Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...
Anonymous - 06-05-2009, 20:21
Niestety Akbi potwierdzam teorię Krzyżaka - u mnie jak nie ma szkoły liczba samochodów w godzinach porannych maleje czterokrotnie Może to nie możliwe ale tak niestety jest - od razu an drodze widać że szkoła musi mieć wolne
akbi - 06-05-2009, 20:36
| dm17 napisał/a: | | Niestety Akbi potwierdzam teorię Krzyżaka |
dlaczego niestety ???? ja wcale nie zaprzeczam słowom Darka, a wręcz mam takie samo zdanie ...dodałem tylko jeszcze jeden powód tworzenia się korków
sruba - 06-05-2009, 22:11
ja też potwierdzam teorie szkolną.
na Suchaninie jest dość duża podstawówka, obsługująca też nowe osiedla i moje obserwacje są podobne
sebekColt97 - 07-05-2009, 06:22
Szczęśliwi ci, co mogą korzystać z SKM i ZTM(tramwaje). Moim zdaniem Gdańsk powiniem rozbudować linie tramwajowe do nowych dzielnic i na obrzeża miasta, coś jak na Chełm a przy pętlach tramwajowych zrobić parkingi, to może na razie nierealne, ale za kilka lat???
Do ulic nieprzejezdnych dorzucam - Elbląska(korek od salonu Forda do Traktu!!!!), udałem się razem z innymi kierowcami skrótem przez okropne dziury koło targowiska i pomiędzy domkami jednorodzinnymi, ale nie polecam tego objazdu, zawieszenie tam można zniszczyć a do tego ogromny korek na przejezdzie kolejowym.
Anonymous - 07-05-2009, 08:28
jak jade do pracy skm i tramwajem to trace 2h dziennie w stosunku do dojazdow autem...
Iwonka3Miasto - 07-05-2009, 09:47
Moja droga do pracy jest w kierunku przeciwnym niz korki. Na szczęście. Jedyne miejsce, gdzie trzeba uważać, to miejsce.. przy szkole na Niedżwiedniku. Gdzie przed 8 robi się niezłe zamieszanie.
Wczoraj padał deszcz i też się tworzyły korki. Myślę, że większość z nich jest spowodowana nadmierną ostroznością. Ja również zwalniam, gdy jest ślisko, ale nie koniecznie do 20 km/h.
Anonymous - 08-05-2009, 20:56
Akbi niestety bo ciężko uwierzyć że szkoły są takim generatorem korków ulicznych -myślę że miastu "zdrowiej" by wyszło podstawiać autobusy dla dzieciaków bo tak przynajmniej 1 autobus na drodze a nie 20 samochodów.
topcan - 12-05-2009, 14:05
według mojej teorji korki ngeneruje sporo kierowców np.
dziadek w kapeluszu który musi miec odstęp 20 m często spotykana praktyka
powolne ruszanie z pod świateł nie mówie ze ktoś ma startować ja Kubica ale niech depnie troszke więcej w gaz
często spotykane na drogach ro9zmowy przez fona i namiętne poprawianie makijażu przez płeć piękną
sebekColt97 - 12-05-2009, 20:02
jechałem niedawno za kobietą i co światła to ogładała się w lustrze i coś tam robiła, miałem cierpliwość, ale w pewnym momencie zatrąbiłem, bo zielone a ta nie wiem, oczy malowała chyba
Kibloo - 13-05-2009, 08:40
nastraszyłeś ją i potem gotycki makeup sobie machneła, a moze wyciskała pryszcze???
sebekColt97 - 13-05-2009, 18:32
Ja jestem bardzo spokojny i nikogo nie strasze nigdy no może poza tym wyjątkiem nie trąbie na innych kierowców, a kobiety uważam że są dobrymi kierowcami i wcale sie nie podlizuje Iwonce czy innym kobietom z forum po prostu kobiety jeżdżą bardzo ostrożnie i nie przekraczają prędkości
Apal - 13-05-2009, 22:51
| sebekColt97 napisał/a: | | po prostu kobiety jeżdżą bardzo ostrożnie i nie przekraczają prędkości |
Kobiety za kierownicą są coraz częściej bardzo agresywne i nieustępliwe oraz pewnych prędkości rzeczywiście nie da się przekroczyć .
Iwonka3Miasto - 14-05-2009, 07:25
| Cytat: | Kobiety za kierownicą są coraz częściej bardzo agresywne i nieustępliwe oraz pewnych prędkości rzeczywiście nie da się przekroczyć . |
Myślę, że nie ma reguł co do płci i jazdy. Panowie, proszę nie trzymajcie się stereotypów. Na pewno z racji natury jesteśmy bardziej pokorne, ale to nie znaczy, ze nie wiemy gdzie jest gaz w aucie Każdy z nas ma dni, w których czuję się gorzej, jest zaspany, jedzie wolniej. Są dni, kiedy nam sie spieszy, czujemy sie dobrze, jesteśmy skoncentrowani,i jedziemy szybciej.
sebekColt97 - 14-05-2009, 07:35
Iwonka, ty chyba nie jestes agresywna za kierownicą?
Nie widziałem cie na drodze, ale wyobrażam, jako, spokojnego, uprzejmego kierowcę, który nie łamie żadnych przepisów
Kibloo - 14-05-2009, 09:28
no a moja Sabo, zazwyczaj spokojny kierowca, pokazała ostatnio jakiemuś dresowi z GII ze spojlerami z plastiku, gdzie jest jego miejsce, budząc wszystkie 163KM bestii... idiota chciał się scigać z rodzinnym kombi...
hie hie...
|
|
|