... kupić Tungsramy :D

Zakup w 100% trafiony ;)

PS. następne kupię TESLA :D

@laskadan - jak Tesla spisują się w deszczu? Bo philipsy blue shit cienko ... ponoć im bardziej żółta barwa tym w deszczu lepiej się jeździ. Nie wiem nie sprawdzałem to tylko to co wyczytałem :roll:

laskadan - 09-09-2009, 22:33

mitring napisał/a:
@laskadan - jak Tesla spisują się w deszczu? Bo philipsy blue shit cienko ... ponoć im bardziej żółta barwa tym w deszczu lepiej się jeździ. Nie wiem nie sprawdzałem to tylko to co wyczytałem

Według mnie dobrze
ps. Tesla ma inna barwe bańki niż BluVision

cns80 - 10-09-2009, 08:35

Wrócę do tematu żarówek Philips NightGuide 3 Color Safety Double Life Time.
Otóż po 16 miesiącach przepaliła mi się jedna. Jako że cena w sklepie sięga 120 zł za komplet zadzwoniłem więc do Philipsa żeby skorzystać z gwarancji. Kazali mi przysłać obie żarówki na testy. Zakupiłem najtańsze Philipsy żeby mieć na czym jeździć i wysłałem tamte do Holandii. Przesyłka miała być bezpłatna, ale Poczta Polska nie wiedziała o co chodzi więc zapłaciłem ok. 7 zł za wysyłkę. Wczoraj zadzwoniłem do Holandii (bezpłatna infolinia) i dowiedziałem się że żarowki zostały do mnie wysłane 28-go Sierpnia i mogą iść około 2 tygodni. Nawet nie chcieli dowodu zakupu.

Jak na razie jestem zadowolony z działań firmy Philips :)

mitring - 10-09-2009, 20:20

cns80 napisał/a:
Otóż po 16 miesiącach przepaliła mi się jedna. Jako że cena w sklepie sięga 120 zł za komplet zadzwoniłem więc do Philipsa żeby skorzystać z gwarancji.
Nooo proszę to ja nie wiedziałem, że tak to działa :D dobrze wiedzieć :) zastanawiałem się kiedyś nad tymi żarówkami ale cena mnie odstraszyła niestety :( możesz powiedzieć jak one świecą czy masz np. porównanie do innych żarówek?

Czytałem z ciekawości chyba na forum VW Golf :mrgreen: to ludzie nie byli zachwyceni z działania Philips NightGuide 3 Color Safety Double Life Time - ale to chyba wynika, że nie są xenon look :lol:

cns80 - 11-09-2009, 08:45

Gdzieś w tym temacie pisałem już o nich. Jak dla mnie są najlepsze. Przed nimi miałem GT150 ale moim subiektywnym zdaniem są słabsze zwłaszcza w strefie pobocza.

Nie pamiętam gdzie ale chyba w dziale Space Stara zamieszczałem zdjęcia porównujące te żarówki do Narvy i różnicę widać dużą.

Jak chcesz poznać opinię świeżego użytkownika to lukasz921 właśnie takie u siebie założył.

mitring napisał/a:
Czytałem z ciekawości chyba na forum VW Golf :mrgreen: to ludzie nie byli zachwyceni z działania Philips NightGuide 3 Color Safety Double Life Time - ale to chyba wynika, że nie są xenon look
Myślę że masz rację. Dla większości lepszy chiński palnik z allegro niż porządna żarówka.
A - 12-09-2009, 12:32

Zagadka: Auto było sprowadzone z Niemiec, zgadnij która żarówka jest polska:

:wink:

mitring - 12-09-2009, 16:33

A napisał/a:
Zagadka: Auto było sprowadzone z Niemiec, zgadnij która żarówka jest polska:
No niezle :P ja stawiam ta od strony pasażera ;)