To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Naprawa nadkoli

Marcino - 02-03-2012, 15:13

Moje reperaturki wstawione w Lipcu 2008, konserwacja była z dwóch stron, terz po zimie zacznaja mi wychodzić małe kwiatuszki, zdaje się ze bede musiał poprawić konserwacje i podmalowac co trzeba od nowa.
bluecard88 - 06-03-2012, 20:12

No własnie reperaturki zamówione po 115zl za sztukę więc nie jest strasznie :) No właśnie po konsultacji wstępnej z warsztatem z miejsca zapytał czy kupiłem już reperaturki, więc nawet o szpachli nie myslał.
Marcino to w sumie pare latek ci wytrzymało, więc jak u mnie wytrzyma ponad 4 lata to będe zadowowolny :)

Marcino - 06-03-2012, 23:31

bluecard88 napisał/a:
No własnie reperaturki zamówione po 115zl za sztukę więc nie jest strasznie :) No właśnie po konsultacji wstępnej z warsztatem z miejsca zapytał czy kupiłem już reperaturki, więc nawet o szpachli nie myslał.
Marcino to w sumie pare latek ci wytrzymało, więc jak u mnie wytrzyma ponad 4 lata to będe zadowowolny :)

Dziś umyłem w koncu porzanie autko... i zgroza... ruda po zimie mie porządnie zaatakowała szczególnie wenętrzny rant. MOj błąd bo nie zdarzyłem tego zabezpieczyć na jesień. Ale teraz nie dopusczę aby wypadły dziurki, muszę kupić preparaty i sie za to wziąć porzadnie.

bluecard88 - 07-03-2012, 14:27

a u blacharza/lakiernika oni zawsze konserwują od wewnątrz czy trzeba o tym wspomnieć? jakos dodatkowo się placi za to?? Marcino masz rację zrób to przed nastepną ziomą bo będzie zemsta. U mnie ,gdy w tamtym roku na jesieni kupłlem to auto to było zaledwie 2-3 cętki "rudej" a po zimie tak zaczeło żreć całe nadkole od wewnątrz że się przeraziłem :P ( ale tutaj czyli Dania, sypią sól zimo jak głupie, aż samochody białe heh)
kubasiw - 07-03-2012, 14:34

bluecard88 napisał/a:

Możesz dać namiar/linka na te reperatury ? Na allegro straszna posucha w tym temacie.
Mojego niestety też dopadło po zimie i to srogo, szczególnie lewe nadkole.

bluecard88 - 07-03-2012, 14:42

kubasiw napisał/a:

Możesz dać namiar/linka na te reperatury ? Na allegro straszna posucha w tym temacie.
Mojego niestety też dopadło po zimie i to srogo, szczególnie lewe nadkole.

No tylko w tym rzecz,że ja właśnie kupiłem na allegro, bo w necie znalazłem trochę drogie bo po 165 zł za sztukę. Tutaj masz link na tę z allegro:
http://allegro.pl/mitsubi...2180822852.html

A tutaj do sedana, chociaż niewiem czy się czymś różni: http://allegro.pl/mitsubi...2112245765.html

Powodzonka w przywracaniu stanu salonowoego eGALANTcika:)

milo - 07-03-2012, 14:53

bluecard88 napisał/a:
a u blacharza/lakiernika oni zawsze konserwują od wewnątrz czy trzeba o tym wspomnieć?

Zależy kto robi ale większość tylko podkładem od wewnątrz zmaluje a to nie wystarczy trzeba jeszcze środek do konserwacji profili wpuścić i to dobrze tam wpuścić a nie powierzchownie

Hugo - 07-03-2012, 20:23

bluecard88 napisał/a:
a u blacharza/lakiernika oni zawsze konserwują od wewnątrz czy trzeba o tym wspomnieć?
Raczej tylko znajomy blacharz/lakiernik Ci tam coś zrobi. Ja miałem to szczęście i nie musiałem się sam babrać.
Marcino - 08-03-2012, 09:09

U mnie niby było od środka coś działane, bo musiał kawałek wewnetrznego nadkola wstawić, ale tak naprawde nie sprawdzałem.
Krzysek - 08-03-2012, 10:32

Ja przed zimą miałem w galańcie wymieniane reperaturki. Sam konserwowałem, zewnątrz , wewnątrz, gdzie tylko można było :D Jak narazie wszystko jest nadal piknei ładne, ale zima w tym roku jest spokojna. Sól zamiast na drogę to w kiełbase poszła :P .
Marcino - 08-03-2012, 11:12

Krzysek napisał/a:
Sól zamiast na drogę to w kiełbase poszła

Ha ha ha ah... dobre..:) Czyli nie zginją nam nasze nadkola az tak bardzo.. :mrgreen:

Hugo - 08-03-2012, 14:32

Marcino napisał/a:
Czyli nie zginją nam nasze nadkola az tak bardzo..
Jak już to nasze bebechy :?
Kamil_Ziomek - 10-03-2012, 14:41

Chłopaki wie ktoś może ile cm ma reperaturka od rantu nadkola w stronę tylnego zderzaka ? Przepraszam za pytanie jeśli już było.
Savage995 - 26-03-2012, 22:17

Witam kolegów potrzebuje reperaturek do sedana .Czy jest jakas roznica reperaturki miedzy sedanem a kombi? nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto jeżeli nie będa pasować dlatego prosze was o pomoc :oops: najlepiej na allegro :P
Hugo - 26-03-2012, 23:08

Savage995 napisał/a:
.Czy jest jakas roznica reperaturki miedzy sedanem a kombi?
Tak.
Savage995 napisał/a:
najlepiej na allegro
http://allegro.pl/reperat...2201411410.html
http://allegro.pl/reperat...2211323558.html
Brałem od tego sprzedawcy. Towar doskonale zabezpieczony przed uszkodzeniem w transporcie. Szybka transakcja. Polecam.