[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tłumik galant EA
maximus84 - 11-11-2017, 20:07 Temat postu: Osłony katalizatorów Witam,
Panowie i Panie od kilku dni szukam osłon na katalizator i rury tłumika przy silniku. Panowie jak regenerowali mi tłumik wywalili osłony a teraz mi mój mechanik mówi, że mi się podłoga pali a ja nigdzie nie mogę znaleźć tych zakichanych osłon proszę o jakieś podpowiedzi.
Marcino - 12-11-2017, 00:45
Owiń bandażem
Martinsson - 11-01-2018, 15:02
Czy wiecie drodzy forumowicze gdzie i czy w ogóle mogę dostać dedykowane końcówki tłumika do galanta EA2A? Nie chcę z niego robić wsi, chodzi mi bardziej o estetykę, ale jakby miała jakiś cichy, przyjemny dźwięk to bym się nie obraził. Z góry dziękuję
Krzyzak - 11-01-2018, 20:20
ja mam jakąś Remusa, podwójną - jest spawana, więc nie musi być dedykowana, byle średnica się zgadzała
Martinsson - 11-01-2018, 22:05
Krzyzak napisał/a: | ja mam jakąś Remusa, podwójną - jest spawana, więc nie musi być dedykowana, byle średnica się zgadzała |
Okej, a jak to brzmi u ciebie?
Krzyzak - 12-01-2018, 09:33
to tylko końcówka - nie daje żadnych efektów dźwiękowych a przynajmniej nic specjalnego nie słyszę; ona ma zadanie wizualnie zmienić auto
na szybko nie mogę tego znaleźć, to coś w stylu
https://pl.aliexpress.com/item/304-Stainless-Steel-Universal-Exhaust-Tip-Remus-Dual-Exhaust-Muffler-Pipe-Tip-for-bmw-vw-audi/32811131220.html
Martinsson - 12-01-2018, 21:26
Wrzuć zdjęcie swojej końcówki jeśli możesz. Chętnie zobaczę jak to się prezentuje przed decyzją.
vrangsinn - 12-01-2018, 23:41
o właśnie, fajnie ze temat sie odswierzył...pytanko
czy ktos mial do czynienia z końcówkami tłumnika firmy "Buzzer"?? opinie?? ktos cos wie, mial, widzial, slyszal...
z forum bmw opinie byly bardzo dobre...ale to bmw wolałbym spytac kogos z tąd...bo przymierzam sie do wspawania dwururki do swojego i w sumie po zdjeciach wykonanie buzzera bardziej mi odpowiada niz Ultery
robertdg - 13-01-2018, 08:20
Po zdjeciach to sie niczego nie dowiesz, Ulter robi końcówki w taki sposób, że wierzchnia czesc jest nierdzewna, a ta malowana na czarno ze zwyklej stali, juz nie jednemu ukorodowalo i odlecialo, musisz rozeznac temat czy koncówka po calosci jest wykoanana z materialu nierdzewnego - nawet po stronie montazowej do tłumika
Lucek_37 - 13-01-2018, 17:52
vrangsinn, kolega w audi wstawił Buzzera i nic mu się nie dzieje (nie rdzewieje itp). A kumpel co spawał to mówił że "widać że dobry materiał".
skobalt - 15-01-2018, 11:04
Witam! Posypały mi się portki w Galu 2.5 tz ta rura co łączy kolektory wydechowe z katalizatorem z tymi plecionkami. Na początku chciałem wymienić tylko plecionkę ale okazuje się, że te portki są już w kiepskim stanie przy plecionkach są powspawywane jakieś pierścienie także poszyte jest nieźle. Najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się wymiana tego elementu. Teraz tak: używka jak to używka nie wiadomo co z Allegro mi przyślą, w jakim będzie stanie i ile czasu wytrzyma. Są też nowe sztuki. Na alledrogo jest jedna produkcji Brytyjskiej za 290 zł i na innej stronce firmy BM Catalyst za 268 plus wysyłka. Co o tym sądzicie. Może miał ktoś już jakieś doświadczenie z tymi firmami czy lepiej pójść w org używkę???
http://allegro.pl/rura-mi...7112825526.html
http://sklep.gktrading.pl...---BM70418.aspx
bebob - 15-01-2018, 23:14
Mam takie portki od niedawna narazie nie widać żadnych minusów , dobrze wykonana , pasuje idealnie.
[ Dodano: 15-01-2018, 23:19 ]
Tylko ta ma otwór na sondę na końcu.Ja kupiłem wersję sport z otworem na sondę z przodu.
skobalt - 16-01-2018, 20:40
Bebol a które masz te portki z pierwszego czy drugiego linku???
bebob - 16-01-2018, 22:27
W obu linkach są te same.Z otworem na sondę na końcu rury.Ja kupiłem z sądą z przodu.
Marcino - 21-01-2018, 11:29
Powiem wam... ze jeśli to jest z plecionkami gotowe.... to się opłaca. Jedynie tylko będzie problem bo pewnie flansza od katalizatora się rozleci.... o trzeba będzie rzeźbić.
Moje przedlifty były popękane i pospawałem. Gdybym wiedział o tym wczesniej to bym nie spawał i nie dawał nowych plecionek.
|
|
|